Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha olyan biztos vagy a kétharmadodban Viktor, akkor mitől rettegsz ennyire?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Rögtön erősen kezdődött a nap – már akinek – Schiffer András ugyanis bejelentette, hogy kilép az LMP-ből, ennek oka pedig az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs frakcióhoz való csatlakozása volt. Hogy ez egyrészt mennyire fogja megrengetni az LMP-t, másrészt kit hoz lázba, az kérdéses. Schiffer ugyanis évek óta azzal foglalkozott, hogy a háttérből uszítson és feszültséget keltsen. Akármi is volt a célja, érdemben nem tett hozzá az LMP munkájához már évek óta. A Lehet Más a Politika sem vele, sem nélküle nem értékesebb, így a pártból történő kilépése nem igazán oszt, vagy szoroz. Azonban abban szinte biztosak lehetünk, hogy Schiffer fel fog még tűnni a politikai színtéren, neki ugyanis lételeme a véleménnyilvánítás és politizálás.

Tolnanémediben népszavazást tartottak arról, hogy az oda tervezett, a Mechwart András Otthon fogyatékkal élő lakóinak helyet adó négy lakásotthonról, valamint az egy foglalkoztató műhelyről szóló határozatot visszavonja-e az önkormányzat. A falu 864 szavazásra jogosult lakójából szerencsére mindössze 184-en vettek részt a szavazáson, így azt érvénytelennek minősítették. A 184 szavazóból azonban 161-en igennel voksoltak. Igennel voksoltak arra, hogy ne kapjanak helyet a faluban Mechwart András Otthon fogyatékkal élő lakói. Milyen ember az olyan, amelyik képes a fogyatékkal élők helyzetét segítő intézkedés ellen szavazni? A népszavazási kérelmet beadó véleménye szerint a lakásotthonokba beköltözők rontani fogják a település életét. Vannak erre szavak? Nem igazán…

Napközben Áder János felkérte kormányalakításra Orbán Viktort, aki ezt a felkérést nagy boldogan el is fogadta. Áder szerint az összes, választással kapcsolatos jogorvoslati eljárás befejeződött, így a hivatalos, jogerős végeredmény megegyezik az április 8-án megismerttel. Tehát mit számít a több ezer eltűnt szavazat, a leállt választási oldal és a megannyi gyanús eset. Az ügyeket lezártnak tekintik, így a végeredmény ezúttal jogerősen is az, ami korábban volt. Orbán Viktor – miután elfogadta Áder János felkérését – kifejtette, mit tart az elkövetkezendő évek legfontosabb feladatának.

Az új kormány legfontosabb feladata Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának a megőrzése lesz

Mit nekünk összeomló oktatási valamint egészségügyi rendszer, milliárdok eltűnése strómanok által. A legfontosabb a keresztény kultúránk megőrzése. Akár akarjuk ezt, akár nem. Orbán Viktor ezt meg fogja őrizni és kész.

Ha már épp szó volt a világszínvonalú egészségügyről. A napokban felmondta szerződését az egyik betegszállító cég – ez a feladat 2007 óta nem az OMSZ feladata – mert képtelen volt sofőröket találni autóihoz. Munkatársaik vagy magánvállalkozásba kezdtek, vagy az országot elhagyva új életet külföldön. Az alacsony bérek miatt egyszerűen fenntarthatatlan a rendszer, melynek a most szerződését felmondó cég csak az első áldozata. A 24.hu információ szerint erre a sorsra juthat további 4 betegszállító cég is, ha a kormány nem változtat a támogatási rendszeren. Az OMSZ tud a problémáról és tartalék autóival biztosítják a betegszállítás elvégzését. Na de meddig mehet ez így? Toldozgatással és foltozgatással nem szűnnek meg a problémák, ennek pedig ismét az adófizetők, a betegek látják kárát.

Ma éjféltől délelőtt 11 óráig a TEK átveszi a hatalmat a parlament környékén. A korábbi, csak Kossuth-térre vonatkozó lezárást kiterjesztették, így ha valaki, vagy valami nem tetszik nekik, azonnali intézkedést léptethetnek életbe. Emellett az Országgyűlési Őrség ma este hattól lezárta a teljes Kossuth-teret, így se ki, se be. Holnap 2 tüntetés és egy kordonbontás is tervben van, azonban a rendőrség, az Országgyűlési Őrség, valamint a TEK is résen lesz, nehogy valaki elküldje Orbánt a jó édes anyukájába. Miközben Orbán magát a nép által felhatalmazottnak mutatja be, úgy retteg a saját népétől, mint egy reszkető kisgyermek. Ha olyan biztos vagy a kétharmadodban Viktor, akkor mégis mitől rettegsz ennyire? Miért kellenek tankok és géppuskás, maszkos katonán ahhoz, hogy megalakítsd a kormányt? Holnap kiderül mi az erősebb, az elégedetlenek hangja, vagy a kormány rettegésből verbuvált védelmi vonala.

Lássuk mai cikkeinket:

Attól, hogy mindenki elmegy, akinek nem tetszik ez a konszolidálódásra nem hajlandó rendszer, ez itt nem lesz jobb hely 

Ami biztos: ez az ország jelenleg egy szar hely

Még egyszer Gyurcsányról

Ameddig a hazugsággyárak megélhetési előadóművészei nem felelnek személyesen az általuk terjesztett mocsokért

Hogy miket nem mond András!

Kutyaszar

Huszonkilenc év

A nap kommentje pedig Zsolté :

Minél többen mennek el, annál biztosabb a 2/3.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.