Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán mégis vannak csodák?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Már csak négyet kell aludni a – talán – sorsdöntő választásokig. A kampány egyre keményebb, miközben Orbán Viktor és csatlósai a vidéket járva próbálnak meg újabb követőket rábírni a Fidesz melletti szavazásra. A párt – melynek programja továbbra sincsen – folytatja az országos szintű uszítást az ellenzékkel szemben. Orbán Viktor a menekültek által lerohant vidéki városok mellett most már egy elpusztított főváros rémképét is maga előtt látja. Ezt pedig nem volt rest megosztani a – már második alkalommal átadott – Ludovika Egyetemi Campuson összegyűltekkel sem, ugyanis nekik is tudniuk kell róla, hogy ez lesz a valóság, ha az ellenzék hatalomra kerül. Orbán Viktor paranoiája egyre durvább, mi lesz itt hetek, hónapok múlva?

Ha már paranoiáról volt szó, az MNO szerint a Fidesz még a saját aktivistáit is megfigyeltetheti. Ugyanis az újság információi alapján a párt csak a legjobban teljesítő aktivistáit küldi harcba vasárnap, a választások napján. Azonban az, aki ezen szerencsés emberek egyike lesz, kap egy ipadet, amivel feladata a párt népszerűsítése lesz, valamint hogy emberek tucatjait biztassa a Fidesz melletti voksolásra. Az ipadekben navigáció van, mellyel pontosan követhetik az éppen házról házra járó aktivisták mozgását. Emellett telefonon is zargatni fogják az embereket, valamint kisbuszokat is bevetnek, hogy akinek szüksége van fuvarra, azt elszállíthassák a számára kijelölt szavazóhelyiségig. Csodálatos ez az egész. Pártunk és kormányunk törődik a szavazóival, egy teljes napig!

Napközben a Jobbik és a Momentum kivételével sorozatos visszalépések történtek az esélyesebb ellenzéki jelöltek javára. Egy közös sajtótájékoztató keretében Karácsony Gergely, Juhász Péter, Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula bejelentette azokat a körzeteket, ahol a visszalépések történtek, ezután pedig a többi ellenzéki párt reakcióira várnak. Úgy tűnik, az ellenzék ezen fele valóban meghozta azt a döntést, mely a Fidesz kétharmadának végét jelentheti, a kérdés már csak az, hogy a másik fél is képes-e hasonlóra. Talán mégis vannak csodák?

Újabb hír érkezett a Honvéd Kórházból, azonban a hír, miszerint Zacher Gábor a kórház által felajánlott lemondást elfogadta volna, kacsának bizonyult. A HVG által megszellőztetett információt előbb maga Zacher cáfolta a Zoom megkeresésére, majd pedig a Honvéd Kórház reagált az ügy kapcsán a következő sorokkal:

Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá.

A köztévé tovább toporzékolt, miután előbb az NVB, majd később a Kúria is elmeszelte őket, amiért nem biztosítottak megjelenési lehetőséget egyetlen ellenzéki párt politikusának sem. Az időközben már az Alkotmánybíróságnál lévő ügyről ismét megállapították – ezúttal már jogerősen -, hogy az egyébként a köz szolgálatára fenntartott TV csatorna törvényt sértett viselkedésével.

Szabad és demokratikus választások nem képzelhetők el anélkül, hogy a sajtó ne a megfelelő tájékoztatáshoz kapcsolódó alkotmányos felelőssége szerint járna el. Az Alkotmánybíróság hangsúlyozza, hogy ez mindenekelőtt és leginkább a szerkesztés szabadságának elismerését, a tartalmi beavatkozás tilalmának tiszteletben tartását igényli az állam részéről.

A Szegedi Járásbíróság 3 hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, ugyanis tartanak a bűnismétléstől, valamint az eljárás meghiúsításától. Az, hogy sikerült-e már kihallgatni, a vád szerint bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást elkövető volt szocialista képviselőt, nem tudni. Ugyanis – mint azt az egy napig tartó szabadsága idején Kálmán Olgának elmondta, – több hónapnyi előzetesben töltött ideje alatt mindösszesen egy, azaz egy alkalommal hallgatták őt ki. A kérdés már csak az, ha Polt Péternek olyan nagyon sürgős volt Czeglédy letartóztatása – kevesebb mint 24 óra alatt újra előzetesbe helyezte – akkor miért nem halad az ügy a mai napig? Ha olyan stabilak a bizonyítékok, miért nincs még épkézláb vád a politikussal szemben?

Na de lássuk a mai termést:

A szarfoci és a vezérmánia legnagyobb dicsőségére

Hamis a hörgés

Országomat egy hűtőmágnesért

Zacher Gábor lemondott! Vagy mégsem?

Egy kis irredentizmus

Rettegjél csak szépen és áltasd magad!

Tolvaj szarka

Ti ne hivatkozzatok Jézusra, mert ő leköpne benneteket

Zsoltár

A nap kommentje Gáboré:

Szedjèk azèrt szèt, nehogy lehallgatò legyen benne! (Reakció a Fidesz ajándék hűtőmágneseire)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.