Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fónagy János, a sztahanovizmus csúcsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A kormány újra módosítani tervezi a büntetőtörvénykönyvet, melynek értelmében ezentúl ha valaki zargatni mer bármely hivatali személyt annak hivatalos munkaidején kívül, nem megfelel helyen, az bizony akár 3 éves börtönbüntetést is kaphat. A javaslat értelmében, aki hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben zaklat hivatalos személyt, az bizony a börtönben köthet ki. A benyújtó Czunyiné Bertalan Judit szerint ugyanis kijár a pihenés a politikusoknak is, hisz olyan keményen dolgoznak, hogy azt csak kevesen bírnák.

Hivatalos tevékenységük ellátását követően, például otthonukban, szabadságuk alatt nyugodtan tudjanak pihenni, hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket.

Tehát politikusok és strómanok háza előtt tüntetni hamarosan tiltott tevékenység lesz, mely akár több éves börtönbüntetést is maga után vonhat. A módosító javaslat hamarosan a tisztelt ház elé kerül – ahol minden bizonnyal simán elfogadják -, hogy azt a döntést követő 8. napon már hatályba is léptessék. Putyin és Erdogan biztosan gratulált Viktorunknak ahhoz, hogy törvénybe folglaltatja azt, amit ődiktátorságuk már évek óta gyakorol.

Jut eszembe, kemény parlamenti munka, amiért nemrég brutális fizetésemelés is járt. Tekintsük meg Fónagy János államtitkárt, ahogy épp elalszik a parlamentben.

Olyan keményen dolgozott az államtitkár úr, hogy egyszerűen képtelen volt ébren maradni. Mit meg nem tesznek az állampárt politikusai azért, hogy több millió magyar állampolgár jobb életet élhessen. Elképesztő szorgalom és kitartás ez, nem más. Jár a vastaps Fónagy János Úrnak, így nagybetűvel.

Az ENSZ emberi jogi szakértője Diego García-Sayan az El Pais spanyol napilapban Göbbelshez hasonlította Orbán Viktort, aki nem válogat a hatalom megtartására irányuló propagandaeszközökben. García-Sayan szerint az Orbán által is képviselt rezsim hatalmát a nemzeti identitás erősítésével tartja meg, aminek alapja, hogy az állampolgárok biztonságát ígérik, kiegészítve ezt egy brutális, goebbelsi propagandagépezettel.

Egyre nagyobbak az intolerancia, az idegengyűlölet és a populizmus által vetetett fekete hullámok a világ különböző pontjain. Ezeknek a közös nevezője a hatalom megtartására irányuló propagandaeszközök, amelyek nagyban hasonlítanak a Göbbels által a múlt század harmincas éveiben indított hagyományokra – mondta García-Sayan.

A volt perui igazságügyi és külügyminiszter szerint a gond egyre súlyosabb a világban, ugyanis nem látni – vagy csak ritkán – a demokratikus ellenállás elterjedését.

Aggódom, mert ebben a másodpercben úgy látom, semmi és senki nem tud ellenállni, nem látni az ellenállást, a demokrácia és az emberi jogok egyre inkább háttérbe szorulnak.

Egy magyar párnak zseniális gondolata támadt Auschwitzban. Azt agyalták ki, hogy micsoda zseniális ötlet lenne már, ha szuvenírként hazavinnének egy pár téglát a volt náci koncentrációs tábor egyik krematóriumából, írja az MTI. Sajnos lebuktatták őket, így nem próbálhatnak túladni az értékes szerzeményen a Vaterán. Kérdem én, hogy lehet ekkora tiszteletlen barom valaki, hogy egy olyan helyről akarjon emléket hazavinni magával, ahol több százezer embert gyilkoltak meg? Hogy gondolhatták, hogy ez egy teljesen helyénvaló dolog?

A köztévé ismét nagyot húzott, ugyanis délután sikerült azt a Siklósi Beatrixot kinevezni az M5 kulturális csatorna igazgatói pozíciójába, aki néhány éve még a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek is vállalhatatlan volt. A következőket fogalmazták meg ugyanis Siklósi Beatrix kapcsán, amikor felmerült a lehetősége annak, hogy ő legyen a közmédia vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője:

Siklósi Beatrix (…) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására.

Nos, Siklósi a mai naptól kedzve az M5 kulturális csatorna vezetője. Ehhez mi csak gratulálni tudunk és reméljük, sikerül rasszizmusa és antiszemizmusa mellett helyet szorítania egy kis összeesküvés-elmélet gyártásra is a köztévé kulturális csatornáján. Tökéletes választás ez a kormány részéről, amely már évek óta mindent tönkrezúz, amihez csak hozzáér.

Ha pedig a kultúra – és úgy összességében minden – tönkretételéről van szó, az MKKP kijött egy zseniális, 2022-es évbe előre tekintő címlap csomaggal. A linkre kattintva betekintést nyerhetünk a jövőbe, hogyan is fognak kinézni a kormánylapok címlapjai 4 év múlva. A grafikákat természetesen viccnek szánta az MKKP, azonban ne legyünk abban biztosak, hogy nem fog valóra válni az, amit itt megjelenítettek. Az Orbán-kormány elég sokszor ránk cáfolt már.

Lássuk mai cikkeinket:

Ne magyarázzák meg, hagyják a francba!

Evolúció

A nacionalista szakszervezetis

A Brexit áldozatai

Magyarország új államformája: asztaldiktatúra

Provokáció

Húnyt szemmel…

A nap kommentje pedig Mariannáé:

És is a horvátoknak drukkoltam kezdetben, kis ország, szep ország, jó focisták.. De aztán OV kutyájának a kölykei lettek. Meggondolom azt is, hogy ott töltsem-e a szabadságomat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.