Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán törvényei és Orbán igazsága

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már csak három nap és kezdődik. Bizony, nem a vége jön, hanem az eleje. A választás nem lezárja, hanem megnyitja a csúfságos időszakot, pedig már eddig is derékig gázoltunk a szarban.

Az igazat a Fidesz keltetője, a Fidelitas mondta ki, bár biztosan nem szándékosan. Az egyik szavazásra buzdító, mindmeghalunkhanemorbán-jellegű Facebook poszt fölé azt írták: Rabok legyünk vagy szabadok? Bizony, ez a legsúlyosabb tétje a választásnak. Hogy megkezdődik-e az elszámoltatás, a korrupt, tolvaj élősködők egy becsületes, korrekt vizsgálat után becsületes, korrekt bíróság elé kerülnek-e, ahol jogos ítélet születik, vagy pedig tovább pusztíthatnak.

Ember nem tudja megjósolni, hogy mi lesz a vasárnapi választás végeredménye. A Fidesz mozgósít mindenkit, az biztos. A tudatlanságban és rettegésben tartott rajongótáborát, a trafikonként, hektáronként megfizetett zsoldosait, a magyar adófizetők pénzéből hülyített külhoni szavazóit, az Ukrajnából importált, magyarul sem beszélő bérhíveit. Fogalmam sincs, hány magyarországi támogatója lehet még a Fidesznek. Az biztos, hogy egyre messzebbre kell menniük ahhoz, hogy olyanokat találjanak, akik még hisznek nekik. A zsákfalvakba, leszakadt régiókba sikerrel talpalnak, hiszen az ott élők többségéhez nem jut el más, csak a kormánypropaganda. Ezek az emberek joggal gondolják azt, hogy Európa gyakorlatilag megszűnt létezni, gyilkos migránsok vették át a hatalmat, kizárólag Orbán Viktor és a 150 kilométer hosszú kerítés védheti meg őket a pusztulástól.

Rabok legyünk vagy szabadok? 

Kérdés ez mindazok számára, akik ebben az országban élnek. Kérdés, csak éppen nem ugyanarról szól. Nem mindegy az, hogy azok az emberek lesznek rabok pár évig, akik visszaéltek a hatalmukkal, helyzetükkel, akik személyes gazdagodásuk érdekében fosztogatták a közöst, vagy azok lesznek rabok, akik becsülettel dolgoznak és nem akarnak mást, mint élhető életet egy normális országban.

Miközben a kampány egészen brutális mélységeket tár fel, az egymást összeverő aktivistáktól a kormánypropaganda szokásosan személyeskedő lejárató szemetéig, Orbán Viktor megint előre vetítette a jövőt és szerintem megint nem figyelünk eléggé, vagy nem vesszük elég komolyan. Márpedig eddig mindig bejelentette előre, miféle geciségre készül és szerintem most is ez történt. Orbán Budafokon adott át egy emlékművet, ami Lech Kaczynski egykori lengyel államfőnek, a 2010-es szmolenszki balesetnek állít emléket. Hogy mi a fene köze van Budafoknak, vagy akár az országnak a lezuhant repülőgéphez és pláne miért kell egy balesetnek emléket állítani, azt én meg nem tudom mondani. Mindenesetre Orbánék állítottak és a vezér szónokolt is, mert az a minimum így, választás előtt két nappal. Azt habogta (és erre nagyon oda kellene figyelni):

Olyan Közép-Európát akarunk (…) a saját törvényeink és igazságunk szerint élhetünk.

Mármint ahol Orbán törvényei és Orbán igazsága szerint élhetünk. Tegyük mellé a nemrégiben előadott, azóta már minden irányból megmagyarázott fenyegetőzést:

Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is, de most nem vesztegethetjük erre sem az erőnket, sem az időnket.

Ha valakinek voltak kétségei, mi vár erre az országra egy újabb kétharmad esetén, az nyugodtan felejtse el. Egyértelmű, hogy mi vár. Egy teljes bűzös ocsmányságában felálló diktatúra. Egy teljhatalmú zsarnok és az ő telhetetlen bendőjű tányérnyalói, egy tökéletesen lebontott jogrendszer, egy felszámolt demokrácia, egy felszántott jogállam.

Ezért kell elmenni szavazni, mert most még meg lehet ezt állítani. Nem csöndesen és nem szépen, de meg lehet. Egy újabb kétharmaddal nem lehet, legfeljebb sokak élete árán.

Legyen annyira fontos mindenkinek a saját jövője, hogy megemeli a fenekét vasárnap és elmegy, leadja a szavazatát arra, akire az esze és a szíve szerint le kell adnia. Akkor is, ha egy olyan jelölt, egy olyan párt sincs, akire akkor is szavazna, ha nem múlna rajta semmi. Most múlik. Most még rajtunk múlik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.