Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha fideszes csap pofán, az véleménynyilvánítás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Egy ma reggeli Népszava cikknek köszönhetően tovább gyűrűzik a teljes államigazgatást érintő Microsoft botrány. A 450 milliárd forintos fejlesztésben szinte mindenki érintett, aki csak számít, élen a Tiborcz testvérekkel. Hogy pontosan miért is találkozott Orbán Viktor veje, valamint annak testvére többször is a Microsoft vezetőségével az üggyel kapcsolatban, az egyelőre még nem tudott. Orbán Viktor veje ismét egy olyan ügyben érintett, ahol az Európai Unió milliárdokkal támogatott meg egy olyan projektet, amiből aztán szinte semmi sem lett.

Ebben az esetben azonban nincs az a Polt Péter aki megmentheti a bőrötöket, ugyanis a Microsoft ki fogja deríteni, mi is történt pontosan, mert ez számukra presztizs kérdés is. Minden emailt, feljegyzést és iratot megőriznek, hogy a későbbi vizsgálatok alapján pontosan kiderüljön, hogyan is lopott el több száz milliárd forint uniós támogatást egy, Orbán Viktortól nem messze álló stróman hálózat. Kíváncsian várjuk az ügy későbbi részleteit.

Napközben a Kúria jogerősen megtiltotta a magyar kormány számára a STOP plakátokkal történő kampányolást, gyűlöletkeltést.

A Kúria megállapítja, Magyarország Kormánya megsértette a pártok közötti esélyegyenlőséget azzal, hogy a 2018. március 26. napjától közzétett figyelemfelhívó kampányának STOP feliratú, tömött sorokban menetelő migránsokat/menedékkérőket ábrázoló plakátjaival a FIDESZ-MPSZ és KDNP jelölőszervezetek választási kampányát erősíti. A Kúria Magyarország Kormányát a további jogsértéstől eltiltja. A felülvizsgálati eljárás illetékét az állam viseli. A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye

Az NVB elnökének, Patyi Andrásnak nem tetszik, hogy az időközben az ellenzéki pártok által delegált friss NVB tagok bírálni merték teljhatalmát. Az MSZP-s Litresits András, valamint a Momentumos G. Szabó Dániel nehezményezte az NVB ügyrendjét, így változtatási javaslatot nyújtottak be. A két ellenzéki delegáltnak leginkább azzal volt gondja, hogy az NVB élén álló, egyébként a Fidesz által közpénzből kitömött Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Patyi Andrást törvény szerint ugyanazok a jogok illetik meg, amelyek a bizottság többi tagját is, azonban a valóság mást mutat.

Patyi akkor szólal fel, amikor akar – időkorlát nélkül – és annyi alkalommal, amennyiszer csak szeretne. A bizottság tagjai ezzel szemben 1×2 valamint 1×1 percre szólalhatnak fel. Vagyis törvény szerint mindenki egyenlő, a valóságban azonban vannak még egyenlőbbek. Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Vagy kussolsz és együttműködsz, vagy viszlát. Lesznek itt még gondok, kedves András.

Az egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, Dr. Vácity József levélben buzdította alkalmazottait arra, hogy a Fidesz mellett tegyék le voksukat. Nem utalt rá, vagy sugalmazta, hanem egy az egyben kimondta, kire kell szavazni. Szerinte ugyanis ahhoz, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalat képviseljék, fejlődésre van szükség. Olyan fejlődésre, melyet csak a fideszes Nyitrai Zsolt képes megteremteni a kórház számára. Ha pedig azt gondolnánk, hogy nem igazán illő egy kórház főigazgatójának valaki melletti voksra szólítania, akkor olvassák csak el a következő sorokat, melyeket maga Vácity József írt:

 Most talán néhányan azt mondják, hogy egy kórház főigazgatója nyíltan ilyet nem tehet. De igen, megtehetem…

Az este folyamán történt még egy igen érdekes eset, amikor a 444 értesülései szerint Jobbik tagok és képviselők csaptak össze fideszes plakátrongálókkal. A jobbikosoknak ugyanis elegük lett abból, hogy bárhova helyezzenek is ki plakátokat városszerte, azt Fidesz szimpatizánsok egy éjszaka alatt letépik, vagy összefirkálják. Ezért hát gondoltak egy merészet és őrködni kezdtek a frissen kihelyezett plakátoknál. Nem sok idő telt el, mire csoportosan jelentek meg a plakátrongálók, akikkel tetlegességig fajuló szóváltásba keveredtek. Ez már önmagában is érdekes lenne, azonban a csattanó csak itt következett. A két kocsival érkező fideszes plakátrongálók mellett a helyszínre érkezett egy csoport civil ruhás rendőr is, akik meglátva a kialakult bunyót, fegyvert rántottak és földre teperték a jobbikosokat. A kérdés már csak az, mit kerestek ott a civil ruhás rendőrök? Kinek a parancsára voltak a helyszínen? Miért alkalmaztak fegyvert az előállítás során?

Emellett Óbudán is történt egy atrocitás, ahol szintén jobbikos, valamint fideszes aktivisták csaptak össze. Itt a jobbikos Szanyó Miklósnak két fogát is kiverték a plakátokat lefújó aktivisták. Erre az esetre a Fidesz már közleményben reagált:

Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták. A Fidesz a rendőrséghez fordult az ügyben és feljelentést tesz.

Azért a végére maradt egy jó hír is. A Metallica tegnap este teltházas koncertet adott Budapesten, ahol a Tankcsapda egyik számát is eljátszották. Na de nem ez a hír, hanem az, hogy 4.25 millió forintot ajánlottak fel a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára. Köszönjük Metallica, minden éhező gyermek nevében!

Lássuk a mai termést:

Az a biztos, hogy semmi sem biztos

Juhász Péter felhívása

Azért, hogy később is pártokról beszélhessünk és ne A Pártról

A terjeszkedés folytatódik

Ébresztő

Ott nincs hajrá Magyarország, ott semmilyen ország nincs, ahol az egyik felét állandóan uszítják a másik fele ellen 

Rétvári megfenyegette az öregeket, hogy a migránsok megeszik a karpereceiket

A párduc foltjairól

Orbán törvényei és Orbán igazsága

Életre-halálra

A nap kommentje pedig Judité :

Tanár vagyok.A kollégáim zöme „fél a migránsinváziótól”! Nő kollégáim szabad idejükben m1-et, dunát néznek, „főznek,mosnak,takarítanak”,este a „film alatt”elnyomja őket az álom, a férfiak másodállást vállalnak,többnyire az iskolában (tanfolyamok stb.),este a film alatt lásd mint fent,…szépirodalmat utoljára diákkorukban olvastak…Hangsúlyozom:tanárok és a fideszre szavaznak!!. Nem zsákfalu, nem leszakadt régió,hanem átlagos magyar emberek. Van ennél iszonyúbb,h.ilyen az átlagmagyar,sőt az „értelmiségi”?? Ezek nevelnek újabb fidesz-szavazókat ráadásul. Meg kell veszni!!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.