Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rogán Cecília pulcsija

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Handó Tündére – úgy tűnik – rájár a rúd az utóbbi hetekben. Ugyanis több olyan tag is érkezett az OBT testületébe, akik nem igazán szívlelik a magát sokszor mindenhatónak gondoló Handót. Ez már korábban is több kisebb-nagyobb konfliktushoz vezetett, azonban egy, a tegnapi napon történt ülésről szóló összefoglaló szerint az sincs kizárva, hogy az OBT Handó Tünde menesztése mellett fog dönteni.

Az Országos Bírói Tanács felhívja az OBH elnökét, hogy haladéktalanul tegyen eleget az OBT irányába fennálló törvényi kötelezettségeinek, tegye meg a szükséges előterjesztéseket, érdemben válaszolja meg az OBT felhívásait, és a felügyeleti tevékenység gyakorlásához szükséges tájékoztatásokat adja meg. Amennyiben ennek nem tesz eleget, az OBT megfontolja a Bszi. 74. § szerinti eljárás kezdeményezését.

Noha Handó a mai napig kiáll amellett, hogy az OBT határozata törvénytelen, mert a testület – egyes tagok lemondása miatt – már nem működőképes. Ezt azonban nem támasztja alá sem a hatályos törvény, sem pedig a Kúria elnökének, Darák Péternek a véleménye. Handóval már évekkel korábban elszaladt a ló, így már csak az a kérdés, hogy mikor és milyen körülmények között lesz kénytelen búcsút mondani teljhatalmának.

Úgy, tűnik egyre inkább kezd problémává válni az, hogy valós munkahely teremtés helyett összeszerelőüzemek országává tették Magyarországot az elmúlt kormányok. Nem hoztak létre olyan munkahelyeket, melyek piacképes fizetésekkel arra ösztönözték volna a hazai munkaerőt, hogy a nyugat helyett itthon keressenek állásokat. Ahelyett, hogy a hazai kis és középvállalkozókat segítették volna hozzá cégek és vállalatok megalakításához, a megemelt adóterhekkel ellehetetlenítették őket.

Jöttek viszont a multik, hisz bőven megérte nekik, mert szinte az állam fizetett nekik azért, hogy boltokat, üzemeket nyissanak az országban. Ennek a jó világnak azonban lehet, hogy hamarosan vége szakad. A munkaerőhiány miatt ugyanis több multi is elvitte egyes termelési egységeit az országból. Igen, többségében az összeszerelőüzemekről van szó, ugyanis jobban megéri a cégeknek inkább Ukrajnába, vagy Szerbiába költözni, mint hogy Magyarországon maradjanak. Eddig már több ezren vesztették el emiatt állásaikat, a helyzet pedig nem hogy javulni, de romlani látszik.

Márki-Zay Péter, Hadházy Ákossal közösen a csütörtöki korrupcióinfón bejelentették, hogy a korábbi városvezetés durván túlárazva fizetett az, egyébként teljességgel értelmetlen kamerarendszer kiépítéséért. Emlékeznek még a kedves olvasók arra, amikor Márki-Zay Péter utcájába legalább 4 térfigyelő kamerát helyeztek el? Ezek is részei voltak annak a „fejlesztésnek” mely 650 millió forintjába került a városnak. Az, hogy ennek mi lehet az oka, talán nem kérdés már senki számára. Valaki jól járt a magyar adófizetők meglopásával.

Ha már az adófizetők meglopásáról van szó, ki maradt esetleg le ma reggel a Mokka stábja által, Rogán Cecíliával készített interjúról? Rogán Antal felesége ugyanis, egy 200 000 forintos pulóverben parádézott a kormány egyik propaganda tévéjében. Hogy erre mégis miért volt szükség az kérdéses, ha csak nem azért, hogy megmutassa férjura mennyire jól tette, hogy feltalálta a digitális aláírást. Azt, amit az OLAF és a NAV is erősen vizsgál, ugyanis felmerült a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja. Hogy ebből telt-e Rogánnénak a pulóverre, vagy – a gyanú szerint – bűnözőknek és csalóknak eladott letelepedési kötvények ezreiből, az még kérdéses. De hát aki megteheti ugye…

Na de lássuk mai cikkeinket:

Ő emel föl, és ő is tapos bele a turulszarba, ha eljön az ideje

Nincs gond itt a családfelfogással, az Orbán-kormánnyal annál inkább

Egy gyerek játszott, egy rágcsáló megdöglött. Na és?

Egy papagájról

Én ezt a zagyvalékot nem tudom megemészteni, ezért nem is kérek belőle

Jöjj, vihar!

A nap kommentje pedig Anikóé:

 2RULE! mint amikor a kínaiak az adias-t írják fel a cuccokra🤣😅

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.