Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Reméljük, jövőre már ismét a magyar kormány fogja újra a legtöbb pénzt ellopni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kósa Lajos szerint az 1300 milliárdos örökségi botrány mögött az ellenzék áll. Ez egy olyan új információ, amely derült égből villámcsapásként érte a magyar közvéleményt. Eddig ugye arról volt szó, hogy egy csengeri asszony Kósa Lajostól kért tanácsot arra, hogy 1300 milliárd forint megörökölt vagyonát mégis hogy fektesse be. Országunk Lalija persze azonnal tudta a választ – fektesse állampapírokba – azonban ezt a nagyszerű tanácsot természetesen nem ingyen adta, hanem cserébe 800 millió forintot kért, melyet az édesanyja számlájára kellett volna elutalni. Kiderült persze, hogy átverésről van szó, a nő egy szélhámos. Azonban most Kósa azt állította, hogy:

…a pénzért és hatalomért az ellenzék semmi eszközben nem válogat, mindenre képes.

Hogy mégis, az ellenzék hogyan hozható kapcsolatba a csengeri nővel, az még kérdéses. Kósa szerint azonban ez is ki fog derülni, a rendőrség majd ezt megállapítja, ez nem az ő dolga. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, ahol majd kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc, Soros Györggyel összejátszva szervezte be a csengeri asszonyt, hogy szegény, ártatlan Kósa Lajost csapdába csalja.

Az OLAF ma kiadott éves jelentéséből kiderült, hogy Magyarország az egyik olyan ország, ahol a legtöbb csalásgyanús ügyet derítették fel. Azért csak csalásgyanús, mert az OLAF-nak nincs hatásköre feljelentés megtételére, mint ahogy büntetőeljárás megindítására sem. Polt Péter meg nyilván nem fog egyetlen büntetőeljárást sem megindítani. Így ezek az ügyek talán örökre csak csalásgyanús ügyek maradnak, noha szinte biztos, hogy több milliárd forint tűnt el kormányközeli vállalkozók zsebében.

A jelentés szerint 102 nemzeti szintű vizsgálatot folytattak és zártak le eddig, melyből 10 Magyarországot érinti. Ezzel a lista második helyét foglaljuk el, közvetlenül Románia mögött, ahol 11 ilyen vizsgálat volt. Van azonban olyan kategória, melyben Magyarország – pontosabban Tiborcz István – verhetetlen. Ugyanis az EU strukturális támogatási keretét érintő csalási ügyekről szóló fejezetében messze a kormányfő veje általi eliosos csalás okozta a legnagyobb kárt, a maga 13,5 milliárd forintjával. Ez persze sem Orbánt, sem Tiborczot nem zavarja, mivel úgy tűnik védett személynek minősül, ezért eljárás vele szemben nem fog indulni. Fidesz kétharmaddal meg pláne nem.

Noha ebben az évben nem Magyarország a listavezető, viszont ha az elmúlt 4 év csalásgyanús ügyeit nézzük, akkor már más a helyzet. 2013 és 2017 között ugyanis 49 magyar ügyben jelezték, hogy vissza kellene kérni a pénzt, ami az összes forrás 3,92%-át jelenti. A lista második helyén Szlovákia áll 2,09 százalékkal, a többi ország pedig még az 1%-ot sem éri el. Nemzeti siker ez, úgy kereszténydemokratikusan mind unortodox módon. Reméljük, jövőre már ismét a magyar kormány fogja újra a legtöbb pénzt ellopni az Uniótól.

Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a következő sorokkal válaszolt két MSZP-s képviselő homeopátiát firtató kérdésére:

A homeopátia világszerte alkalmazott rendszer, ahol az alkalmazó orvos tudása és orvosi felelőssége dönteni, hogy adott páciensnél alkalmazza-e vagy sem.

Nos, az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete ennek némileg ellentmond, szerintük ugyanis a homeopátia hatástalan, sőt káros. Ezen a válaszon -Rétvári válaszán –  Fábián István vegyész, az MTA doktora némileg kiakadt, ugyanis szerinte

a kormánynak éppen az lenne a dolga, hogy megvédje az áltudományos átvágásoktól az embereket.

Kérdem én, a kormány mikor hozta meg utolsó, épeszű, racionális döntését? Mert emlékeim szerint ez nem ma volt és azt is kétlem, hogy ez a közeljövőben meg fog történni. Ne feledjük, az EMMI élén továbbra is az a Kásler Miklós áll, aki a tízparancsolat gyógyító erejében hisz. Ezután az, hogy ugyanezen minisztérium államtitkára hisz a homeopátiában, mennyire meglepő?

A mai naptól kezdve, egészen június 8-ig tart konferenciát Münchenben az Európai Néppárt, a téma pedig nem más, mint a migráció, a határvédelem és az európai életmód megvédése. Ezek azok a témák, melyekben a Fidesz megpróbálja kikupálni a tudatlan nyugati országok kormányait, így adott a lehetőség, hogy ezt egy konferencia keretében ismét megtegyék. Mivel a Fidesz az Európai Néppárt tagja, így minden lehetősége meg is lehetne rá, azonban mégsem kíváncsi senki a véleményükre. A programban ugyanis nem szerepel fideszes előadó. Orbán Viktorra és agytrösztjeire tehát nem tart igényt az Európai Néppárt. Ott lesz viszont konkrétan mindenki más, még a német püspöki kar vezetője és a BMW vezérigazgatója is.

Közben tovább folytatódik a hajtóvadászat a medve után, amely izgalomban tartja a fél országot. Napközben egyszer már elkapták, aztán kiderült hogy mégsem kapták el, így a hajtóvadászat tovább folytatódik. A rendőrség, valamint a természetvédelmi őrök nem aprózzák el az állat felkutatását, ugyanis hőkamerával felszerelt helikopterekkel, valamint drónokkal pásztázzák a területet. Amennyiben sikerül megcsípni a macit, úgy nyomkövetővel fogják ellátni, majd a számára megfelelő, településektől távoli élőhelyen fogják szabadon engedni. Azt már csak remélni merem, hogy sem egy barom orvvadász – mint az megtörtént korábban – sem pedig Semjén Zsolt nem fogja beelőzni a nemzeti park munkatársait. Mindenesetre szorítsunk azért, hogy a medve hamarosan biztonságba kerüljön.

Lássuk mai cikkeinket:

A penetráns bűz szép lassan beteríti a magyar ugart

Újra és újra ugyanazt az oldalt olvassuk

Egy tűzoltó halálára

De szépen tetszett mondani, államtitkár úr!

Te minden pedagógusok szeme fénye, mesélj még nekünk!

A szabadság dala

A nagyurakhoz

A nap kommentje pedig Beátáé (Kósa Lajos 1300 milliárdjáról van szó):

Úgy beszélik, Gyurcsány egyik unokanővére kereste fel a vagyonával inkognitóban a liberálisok megbízásából, és azért nem gyanakodott, mert Teller Edének levágta a villamos az egyik lábfejét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.