Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem értem ezeket az őstahókat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vicces ez a Fidesz fejétől bűzlő magyar közélet úgy, ahogy van. Francot. Egyáltalán nem vicces, és lassan már az is érthetetlen benne számomra, ami korábban teljesen világos volt. A választás előtti, kampánycélú sorosozás jegyében találta ki a nagyszerű Orbán Viktor (ki más?), hogy a Soros Györgyhöz köthető CEU-t érdemes volna kipaterolni Magyarországról. Azért is, mert bár a nagyon kevés, nemzetközileg is jegyzett és elismert Magyarországon bejegyzett oktatási intézmények közé tartozik, a magyar nemzetre áskálódó amerikai spekuláns baromságait oktatják ott (genderliberálnyitotttársadalmibuziságokat), és ez rendkívül veszélyes az elhülyülésre hajlamos, sajátosan sikeres nemzeti gógyinkra. Röviden: a CEU ellehetetlenítéséért folytatott háború jól jön a kampányban, a rongyosra zsibbadt aggyal gyűlölködő hívek repesnek majd, hogy a mindenre is gondoló államvezetés megvédi őket még egy ellenségtől. Jó, hogy fingjuk nincs, merre nyílik az ajtó a CEU-n és Soros Györgyöt is leginkább a kék plakátokról ismerik, de az mindegy. A vezér mögé beállni és csatakiáltásra bégetni, többet ér az anyukánk életénél is, ugye.

Végignéztük a Kovács Zoltán CEU-növendék és Lázár János mindent tudó főszereplésével hetente előadott szappanoperát arról, hogy visszamenőleg hogyan nem felel meg a hatályos törvényi előírásoknak a CEU, és hogy márpedig a törvényeket még Soros Györgynek is be kell tartania Magyarországon. Beütött az újabb kétharmad, és miközben a kormány újabban leginkább mélyen kussol az ügyről, amikor nem, akkor meg bagatellizálni próbálja a kérdést (ráérünk faszságokkal foglalkozni, a döntés minősége fontosabb, mint annak időpontja – mondta nemrég a dakota vezér), a CEU csuklóztatása terén semmi nem változott. Megállapodás nincs, patthelyzet van. Jól értesült sajtóorgánumok jól értesült újságírói tudni vélik: fideszes berkekben a CEU-ügy nincs napirenden, így nem valószínű, hogy nyáron lesz megállapodás.

Itt jön a képbe az új budapesti amerikai nagykövet, akiről a szolgamédia még télvíz idején ordította teli pofával és indokolatlan nagyarccal: a legendás Finkelstein nevű gyűlöletguru jó barátja ő, az ellenzék megint pofára esett. Vége van André Goodfriend sanyarú örökségének, az amerikaiak végre nem egy hivatásos demokráciaféltőt küldenek Budapestre, kezdődik a jóvilág a Fidesznek. Egyesek odáig fajultak a tapsikolásban, hogy egyenesen azt állították: Szijjártó Péter toporzékoló művészbe oltott teremfocista intézkedésének köszönhető a kinevezés. Hogy eztán Ámerika nem tehet hányást a szemünkre azért, mert fetrengünk az illiberális trágyában.

Aztán Cornstein meg is érkezett, és az első útja, és egyben hivatalos látogatása – felháborító és veszélyes – éppen a kormány által kétpofára gyalázott CEU-ra vezetett (aminek az ügye szintén Orbán szerint szuverén belügy, amihez senkinek semmi köze, még az Európai Néppárt sem ugathat bele), ezt maga az amerikai nagykövetség adta hírül közösségi oldalán:

Sőt, a látogatást követően két nappal a kormány elsőszámú faliújságjában megjelent interjúban a nagykövet úr újra kifejtette – amellett, hogy szerinte nem szerencsés, hogy Soros György nevét viseli egy törvénycsomag – hazája álláspontját CEU-ügyben:

Ha vannak is nézetkülönbségeink, azt nem a médiában kell szétkürtölni, hanem a két kormány képviselője leül, megbeszéli, mi a probléma, és megoldásra próbál jutni. Barátok vagyunk. A személyes barátaimmal sem mindig voltam azonos véleményen. Természetes, hogy vannak nézetkülönbségek országok között. De az egyetemek nagyon fontosak az Egyesült Államokban, ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni. Nagykövetjelölti jóváhagyásom hosszú folyamatában, amelynek során mintegy 25 amerikai szenátorral találkoztam, mindig a CEU volt az első felmerülő kérdés, akár republikánus, akár demokrata volt az illető. Bizonyára tudja: az amerikaiak nagyon ritkán értenek egyet mindannyian valamiben. De ebben igen. Remélem, nemcsak az Egyesült Államoknak, hanem Magyarországnak is sokat jelent az egyetem, és itt marad a CEU, mert szörnyű veszteség lenne Budapestnek és az országuknak, ha elmenne.

Szerintem elég szépen körbeértünk a Fidesz párhuzamos, semmivel nem kompatibilis primitív-bárgyú univerzumának ügyében. Meg visszaértünk a kiindulási ponthoz is egyúttal. Nem értem ezeket az őstahókat. Azt értem, mert azt az általuk kreténnek tartott populáció is érti, hogy migránsok, megölnek, megerőszakolnak, mindmeghalunk. Az értem, hogy mekkora üzlet van abban, hogy közpénzből agymosó propagandát tolnak, féligazságokkal manipulálnak, hazugságokkal, összeesküvés-elméletekkel hergelnek. Ingyen van, semmibe nem kerül nekik, és működik.

De ezt a CEU históriát miért nem lehet elengedni a faszba? Ebben a kérdésben miért kell továbbra is kötni az hülyeség, az öncélú, gátlástalan bunkóság ebét a NER karójához? Mit nyer azon a Fidesz, hogy miközben a világ bármely pontján vígan, dalolva befogadnák a CEU-t (több ország jelezte még anno, hogy bármikor), egész Európa azon csámcsog, hogy milyen sötét barmok lehetnek azok, akik egyetemeket üldöznek el mondvacsinált politikai indokokra hivatkozva, ahelyett, hogy tisztelnék a tudományt és legalább megpróbálnának úgy tenni, mintha az oktatást a lábtörlőnél egy fokkal fontosabb ágazatnak tekintenék?

Nem mellesleg azt tudják vajon a hívek, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemenen is oktattak olyan nevű tárgyat, hogy nemek szociológiája, társadalmi nemek? Francokat tudják, és nem is érdekli őket, a szót sem értik, csak a melléböfögött propagandát szavalják teli tüdőből. Addig nem hallottak a CEU-ról, addig nem zavart őket a létezése, ameddig az állampárt ki nem kiáltotta ellenségnek.

De könyörgöm, miért nem lehet hagyni már ezt az egész alufóliasisakos, öncélú akciót a picsába? Nem lehetne legalább ebből kussban kihátrálni, ha már olyan szinten kínos az ügy, hogy a havernak tartott új amerikai nagykövet szerint is vállalhatatlan? Nem lehetne egyszer a büdös életben a felcsúti lábszagon felülemelkedve belátni, hogy itt már kínlódva sem lehet több kárt okozni? Szép volt, nemzeti volt, olyan igazi gumicsizmás türhőség volt, de tényleg már mindenkinek kilóg a bele ettől.

Persze, hogy nem lehet. Tökmindegy, hogy milyen kép alakul ki az országról, tökmindegy, hogy már a haverok is undorodva fordulnak el, amikor meglátják a zavaros tekintetű, démonokkal küzdő, kifejezéstelen pofánkat, olyan nem lehet, hogy ne győzzön a korrupt, korlátolt politikai akarat. Nem kell ide egyetem, nem kell ide ellenkező vélemény, nem kell ide kutatási, oktatási szabadság, tudományos műhelyek, nemzetközi teljesítmény. Majd az lesz, amit a pálinkától és birkafejtől hülyülő, középiskolás fokú erkölcsösséggel és intellektussal felvértezett, megélhetési büdöstahók akarnak. A saját ostobaságába belefulladó, elmeroggyant szuverenitási harcok mögé bújó, félművelt, bosszúszomjas csürhe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.