Október 24,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Brexit áldozatai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,656,490 forint, még hiányzik 1,343,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez feltétlenül jó hír akkor, amikor már most is súlyos munkaerő hiánnyal küzd a szigetország. És persze ijesztő azoknak, akik ott telepedtek le és építettek egzisztenciát. Az a folyamatos bizonytalanság, ami jó ideje fennáll a Brexit eldöntése óta már elég rendes kárt okozott az országnak és még nem lehet látni, mi lesz a vége. És Nagy-Britannia nagyságrendileg erősebb ország gazdaságilag is, társadalmilag is, mint kicsinyke hazánk. Gondoltam, szólok.

Elemzők: tartózkodásra jogosult külföldi EU-állampolgárok is kieshetnek az engedélyezési rendszerből.

Fennáll a kockázata annak, hogy a tartós nagy-britanniai letelepedésre a brit EU-tagság megszűnése után is teljes mértékben jogosult külföldi EU-állampolgárok közül sokan kiesnek a brit kormány által számukra kidolgozott engedélyezési rendszerből, egyebek mellett azért, mert egyszerűen nem lehet tudni, hogy hányan vannak – áll a Migration Observatory hétfőn ismertetett elemzésében.

 Az Oxfordi Egyetem mellett működő, független migrációkutató elemzőműhely tanulmánya szerint a jelenleg rendelkezésre álló statisztikai adatok alapján nem lesz könnyű kiszámolni még azt sem, hogy hányan nem jutnak majd hozzá az őket egyébként megillető letelepedett státushoz. Ennek az a legfőbb oka, hogy nincsenek pontos számok azokról a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárokról, akik a Brexit után is maradni szeretnének.
    A Migration Observatory szerint ebben a helyzetben előfordulhat, hogy közülük több tízezren elveszítik jelenlegi jogi státusukat, ráadásul úgy, hogy ez a hivatalos adatokból ki sem derül majd. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!