Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Új napra ébredtünk, vége a rendőrség ok nélküli vegzálásának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Bomba találat érte Budapestet. Na persze nem most, hanem még a második világháborúban. Ezt a bombát pedig a mai napon sikerült megtalálni, emiatt az elkövetkezendő napokban komoly lezárásokra lehet számítani Budapest belvárosában. A bomba, melyet az Erzsébet-híd környékén találtak, valószínűsíthetően csütörtökön kerül kiemelésre, így a lezárások is minden bizonnyal akkorra várhatóak. A sokak által szidott Red Bull Air Race után tehát ismét sok pesti autósnak főhet a feje.

A mai napon tartották a gyülekezési törvény általános vitáját, mely a TASZ szerint a gyülekezési szabadság megnyirbálásával egyenlő. A törvénytervezetnek ugyanis vannak olyan részei, melyek komolyan büntetnék azokat, akik meg mernek zavarni egy gyűlést, esetleg ellehetetlenítik azt. Nos, aki ilyet tesz, az bizony akár egy éves börtönbüntetést is kaphat.

Új büntető törvénykönyvi tényállások is létrejönnek, amelyek közül a legproblémásabb az, hogy, aki egy gyűlést akadályoz, ellehetetlenít, vagy a gyűlést súlyosan megzavarja vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ezzel gyakorlatilag kriminalizálja a jogalkotó az ellentüntetéseket. Ezt követően valószínűleg nem lehet majd kifütyülni a miniszterelnök beszédét akkor sem, ha már nem Orbán Viktornak hívják majd azt, aki elmondja ezt a beszédet. (TASZ)

Tüntetgetünk, tüntetgetünk? Ezek után már nem olyan biztos, mint hogy az Orbán Viktor beszédét kifütyülni igyekvők is lehet meggondolják majd mit tegyenek a jövőben. Hogy ez a szólásszabadság megnyirbálása? Ja. Erre szavazott a parlamenti többség, konkrétan a Fidesz és Jobbik. Kéz a kézben. Amint életbe lép az új törvény, ismét egy lépéssel közelebb kerülünk az erdogani török diktatúrához.

A 24.hu kiderítette, hogy a leköszönő miniszterek bizony szép kis végkielégítést kaptak. Szegény Kósa Lajos kivételével – aki nem érte el a három éves követelményt – Lázár, Balog, Fazeks, Seszták és Simicskó is 6,6 millió forinttal lett gazdagabb. Fejenként. Hogy ezek a pénzösszegek majd megjelennek-e a volt miniszterek adóbevallásaiban, azt jövő évben meglátjuk. Egy biztos: óriási szükségük volt erre a pénzösszegre. Is. Nem volt elég az egyébként is összeharácsolt zseton.

Napközben arra is fény derült, hogy pánikra semmi ok, a forint továbbra is biztonságban van. Kormányközeli források szerint a lakosságot nem sokkolja a 330 forintos euró – ahogy a kormányt sem -, „két sör ára a horvát tengerparton nyaralóknak”. Van aki szerint a gyenge forint mindössze egy mediahekk, amelyet a sajtó túloz el. A kormány szerint nincs gond, még akkor sem, ha soha nem volt még ilyen gyenge a forint, még a 2008-as válság idején sem. Nem túlzunk mi itt, kedves kormány, ezek mindössze a száraz tények. Az pedig, hogy a forint Matolcsy György kezében van, szintén nem sok nyugalomra ad okot. Ne legyen igazunk.

Július elsejével megszűnt a fokozott ellenőrzés az ország nagyrészében. Ez annyit jelent, hogy ezentúl nem igazoltathat a rendőr ok nélkül. Az elmúlt időszakban ugyanis a rendőrség bármikor elkérhette okmányainkat, hogy fokozott ellenőrzésre hivatkozva zargassák a civil lakosságot. Ennek lett vége július elsejével, az intézkedés eltörléséért a Magyar Helsinki Helsinki Bizottság immár évek óta harcolt. Győzelem ez tehát mindannyiunknak, élvezzük. Legalább ezt. Az értelmetlen igazoltatások ideje lejárt.

Meg ebből a napból is elég volt, úgyhogy lássuk mai cikkeinket:

És máris jöhet a következő, pénzéhes, bármire kapható gerinctelen csúszómászó

Döntések

Ezen a szinten egyszercsak nincs tovább, mert nincs hová menekülni

Génhibások és normális emberek 

Szütymögország

Nem értem ezeket az őstahókat

Szív

A nap kommetje pedig Zsuzsától:

A génhiba születési rendellenesség, de ezek tanultan hülyék.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.