Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajna Tímeát mikor fogja Orbán Viktor meginvitálni a Parlamentbe? Lemond a spanyol kormány?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek!

Mindjárt az elejére egy külföldi hír. Nagyon úgy fest (bár még nem dőlt el teljes bizonyossággal), hogy a spanyol kormány kénytelen lesz lemondani. Miután a baszkok is csatlakoztak a legnagyobb ellenzéki párt bizalmatlansági indítványához, így megvan a szükséges többség. A kormány vagy lemond, vagy lemondatják, vagy kitalálnak valamit nagyon gyorsan. Ha sikerül leváltani a jelenlegi kormányt, jobb lesz az esély a katalán válság megoldására is. Remélhetőleg.

Schmidt Máriáék – egyelőre ugyan még nem jogerősen – de elvesztették az évszázad perét. A Fővárosi Törvényszék ugyanis nem adott igazat a Terror Háza vezetőjének abba, hogy az általuk az ’56-os emlékévben használt képeken Dózsa László látható. Noha a fél ország tisztában volt azzal, hogy a képen Pruck Pál van, az ország nagyasszonya mégsem volt képes beletörődni az egyértelmű vereségbe. Több mint másfél évig védték a védhetetlen hazugságot, teljesen hülyét csinálva saját magukból. A bíróság bocsánatkérésre kötelezte Schmidt Máriáékat, valamint a hibás feliratok eltüntetésére és korrigálására, mely végre igazságot szolgáltatna a Pruck családnak.

Mocskolódás helyett elég lett volna annyit mondani, bocsánat, tévedtünk, kijavítjuk. De nem, ez nem megy maguknak, inkább lebűnözőzik, bemocskolják az embert – mondta Pruck lánya

Az ítéletet nyilván meg fogja támadni Schmidt, mert ugyan mikor ismernék be, hogy szánt szándékkal hazudtak, egy már elhunyt személy kilétéről?

Jöttek aztán hírek a NER háza tájáról is. Első körben az derült ki, hogy a Rogán Cecília – Sarka Kata duó által vezetett Nakama & Partners Kft. majdnem olyan csodára volt képes, mint az ország leggazdagabb gázszerelője. A csodálatos páros ugyan még nem jutott el az első milliárdokig, de már ez sincs olyan messze. A cég, mely Rogánné beszállásával már 2016-ban is 51 milliós bevételt termelt,  tavaly még nagyobbat kaszált. A bevételt megtízszerezve, 517 milliót kaszált a cég, melynek tevékenysége a mai napig tisztázatlan. Azonban itt még nincs vége a történetnek, ugyanis a nettó árbevétel csaknem fele tiszta haszon. Vagyis a korábbi, 2016-os 7,7 milliós hasznot megharmincszorozva nem kevesebb, mint 221 000 000 forintos nyereséget könyvelhetett el a cég. Ebből ki is vettek 82 millió forint osztalékot, mert hát mégis csak.

Na nem mindenki örülhetett ennyire a NER háza táján. Vajna Tíme fánkozója ugyanis a 2016-os évhez hasonlóan ismét brutális veszteséggel zárt. Akkor még „csak” 70 millió forint repült ki az ablakon, azonban ez a szám 2017-ben, ennek a két és félszerese, vagyis 168 millió forint volt. Reméljük azonban, hogy azért a kaszinó biznisz jobban ment idén és lesz miből újra körbeutazni a világot, hogy hollywoodi sztárokkal találkozhasson hazánk csodálatos Tímeája. Mi nagyon szurkolunk.

És ide kívánkozik egy friss adat. A Policy Agenda a Friedrich Ebert Alapítvány és a Magyar Szakszervezeti Szövetség megbízásából idén is felmérte a létminimum alatt élők arányát. Miután a KSH ezt már nem teszi, így erre a mérésre tudunk csak támaszkodni. Ennek alapján az derült ki, hogy Tündérországban jelenleg az országlakók 30 százaléka él létminimum alatt. A létminimum összegét 90 450 forint volt, ezt a KSH állapította meg. Tehát ennél kevesebb pénzből él a lakosság 30 százaléka. Ennél is sokatmondóbb azonban a társadalmi minimum alatt élők aránya. Társadalmi minimum a szerény életkörülmények között, ám okos gazdálkodással akár még időnként könyvet, színházjegyet, múzeumi belépőt vásárolni képesek körét jelenti. Ők – tehát akik ezt a szintet sem érik el – a társadalom 53 százalékát teszik ki, a létminimum alatt élőkkel közösen. A társadalmi minimum összegét 2017-re 117 720 forintban határozták meg. Az ország több mint fele nem keres ennyit.

Voltak ma is természetesen kisebb hírek itthon és a nagyvilágban egyaránt, lássuk hát ezeket. Az Együtt bejelentette, hogy a jövő héten fizetik vissza a felvett kampánytámogatási összeget, majd emellett azt is megszellőztették, hogy a párt nagy valószínűség szerint meg fog szűnni. A pártot, mint jogi entitást felszámolnák, a közösség pedig majd eldönti, hogy milyen formán maradjon fenn az egykor szebb napokat látott párt. Szintén az ellenzék háza tájáról érkezett hírek szerint Botka László, egykori szocialista miniszterelnökjelölt bejelentette, 18 év után semmilyen tisztséget nem vállal az MSZP-ben. A lemondása mellett pedig elmondta véleményét az ellenzék áprilisi leszerepléséről is, és nem fogta vissza magát. Emellett azt is bejelentette, hogy Márki-Zay Péterrel ezután szorosabbra szeretné fűzni a szövetségét, ugyanis szerinte csak ezen az alapon lehet lépésről lépésre újraszervezni a demokratikus Magyarországot.

A választások előtt már minden ellenzéki vezető látta, hogy a választást nem lehet megnyerni, de a kétharmadot még meg lehet akadályozni. Ők mégse ezt tették. Ezért a felelősségük óriási, a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig!” – továbbá hozzátette -„Orbán lényegében egypártrendszert épített, és ehhez aktívan hozzájárultak az ellenzék vezetői, ki ostobaságból, ki érdekből.

Volt aztán örömhírünk is a mai napon. Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a Fehér Házban fogadta azt a Kim Kardashiant, akinek létezése is már-már érthetetlen. Ő ugyanis leginkább arról híres, mint országunk Tímeája, vagyis, hogy az ég egy adta világon semmit sem csinál, viszont mindenki vele foglalkozik, ebből pedig megél. Donald Trump így hát találkozott is vele, hogy szakpolitikai kérdésekről tárgyaljanak. Ezt a napot is megéltük tehát, a kérdés ezek után már csak az, hogy Vajna Tímeát mikor fogja Orbán Viktor meginvitálni a Parlament épületébe, hogy szakpolitikai kérdésekről tárgyaljanak? Addig is, amíg ez a nap el nem érkezik…

Lássuk mai cikkeinket:

Születésnapomra 

Legfeljebb nem mindenki veti magát a vonat elé

Van annak persze valami bája, ha lehet megint lóval szántani és megtermelni a krumplit a teraszon

Nemzeti, szoicalista demokraták

Tanulság? Nincs

Aztán hazamegy és leül a kedves neje mellé Szulejmánt nézni

Adj

A nap kommentje pedig masikszemponté:

Mélyszegénység – mélygyűlölet – mélylenézés – mélyerkölcsök – mélymagyar.

Mélyre süllyedt ez az ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.