Szeptember 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne magyarázzák meg, hagyják a francba!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,026,680 forint, még hiányzik 1,973,320 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt egy újabb vNERejtékes hét első munkanapján! Úgy látom, a tegnap véget ért futball vébéről már nem szükséges szinte semmit mondanom. Jó, akkor csak pár szót. Az az elképesztő mennyiségű, hajánál fogva előráncigált, a sport örömére ráerőltetett ideológiai bullshit, amit az állampárt és az összes fizetett ordibálócsöve hűvös halomba hordott az elmúlt hónapban azért, hogy az agyhalállal határos migrációs politikájukat ezzel is megtámasszák (el ne dőljön, mint fél disznó az ólban), mindenen túlment.

Ennek ellenére gyanítom, hogy még hosszasan kell majd hallgatni a lényeget: se a bíró se, se a szerencse, se a fehér keresztény Duna-melléki jóisten, de még Orbán jelenléte sem segített a csupaszív, homogén(???) nemzetállami identitásukra büszke horvátoknak (=mi kutyánk kölyke), akik egy zsoldosokból, szaralakokból, sötébőrűekből, bevándorlókból, migránsokból álló mesterséges csinálmánnyal szemben maradtak alul. Szerintem meg sürgősen le kéne szállni (tegnap is késő lett volna, Hollik!) erről az egész szégyellnivalóan ostoba, primitív, mesterségesen gyártott hisztériáról.

Aki esetleg látta a díjátadó ünnepséget – nem arra gondolok, hogy a szakadó esőben csak Putyin elvtársnak jutott esernyő, hanem ahogyan a francia és a horvát államfő végigölelgette azokat a csúnya feketéket -, és még nem zabálta fel az intellektusát a fideszes agyrágó bogár, az egy pillanatra valószínűleg elszégyellte magát, hogy micsoda mélysötét veremben ücsörgünk mi itt. Távol mindentől. Verjük a nyálunkat, hogy azok a büdös feketék talán is emberek, hogy semmi értelme már világbajnokságokat tartani, mert Európa megdöglött, csak ezek az idegen, gyanús izék vannak mindenhol. Miközben meg sem fordul az elcsökevényesedett agyunkban, hogy micsoda  hihetetlen munka, mennyi lemondás és milyen álhatatosság van amögött, hogy ezek az emberek eljutottak oda, hogy átvehették azt az érmet. Az összes Hollik, aki ebbe bármit belemagyaráz és ebből is ragacsos politikai rablómesét gyárt, az egy utolsó gazember. Meg az is, akinek mások sikereiről is saját maga jut eszébe. Amúgy bár nem mi kaptunk ki – mi ott sem voltunk -, a horvátoknak szurkoltam, mielőtt félreértenénk egymást a nemzeti érzelmeik görcsös szorításában minden emberségükből kivetőközött focihoz és politikázhoz és mindenhez is értőkkel.

Amúgy kerestem a lopott pénzből működő faliújságon azt a nótát, ami úgy kezdődik, hogy ebben a vébé döntőn tizenegy Emmanuel Macron ment fel a pályára játszani, tizenegy Emmanuel Macron-lelkű robottal pedig nem lehet focizni, de sajnos nem találtam. Biztos a jó munkához idő kell, vagy az is lehet, hogy az izraeli titkosszolgálati kavarás miatt késik a fázis. Najó, nem, egyszerűen hozzá kell hajlítani a valóságot a propagandához.

Folytassuk az érdemi jó hírekkel. Az ellenzéki pártok által támogatott független Erdei Rokkerzsoltti Sándor 27,7 százalékos részvétel mellett alulmaradt az állampárt jelöltjével szemben a miskolni időközi önkormányzati képviselő-választáson. A Fidesz embere aki ennek a közel 28-nak a 60, 7%-át húzta be. Veszprémben is hasonló a helyzet, bár ott 20 százaléknyi ember mozdította meg a seggét, abból 80% a Fideszre szavazott. Szerintem az nagyon jó lenne, ha mindenki megkímélne engem is és magát is az önámítástól, különösen érvényes ez a Fidesz saját bevallása szerint is megzsarolt ellenzékére. Kérem, ne magyarázzák meg, hagyják a büdös francba! Minél inkább magyarázzák, annál inkább Orbán-szagú közröhej jellege lesz az egésznek. Körülbelül akkora vadbaromság, mint az, hogy

… senki nem tud olyan okot, olyan érvet mondani, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot.

Úgyhogy ne vigasztalják magukat azzal, hogy az emberek elsöprő többségének már el sem jut a tudatáig, hogy időnként akár bele is lehet szólni a politika alakulásába, ne keressék a kifogásokat, az önfelmentő magyarázatokat, mert nincsenek ilyenek. Ez az ellenzék se összefogva, se darabjaira hullva nem alkalmas arra, hogy alternatívát képezzen a hatalom gépezetével szemben. Minden más önbecsapás. Még akkor is, ha a Fidesz jól bejáratott szavazatvásárlási hagyományőrzése vastagon hozta a kötelezőt. Az ellenzék ennek a Fidesznek vált a kollaboránsává, annak tudatában kacsint össze cinkosan az állampárttal (fizetésemelés, óójjjeee), hogy tudják, mennyire súlyos a helyzet.

Egyébiránt a világpolitika nagy napja van ma (kimondani is rossz), miután Dolnald Trump és Vlagyimir Putyin Helsinkiben csúcstalálkozik. Hogy pontosan minek, azt nehéz lenne megmondani, az viszont alighanem sokat elmond a cécóról, hogy Trump nem tekint „nagy várakozással” a Putyinnal tartandó csúcstalálkozóra. Igaz, arról nem beszélt, hogy egyáltalán mit kíván elérni a tárgyaláson. Az Egyesült Államok Oroszországban akkreditált nagykövete ehhez képest azt mondta:

Nem lehet tudni, mi lesz a találkozón, a lényeg az, hogy ez az első alkalom, hogy a két elnök tárgyalóasztalhoz ül, először négyszemközt, majd a munkatársaikkal, és az amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozástól kezdve a közös érdekekig mindenről eszmét cserélhetnek.

Nagyon örülök, Viktorovics már amúgy is ki van pipálva, úgyhogy tényleg bármi lehet. És van is. Például van kurvajó dinnyetermésünk nekünk. (Hallod, Róbertgida?) Csak éppen nincs aki leszedje a dinnyét. Az érintettek szerint kis túlzással össze kellett vadászni a munkásokat. Egyfelől sok idénymunkás inkább külföldre megy dolgozni, másrészt nehéz embert találni betakarítási munkára. Na, ugye? Nem megmondta az egyélőisten is, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar? Akkor el lehet dugulni sürgősen. Én is azon vagyok.

Aki tegnap a Ryanair járatával repült Budapestről a Kanári-szigetekre (nem én voltam), az nyugodjon meg, a csomagjai köszönik, jól vannak, leghamarabb szerdán megkapja őket. Vagy nem. Csak az nem hibázik, aki dolgozik, márpedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren sem kolbászból van a kerítés. Van úgy, hogy a futószalag hibásodik meg, vagy a pilótának nincs kedve megvárni, ameddig a kiszolgáló személyzet befut a bőröndökkel. Előfordul. Nyugi, ami késik, az később lesz. Ugye milyen jó, hogy nekem idén se fussa a Kanári-szigetekre?

A végére jó hírek az ingatlanpiacról. Drágulnak a lakáshitelek, a hónap elején több banknál meredek emelkedésnek indultak a változó kamatozású lakáshitelek törlesztőrészletei. A magyarázatot a romló világgazdasági hangulatban kell keresni, valamint abban, hogy az Európa-szerte beindult kamatemelés rányomja a bélyegét a hazai bankok egymás közötti hitelezésére: drágábban, magasabb kamattal adják egymásnak a hiteleket. A már korábban megkötött fix kamatozású hitelszerződéseket ez nem érinti. A másik menő hír, hogy az áfakedvezmény kivezetésének hírére, több millió forinttal emelkednek a CSOK-os házak árai. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy 80-100 négyzetméteres házat áfakedvezmény nélkül, azaz 27 százalékos áfa mellett a mostaninál legalább 4 millió forinttal drágábban lehet felépíteni. (MTI).

Ma reggeli olvasnivaló: Kicsoda Kovács Aranka? Troll vagy az LMP rejtőzködő lelkiismerete? Egyébként meg ezzel a vicces muzsikával kívánok elviselhető hetet mindenkinek. Ma 32 fok is lehet, vigyázzanak magukra!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!