Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki vigyen magával még egy szendvicset

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Hamarosan minden parlamenti képviselő fellélegezhet, hiszen nem kell tovább kuporgatniuk, hogy rongyos 748 000 forintból ki tudják húzni hó végéig. Egy fideszes módosító javaslat szerint – melyet a DK és az LMP képviselők kivételével mindenki támogatott – hamarosan legkevesebb 948 000 forintot + juttatásokat kaphatnak a tisztelt ház lakói. Ezek után tehát a képviselők a bruttó havi átlagfizetés háromszorosát fogják megkeresni. Hiszen háromszor keményebben dolgoznak, mint bárki más idehaza, így ez magától értetődő. Ami jár, az jár.

Ez természetesen nem a végösszeg, hiszen emellé jár lakhatási támogatás, üzemanyag kártya (némelyeknek autóval és sofőrrel együtt), valamint különböző pluszok, ha valaki bizottsági tag, esetleg frakcióvezető, vagy helyettes. Ezek az emelések azért járnak a képviselőknek, mert a piacon is emelkedtek a bérek. A lakhatási pedig azért emelkedik, mert az elmúlt években a budapesti albérletárak megduplázódtak. Értem, tehát megdrágult az élet Magyarországon, ezért az ingyenélő képviselők a dolgozó ember zsebéből vesznek ki még több pénzt, hogy fizetni tudják a – sokszor áron alul megszerzett önkormányzati – lakásaikat valahol Budán.

A dologból a legjobban Kövér László házmester jön ki, akinek havi fizetése így közel 3 millió forint lesz, ami mellé természetesen még járnak juttatások is. A parlament tehát – annak ellenére, hogy ezt még hónapokkal korábban maga Orbán Viktor tagadta – megemeli saját képviselőinek fizetését, melyet az ott csak igen ritkán tartózkodók többsége bizony elfogadott. Az iPhone-ok, valamint ingyen – közpénzen vásárolt – laptopok után megkapják nekik járó jussukat is. Ezek után mondja nekem valaki, hogy nem érte meg átvenni azt a képviselői mandátumot…

Lázár János ugyan azt mondta, hogy kivonul a nagypolitikától, azonban képtelen belenyugodni abba, hogy Hódmezővásárhelyen nem egy fideszes kolléga vezeti az önkormányzatot. Lázárnak egyszerűen fáj, hogy nem az ő kezében van a város, így mindent megtesz azért, hogy újra a tűz közelébe kerüljön. Az, hogy nincs megelégedve a független Márki-Zay Péter teljesítményével, eddig sem volt titok. A vásárhely24.hu portálnak kifejtette aggályait a város vezetése kapcsán:

Hozzátette, Vásárhelyen nagyon kevés embert érdekel a város jövője, mi lesz a várossal 10-20 év múlva. Itt most nem építkezés, hanem rombolás zajlik, ez pedig csak kevesek érdeke.

A fenti kijelentés mellett belengette azt is, hogy akár időközi választást is tarthatnak, mivel ez állítása szerint rendszeresen napirenden van. Emellé pedig azt is elmondta, hogy Józsefvárosban óriási kétharmados győzelmet aratott a Fidesz – tegyük hozzá 23%-os részvétel mellett – így akár időszerű is lehet egy időközi választás. A Fidesz számára egy dolog fontos, a hatalom birtoklása minden faluban és városban. Ameddig ez meg nem történik, addig nem nyugszanak meg. Ha kamu jelöltek kellenek, akkor kamu jelöltek lesznek. Bekamerázás, önkormányzati újságban a Fidesz jelöltjének propagálása? Gond egy szál sem. Ha a Fidesz győzelméről van szó, a határ a csillagos ég, hisz közpénzen minden és szinte mindenki megvásárolható.

A Honvéd Kórház ismét jobban teljesít. Ugyan jelen esetben nem halt meg senki – ami látva az elmúlt hónapok ügyeit már-már meglepetés – mégis sikerült egy 17 órás várakozási időt elérni a kórház sürgősségi osztályán. Egy olasz Erasmusos diák növekvő piros foltra lett figyelmes az egyik lábán, ezért orvoshoz fordult. A vizsgálat után trombózis gyanúval a Honvéd Kórházba irányították, ahol 17 órát volt kénytelen várni egy diagnózisra. Noha már a bekerülését követő első órában látta orvos, azonban nem tudta eldönteni, hogy trombózisa van-e a fiatalembernek, vagy sem

Ezt követően 13 órán keresztül semmi nem történt, egészen addig, ameddig a diákot bekísérő tanár be nem lengette, hogy hazaviszi a trombózis gyanúval fél nappal korábban bekerült fiút. Ezt követően vért vettek tőle, majd kiderült, hogy nem trombózisról van szó, hanem egy gyulladásról, melyet antibiotikummal lehet kezelni.

Az csak hab a tortán, hogy amikor kiderült, baj van a sráccal, az olaszországi tanára vett egy repülőjegyet, felült egy Milánó–Budapest-járatra, leszállt és megkérdezte, hogy mit mondott az orvos. Mondtuk neki, hogy még semmit, mi változatlanul a sürgősségin ülünk.

Itt tart ma az ország egyik legnevesebb kórházának sürgősségije. Ez továbbra is világszínvonal, mely úgy tűnik csak Orbán Viktornak és haverjainak jár, bárki más aki oda bekerül, vigyen magával legalább egy napra elegendő hideg élelmet. Ha esetleg nem élné túl, a következő várakozón még segíthet az a szendvics. Ha az állam nem, legalább mi gondoskodjunk egymásról.

Lássuk mai cikkeinket:

Csak kérdnes kell és az egyélőisten(kedő) megsegít

Viktor, ez is a mi kutyánk kölyke?

Mitől is tetszik ilyen mértékig beszarva lenni?

Mi kell egy kisbusz átadásához? Egy államtitkár, egy országgyűlési képviselő, egy kormánymegbízott, egy polgármester, egy pap és egy kisbusz

Mese a legkisebb fiú szoborba faragott álmairól

Nincs ezzel semmi baj, a hazugság fél egészség

Magánbeszéd

A nap kommentje pedig Jánosé:

És mint minden mást, ezt is csont nélkül benyeljük. A kormánypárti szavazók pedig 2 csirkefarhát között elégedetten hátradőlnek, hogy uraik megkapják a „nekik járó” jutalmat. Mert legalább nem a balliberális buzik teszik zsebre, és az ország is meg van védve a nem létező migránsoktól. Szégyellem a magyarságot, hogy így lementünk kutyába.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.