Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Ameddig a hazugsággyárak megélhetési előadóművészei nem felelnek személyesen az általuk terjesztett mocsokért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vona Gábor, Hadházy Ákos, Juhász Péter, Czeglédy Csaba. Csak néhány ellenzéki politikus – hogy tényleg csak a Fidesz a legmocskosabb karaktergyilkossági akcióiban érintetteket említsem – akikbe a kormányzati propaganda gátlástalansága – egy minden korábbinál gennyesebb választási kampány jegyében – beletörölte az ő trágyaleves gumicsizmáját az elmúlt hónapokban, években (ki emlékszik már). A választásnak vége, a Fidesz túlnyerte magát, a mocsok itt maradt, a következményekért senki nem vállal felelősséget. Pedig következmények vannak vastagon.

Vajon hányan emlékeznek még arra (február nem volt olyan régen), és hányan törekedtek arra, hogy egyáltalán megválaszolják ama egyszerű kérdést: hogyan szivároghattak ki és landolhattak éppen pont a Fidesz lakájmédiájánál állítólagos bírósági periratok? Olyan bírósági periratok, amelyek – miközben végighömpölyögtek az Origótól a Magyar Időkön át a TV2-ig mindenhol, ahol emberi mivoltukból kivetkőzött szorgos talpnyalók hajtanak végre gondolkodás nélkül minden pártutasítást – egy egész rémtörténetet építettek fel annak alátámasztására, hogy Juhász Péter egy nőverő gazember. Erről ordított hetekig az állampárti médiagépezet, sőt, a kétharmados diadal után, mai napig is nőverő Juhászként hivatkoznak az Együtt politikusára.

Amikor ez az egész, hihetetlenül gyomorforgató, minden emberi jóérzéssel ellenkező előjelű kampány elindult (beleértve az aggódó robotédesanyás akciót, amelynek keretében Juhász ellen hergelték a belvárosi szavazókat; meglepő módon ugyanarról a számról riogatták őket, amiről 2016-ban Orbán október 23-i beszédére toboroztak biodíszletet), a magunk részéről világossá tettük:

Aki veri a nőket, aki erőszakos geci, arról mondja ki a bíróság, hogy erőszakos geci és egy utolsó, aljadék nőverő. Arról ne a névtelen firkászok szarevő gyülekezete mondjon ítéletet úgy, hogy még a gyerekeit is belekeveri. Akkor sem, ha a hírbe hozottat Juhász Péternek hívják, és akkor sem, ha Orbán Viktornak.

Nos, a bíróság ítéletet mondott, Juhász első fokon megnyerte a nőverésének történetét elsőként megszellőztető Borsonline nevű orgánummal szemben indított sajtó-helyreigazítási pert. Ennek a még nem jogerős ítéletnek az értelmében a Vajna András kezében lévő szennylapnak meg kell jelentetnie lehetőleg nem lábjegyzetben a felületén:

Benyugtatózta és napokra bezárta gyermekei édesanyját Juhász Péter címmel 2018. február 10. napján megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Juhász Péter benyugtatózta és napokra a lakásba zárta gyermekei édesanyját és őt tettlegesen, súlyosan bántalmazta.

Vagyis a Vajna által megkaparintott médiatermék hazudott. Ehhez a hazugsághoz csatlakozott mindenki, aki él és mozog a Fidesz szolgálatában. Látta valaki, valahol, bármely felületen, hogy a következetesen nőverőző Origo-PS-Magyar Idők-888-Ripost-Lokál-TV2 tengelyen (beleértve a közpénzmédiát és a Juhász lejáratásában főszereppel megbízott Fidelitas nevű keltetőt) egyetlen szót említettek volna arról, hogy az általuk hiteles hírforrásként használt Borsonline állításai veretes hazugságoknak bizonyultak és hogy pert buktak Juhásszal szemben?

Attól tartok, hogy nincsenek ezzel egyedül: a nem fideszes média ingerküszöbét sem érte el különösebben a hír, nem tudom, miért, az viszont biztos: sajnos az egész történetnek már semmi tétje nincs. Az embert meghurcolták, gyakorlatilag elásták, a választásnak vége, Juhász pártja kvázi megsemmisült. A meghurcolást, az okozott károkat helyrehozni nem lehet, a hazugságokból várat építő erkölcsi hullák pedig dörzsölgetik a tenyerüket és majd valahol a sportrovatban, az NB II-es hírek alatt fél centivel, 8-as méretű Comic Sans betűtípussal lehozzák, hogy hazudtak. Pont úgy, ahogyan Rogánék is – ha úri kedvük úgy tartja – eleget tesznek a Fővárosi Ítélőtábla döntésének és közzéteszik a bocsánatkérést: hazudtunk és rágalmaztunk és lejárattunk egy jogvédő szervezetet.

Amit februárban írtunk, semmit nem veszített aktualitásából, noha a másfél évet kicsit eltúloztuk:

Legfeljebb másfél év pereskedés után kiderül, hogy koholt hazugság volt az egész, bírósági ítélet kötelezi a fosmédiát a helyreigazításra, meg arra, hogy közpénzből kártérítést fizessen, de a buli megérte: a közvélemény már memorizálta a lényeget. Az embert kicsinálták, meghurcolták és ameddig a pereskedéssel és azzal volt elfoglalva, hogy a hitelességén, becsületén esett csorbát az igazságszolgáltatás révén próbálja helyreállítani, nem jutott energiája azzal foglalkozni, ami a feladata: leleplezni azoknak a mocskos ügyeit, akik nem akarják, hogy a mocskos, közérdeklődésre számot tartó ügyeikről legyen szó.

Ennek a minden megnyilvánulásában embertelen rezsimnek ez az egyik legsúlyosabb bűne, ez sem újdonság, de ismételjük át újra: a korábban tabunak számító magánélet a nyilvánosság köpőcsészéjébe került (ez nem mond ellent annak, hogy aki önként állítja családját a közérdeklődés középpontjába, az vállalja már a felelősséget is ezért, hiszen a legtöbb politikus semmilyen módon nem csinált közszereplőt a famíliájából akkor sem, ha éppen férjhez adta a lányát), és belefér a napi politikai sárdobálásba, hogy a politikai ellenfeleket nem a nyilvánosságra tartozó közügyeik mentén támadják, hanem a magánéletükben vájkálva, hazudva, rágalmazva, lejáratva próbálják leverni őket a közélet sakktáblájáról. Az, hogy Hadházyt kvázi gyilkosnak, Juhászt nőverőnek titulálják és majd valamikor rendre elbukják a helyreigazításti, személyiségi jogi pereket – az Origótól a PestiSrácokig – halovány és majdhogynem haszontalan erkölcsi jóvátételt jelent csupán.

Nem hiszem, hogy van annyi megnyert helyreigazítási per, ami jóváteheti azt, hogy emberekkel bármikor fel lehet törölni a NER lehányt, turulszarral vastagon bevont padlóját. Nincs annyi megnyert per, ami visszaállítaná ocsmány módon meghurcolt, megrágalmazott, a Fidesz által uralt médiában véres rongyként körbehurcolt emberek, politikusok imázsát. Már írtam: nem lehet büntetlenül tönkretenni embereket csak azért, mert a rezsim nem óhajt felelősséget vállalni a tetteivel. Helyesbítenem kell: de, embereket tönkre lehet tenni, félre lehet állítani, és attól, hogy úgy járnak a bíróságra, mintha hazamennének, attól, hogy futószalagon nyerik a pereket, a lényeg nem változik.

Ameddig nincs nyilvánosság, amely kikéri magának, hogy bárkinek a magánéletét ki lehet teregetni a megélhetési politikai keselyűk elé, ameddig a hazugsággyárak névtelen előadóművészei nem felelnek személyesen az általuk terjesztett mocsokért, ameddig nincs valódi és súlyos következménye annak, hogy az állampárt utasítására bárkit le lehet rántani a pöcegödörbe, addig ez lesz. Sajnos ez lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.