Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szütymögország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én szütymögök

Te szütymögsz

Ő szütymög

Mi szütymögünk

Ti szütymögtök

Ők röhögnek

Jól betojtunk, egy rendesebb tüntetésre sem futja ebben az országban. Csak várjuk a jobb sorsot. Fuldokolva. Már nem nagyon működik a létfenntartó készülékünk. Sem. A kormánypárt és hívei Vezér-szóra akrobatikáznak a magyar cirkuszban. Változatlanul. Az ellenzéknek kicsit súgok, talán nem süketek: az összefogás nem egyenlő az összetojással. Nem kellene berezelni, sem kicsi, sem nagy egóval. Nem nagyon gyengeelméjűként kérdezném: mit kell még elkövetniük a hatalmon lévőknek, hogy a demokraták hangja hangosan szóljon? Nagyon sokat. Összerántani civileket, pártokat, szervezeteket… – minket. Ideátról odaátra leckét adni.

Most még talán megrenoválhatnánk hazánkat, de holnap már nem. Az újjáépítés nehezebb. Csak szütymögünk, hatalmas hatalmi,  röhögős zörejben. Utálom, ha gúnyosan kiiktatják az ellent. Főleg, ha mind a nyolcmilliót.

Mi a szent lepkefütty kell még a pucoltatáshoz. Az országban, ahol például

… besöpörték a nyugdíjakra gyűjtögetett forintokat, kisöpörték a uniós pénzes zsákokat maguknak.

… elzavarták a rokkantakat dolgozni – fél tüdővel, gerincsérvvel, gyomorbajjal, fél lábbal építsd a szebb, új világot! Fortunára bízd beteg önmagad, rokonod; kuruzsoljál otthon, de ha fizetsz, hamahama megműtik azt a rossz májadat.

… olyan ritka kincs lett az orvos, a nővér, a hentes, az ápoló, a közgazdász, az asztalos, mint a dakota indiánoknál Pallas Nagy Lexikona. Közmunka táborba hajtották a sok tohonya, önként lézengő, dolgozzon-a-franc-a-családjáérmunkahiányban szenvedőket; pénz az ennyi, nesztek, köpködni tilos – kivéve a felcsúti, luxus arénát.

… haverok az alkotmánybírók, a színház igazgatók, a földbirtokosok, a trafikbirodalom hercegei, az állami építkezések haszonélvezői – bólogass, pajtás! Ezek nem szütymögnek, bedarálnak mindent – maguknak.

… gyerekeket zsuppolnak be, kilökik őket a kötelező tanulásból; fiatalokat kényszerítenek Európa európai felébe – Gyere haza! – Nem megyünk! – Miért? – Félünk. – Kitől/mitől? – Orbánfarkastól. Nem születnek babák; nem bírják a szüleik a csillagtetős apartmant, és az a büdös kölök nem szívja be a turmixolt szalonnás kenyeret. Más nincs.

… rendre beletaposnak a szabadságjogainkba, megmondják, hogyan ne élj szabadon. Jól. Csak a gazdag ember ember, a szegény, nem ember. Négymillió magyar családnál hiánycikk a kalács. Majd ha cselédként nagysúréknálnagysasszonyéknál vikszeled az arany szobrot… Kapsz. Abból, ami marad.

Legyen már vége a szütymögésnek! Boldogulni kellene. Mindenkinek. Ne csak ők boldoguljanak. A hatalmat leváltani nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért – te, ő, mi, ti –  nem ellenzem.