Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ő emel fel, és ő is tapos bele a turulszarba, ha eljön az ideje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy kicsit nem figyelek oda, és mindjárt patetikus leszek, valamint belerévedek a múltba. Jó reggelt kívánok, csütörtök van, és van egy olyan hülye érzésem: hamarosan eljön az az idő, amikor visszasírjuk majd (najó, beszéljek a saját nevemben, hát mi vagyok én, Orbán Viktor?) a Lázár-féle kormányinfónak csúfolt, az általános népnemzeti félrevezetést szolgáló bohózatokat. Azokat a szép időket, amikor csütörtökönként ugyan egy háromnegyed országgal menetrendszerűen felmosták a NER leokádott padlóját, de az mégiscsak a vérgeciség valamiféle intellektuálisabb formája volt.

Ezt tőlem függetlenül maga Lázár is így gondolhatja (nem mintha nem szarnám le, hogy mit gondol Lázár, de azért ezen felröhögtem, ha másért nem, kínomban), aki kérdésesnek tartja, hogy a mindenkori kormány tudja-e tartani Orbán Viktor tempóját és 2030-ra Európa élén fogunk lovagolni, avagy sem. Mondjuk, ha engem is úgy kigolyóznának a krémből, ahogyan Lázárt, annak ellenére, hogy talán a legnagyobb munkabírású, a sokévi átlagnál fényévekkel intelligensebb fegyverhordozó voltam, én is ezt mondanám. Ugyanabban a gondolati egységben azzal, hogy

a politika értelmiségi műfaj, de az látszik, hogy egyre kevesebben gondolják így.

Szar lehet ilyen meghasonlott állapotban az újabb négy év elé nézni és beülni az utolsó sorba valahova, díszletnek, de gyanítom, hogy Lázárnak nem okoz gondot ennek a kognitív disszonanciának a feloldása. Sem.

És akkor itt van a másik bukott nagyember, a Seszták nevű Miklós, aki volt annyira idióta, hogy azt higgye: ha megfenyegeti Orbánt, akkor jól jár. A seggberúgott fejlesztési miniszter még egy bizottsági elnöki posztot sem kapott – pedig nagyon fente a fogát a gazdasági bizottság elnöki székére -, pedig mindent bevetett ennek érdekében. A 24.hu információi szerint Seszták annyira komoly csalódásként élte meg rendszeren belüli bukást, vagyis azt, hogy négy év miniszterség után nem lesz belőle senki, hogy lényegében megfenyegette a fényességes hadvezért: menesztése esetén lemond a parlamenti egyéni mandátumáról. A fenyegetés azonban – amihez hasonlóra meglehetősen régen lehetett példa a Fideszben, és még Lázár János sem engedte meg magának – nem jött be, sőt. Azért elgondolkodtató, hogy Seszták kolléga mégis milyen párhuzamos mátrixban ügyködött az elmúlt években, és melyik részét nem sikerült megértenie annak, hogy az egyélőisten akarata az egyetlen, ami a Fideszben mozgatja a szálakat, hogy ő emel fel és ő tapos bele a turulszarba, ha eljön az ideje.

Najó, nehogy már megsajnáljam ezt a törleszkedő, ügyeskedő senkiházit, de apropó turul 2rule. Szerintem Mészároslölö frissen levédetett sportruházati márkájának neve – 2RULE (!!!!!!!!!!) – annyira menő, hogy nyugodtan lehetne az egész NER-t is ezzel reklámozni. Anyám, 2rule, beszarok! Nemzeti sportruha, 2rule… kérek szépen egy hideg vizes borogatást, mert ilyen biztos, hogy nincs. Megdöbbentően rossz vicc. Nem csak az, hogy Lölö kartárs ehhez is ért, úgyhogy nemsokára nemzeti sportruhákkal fogja öltöztetni cégbirodalma alattvalóit, hanem ez az áporodott, nemzeti lábszag, ami ebből az elmésnek, humorosnak szánt szarból árad. Amikor a semmilyen nyelven nem beszélő félanalfabéta betör/kitör a nemzetközi piacra, a repülő turulmadarat nemzeti színekben/piros-feketében ábrázoló védjegyével. Tényleg zárjuk be az internetet, kapcsoljuk le a villanyt, és dőljünk bele a kardunkba.

Ha mégsem ezt cselekedjük, akkor is nyugodjon meg mindenki, főleg én. A Závecz Research megkutatta a köz véleményét és kiderült, hogy nem a migránsozás miatt kapott megint kétharmadot a Fidesz. Hanem hogy az van, hogy a Fidesz-szavazók leginkább azért szavaztak a Fideszre, mert nekik a Orbán-kormányok eddigi intézkedései kedvezőbbek voltak, mint a korábbi kormányoké. Aki még nem tette, nyugodtan mélyüljön el részletesebben is az adatokban, én most inkább nem vállalkozom arra, hogy belekössek az élő fába is, majd alkalomadtán.

Ellenben van itt valami sokkal érdekesebb, szintén egy szociológiai kutatás és annak eredménye. Ami összefügg a kormány által felfokozott hazugságok kíséretében tálalt migránsozással, aminek szerintem – változatlanul fenntartom -, igenis volt, van és lesz szerepe abban, hogy hova, meddig hülyül ez az ország. Csakhogy egy amerikai kutatás szerint a nettó hazugságok nem azért működnek, mert a választók kretének, hanem mert a hazugság maga teszi hitelessé azt, aki mondja. Vagyis Orbánék nem az egyértelmű hazugságaik ellenére állnak nyerésre a magyar politikai palettán, hanem éppen azért, mert hazudnak. Tehát miközben a társadalomban még mindig elfogadott norma az, hogy az idegenektől nem kötelező rettegni és nem feltétlenül kell őket gyűlölni, attól még sokan félnek, rettegnek az idegenektől, legfeljebb nem adnak hangot ennek az érzésnek, nehogy jöjjenek a politikailag korrekt, büdös hazaárulók és leugassák a fejüket. Ezért aztán, amikor jön az évtizedek óta hazugságokból élő, demagóg politikus és azt állítja, hogy minden idegen nemi erőszakot és terrorcselekményt követ el, akkor a nemkretén jóember tudja, hogy ez ebben a formában hazugság, mégis önként dalolva áll be a demagóg politikus mögé, mert ő kimondja azt, amit én, a rettegő kisember nem merek, nehogy a büdöslibsik lerúgják a fejemet. Mindenkinek ajánlom a teljes írást, nagyon érdemes elolvasni, bár a konzekvenciák ismeretében nekem leginkább felkötni lenne kedvem magam.

Én azt nem tudom, hogy Toroczkai László mentén hasad a Jobbik, vagy mi lesz, majd alkalomadtán erre is reflektálok, mindenesetre a salakmédia mossa a Jobbikot, ahol éri. Ameddig kiderül, hogy a szélsőségesnél is szélsőségesebb Toroczkainak valójában mik a céljai – amely célok a párton belüli platform alakításától a pártszakadásig vezető tengelyen helyezendők el valahol -, tegyük ide, hogy Toporzékolásügyi Petikének végre van oka a melldöngetésre. Sajtóinformációk szerint, bár a főnöke megkerülhetetlensége és nagysága még mindig nem hatotta meg a legmagasabb világi hely urát, ő maga végre találkozhat Donald külügyminiszterével. Márpedig ennek azért van hírértéke, mert igen hosszú évek óta nem tárgyaltak az amerikaiak ilyen magas szinten a magyar kormánnyal. Nem csak Orbánt nem fogadták 2001 óta a Fehér Házban, de egy 2012 őszi Martonyi János-Hillary Clinton találkozó óta külügyminiszteri szintű vizit sem volt. Úgyhogy Szijjártó örülhet, mint majom a farkának, amennyiben végén utazhat Washingtonba Mike Pompeohoz, a nemrég hivatalba lépett amerikai külügyminiszterhez.

Szerintem osztozzunk ebben az örömben mi is, én el is köszönök, remélem ezúttal a cikkem végét se viszi el a cica és tecnikai malőr, szép napot mindenkinek, jövünk vissza hamarosan!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!