Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Aztán hazamegy és leül a kedves neje mellé Szulejmánt nézni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  • mi a tököm köze van a magyar fejkendőnek az arabhoz? Nagyanyánk fején vallási jelkép, az elnyomás eszköze volt, vagy csak sima fejfedő az eső/nap ellen? (…) csak ha gáz van, ti, liberálisok összedugjátok a fejeteket, kitaláltok valami aljas, undorító csúsztatást, aztán mint a papagáj, szajkózzátok mindenhol, mellé önnön vélt intellektuális felsőbbrendűségeteket hangoztatva. Ha csak szimplán buták vagytok és azért nem értitek a különbséget, akkor azzal is jobb lenne csendben maradni, de ha a rosszindulat vezérel titeket, akkor főleg! 
  • Idézem a „haladó” médiát: elszigetelt egyedi eset nem szabad a az embereket egy társuk tette alapján megítélni, vagy ez csak a muszlimok általi terror támadásra vonatkozik?
  • Mondjuk nem tudom, hogy milyen forgatás az, amibe az ember csak úgy besétál kiabálni. Nem szokták lezárni a környéket ilyenkor? Mi lett volna, ha véletlenül arra terelgeti valaki a házi mangalicáját, vagy más a filmbe nem illő dolgot művel (lásd bekiabál)? Hacsak nem azért álldogáltak ott, hogy valaki beszóljon és lehessen szörnyülködni a közállapotokon.
  • Ilyenkor nem ervenyes az a mondas? : “ ez egy elszigetelt eset, nem kell ebbol kovetkezteteseket levonni es az egesz tarsadalomra ranyomni” … az index cikke felteveseken alapul, mert valaki mondott valamit. Ha ugy tortent, a ferfi egy idiota, masreszt lehet, csak erdeklodott es kimaxoltak. Az indextol kitelik barmi. Szoval igy agymosott fideszezzetek. Es en szegyellem magamat, amikor ezt olvasom, hogy “ilyen szar orszag” ilyen szar magyarnak lenni, akkor “tessek elmenni” foleg arab orszagokba koltozzetek. Kerlek.
  • Tipikus, ahogy egy idegen országban is egyből a vélt vagy valós jogaikat lobogtatják, utána videót készítenek erről és telesírják a hazai ballib sajtót . A „kiabálás” lejjebb a rendező szájából egyébként hirtelen már kérdezősködés lett, szóval a cikk lényege, hogy egy magyar ember Magyarországon nem kérdezősködhet egy forgatás céljáról, mert az fajgyűlölet. Azt üzenik a liberálisok, hogy fejkendősökről kérdezni se merészeljünk, mert hamar pellengérre leszünk állítva. Remek, kérem, ez a modern liberális szabadságfogalom.
  • Látom megy az észosztás, no de majd ha a sarija némethonban is előírja az asszonynak a fejkendőt prünnyögve szaladtok haza a „diktatúrába”😀
  • Bezzeg ha én egy arab országban kendő nélkül jelennék meg, még meg is köveznének!

Biztosan mindenki kitalálta már, hogy miről folyik itt az okoskodás. Az Index nevű, miniszterelnökileg leféknyúzgyárazott portál számolt be a minap arról (via Cairo Scene), hogy egy öntudatos magyar hazafinak belekötnivalója támadt a Felhők felett című egyiptomi sorozat budapesti forgatásába annak okán, hogy a szereplők kendőt viseltek. Semmiféle fizikai atrocitás nem történt, a fehérbőrű magyar férfi mindössze kiabálva kérte ki magának, hogy a nőkön fejkendő van. Mennyivel jobb lett volna, ha valóban a felhők felett forgatnak, ahelyett, hogy. A kedves honpolgárok pedig véleményt nyilvánítottak, a kommentekből szemléztem fent.

Szeretném leszögezni, hogy ugyan liberálisnak vallom magam – egyidejűleg törekszem magam távol tartani mindenféle intellektuális felsőbbrendűségtől, bár a haladózással nem nagyon tudok mit kezdeni -, semmit nem üzenek senkinek. Tudomásul veszem, hogy a népi bölcsességnek álcázott felületes tudásállomány sokak számára a büszkeség forrása, amit feltétlenül meg kell villantani, ha a szükség úgy hozza. Elfogadom, hogy némelyek számára egyáltalán nem evidencia, hogy addig nyújtózkodjanak, ameddig a takarójuk, és a szövegértési képességeik érnek.

Egyetlen dolgot szeretnék éppen ezért derűs nyugalommal világossá tenni (ez mostmár naponta indokolt): senki nem dobta el az agyát, senki nem általánosított, mindössze az hangzott el, hogy egy, a migrációs válságot a mindennapokban semmilyen formában nem érző, ám a migrációs válsággal évek óta idegengyűlöletre hergelt országban időről-időre előkerül egy-két-három-tíz szellemi árvízkárosult polgár, akinek hörögni valója, öklöt rázni valója, és melldöngetni valója támad azért, mert más vallású, bőrszínű, kultúrájú emberek is közlekednek az utcán.

Bagatellizálhatjuk is éppen a dolgot, meg a féligazságokra és tévhitekre épülő előítéles félműveltségünkkel izmozhatunk világ szégyenére (ahelyett, hogy olvasnánk, tanulnánk, művelődnénk), de nekem senki ne mondja, hogy ez az első, egyetlen és elszigetelt eset, amikor a minden fillért megérő kormányzati propaganda elhomályosítja emberek agyát.

Ez a fajta közpénzmilliárdokért árusított ócska primitivizmus már akkor sem volt vicces,

  • amikor a nagy magyar pusztában – ahol egyébként soha életében senki nem látott egy muszlim fejkendős menekültet sem – ráhozta egymásra a frászt egy csoport földmérő és egy közmunkás-brigád,
  • amikor egy lovaskirándulás résztvevőit vélték menekülthordának és készek lettek volna kapára-kaszára kapva megvédeni a családjukat a maroknyi gyanútlan egyetemistától,
  • amikor Perbálon migránsnak nézték a lakóotthonban önkénteskedő (szintén) egyetemistákat,
  • amikor továbbképzésen részt vevő szaúdi rendőröktől fostak be Cegléden,
  • amikor Kömlőn migránsnak hitték a mindenszentekre látogatóba érkező magyarokat,
  • amikor Pécsen hasonló okokból rendőrt hívtak a pécsi vízilabdázókra,
  • amikor egy frissen fordrászolt, az eső elleni védekezés okán fejkendőt hordó csongrádi nőt és édesanyját igazoltatták a szemfüles, névtelen rettegő riasztása miatt,
  • vagy amikor egy, a kemoterápiáról hazafele tartó nőt migránsozott le Budapesten egy idült agyi állapotban lévő félkretén.

Ha az őcsényi hangos és határozott véleménynyilvánítással egybekötött örjöngő önbíráskodást nem is vesszük ide (márpedig miért ne vennénk), akkor talán ideje lenne végképp befejezni a védhetetlen, intoleráns, valósághoz hajlított, beteg, nemzeti pszichózis védelmezését. Már a padlás is tele van ezzel a liberálisokkal összemosott, önfelmentő sápítozással, hogy ugyanbiza miért ne lehetne leugatni bárkit azért, mert nem olyan, mint mi.

Egyszerűen hihetetlen, hogy a hisztérikus putyinista fideszes álhíroldalak csecsén hülyére butuló, fogalmatlan barom képes leírni, hogy azért jöttek ide fejkendősék Egyiptomból filmet forgatni, hogy provokálják a békés, toleráns, befogadó, önmagáról rendkívül jó véleménnyel levő magyart. Aki annyira intelligens, hogy miközben telesírja az internetet azzal, hogy a gazember, életerős muzulmán férfiak (akik szabadidejükben terroristáskodni járnak Európába, hogy elvegyék a keresztény kultúránkat) elnyomják a nőket és kényszerítik őket arra, hogy kendőt hordjanak, és mi ezt nem akarjuk, és ide ne jöjjenek, közben szimbolikusan lerúgja az egyiptomi nő fejét kendőstül. Mert ő meg állítólag nem olyan, mint a félinformációiból ismerni vélt muszlim gazember.

És baromira semmi újdonságot nem mondok ezzel: aztán hazamegy –  hárem, muszlimok, fejkendők, vagy az Iszlám Állam kegyetlenségeihez hasonló vérengzéseiről elhíresült történelmi figura ide vagy oda – és elégedetten leül a kedves neje mellé Szulejmánt nézni. De előtte még a Migráns1 kanálison végignézi a híradót, ahol azt mondták neki, hogy a hanyatló nyugaton már a keresztény nőknek is kötelező a fejkendőtől a burkáig mindent is viselni. A reménytelen őssötétség, az alulművelt önérzetesség és a jól irányzott, aljas politikai moslék beláthatatlan időre rabul ejtette az országot.

Ez van. De legalább elmondhatjuk, hogy itt a forgatókönyveket konkrétan az élet írja. Akinek meg nem tetszik (igen, minden migránssimogató büdös liberális nyugodtan magára veheti) ez a szellemi mélyrepülés, az menjen az arabok közé és szeresse őket. Semmi, csak a szokásos egydimenziós érvrendszer. Mert ők a többség, ők üvöltenek hangosabban, tehát nekik van igazuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.