December 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hamis a hörgés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,769,645 forint, még hiányzik 1,230,355 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyesek az alsóneműjüket, mások a vallásukat. Cserélgetik, úgy értem. Ilyen ez a világ úgy amúgy is, pláne a választások előtti fegyverropogásban. Nem, ez a néhány sor nem az ötös számúról szól. Igazság szerint a nevét sincs kedvem leírni, már tegnap se akartam leírni, annyira megvetem ezt a fanatikus, embergyűlölő, Orbánt bálványozó megélhetési ősfideszest, hogy azt már majdhogynem szégyellni kellene.

A poén az volt, hogy Mesterházy Balázs harkai evangélikus esperes-lelkész az otthonmaradó szavazókról, az idegengyűlölő propagandáról és a megegyezésre képtelen ellenzékről is beszélt a Kossuth Rádióban közvetített, húsvéti prédikációjában. Szó szerint azt mondta a közpénz- és propagandarádió hallgatóinak (minden bizonnyal) legnagyobb megrökönyödésére, hogy

a „Mindenható Úristent képviselő angyal könnyed és laza kőre ülése fricskát ad azoknak (…) akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak, (…) akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat, (…) s még azoknak is, akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.”

Az ötös számú erre kivetkőzött magából, ahogy azt megszokhattuk már tőle, és valamelyik főműsorában benyögte, hogy ezúttal a hitéből is kitér. Az érvelése nem teljesen világos, de őmegmondóembersége biztosan érti:

Egy hülye pap, egy gazember pap szavaival nem lehet azonosítani egy egyházat.

Király. Mert az a gazember pap nem a Fidesznek nyomta a propagandát, nem a Fidesz mellett kampányolt, sőt, a gyűlölet ellen emelt szót, tehát evidens, hogy csak gazember lehet. És mert az evangélikus egyház leszbikus papjai Skandivániában leszedetik a kereszteket a templomokban, és mert a magyar evangélikus egyház Fabiny Tamásai mindent elárultak, amiben ő hitt. Ezért áttér a katolikus vallásra. Igaz, hogy Ferenc pápa egy rohadt migráns libsi, dehát az igazi pápa szerinte továbbra is Benedek, úgyhogy majd lesz valahogy. Majd kiválogatja a neki tetsző szenteket, papokat és üzeneteket, a többieknek meg a liberális kurva anyját.

Jó. Akkor tekintsünk el attól, hogy az evangélikus egyház közben kiállt a Bayer által szétszedett esperes mellett. Én kivételesen azt gondolom, hogy Emőke és Gábor nyugodtan kimaradhatott volna a prédikációból, mert a lényeg nem Emőke és Gábor, hanem a gyűlölettel házaló, lelket, agyat mérgező, előítéletességre, embertelenségre konidicionáló fideszes propaganda. Ami ellen minden jóérzésű embernek, pláne egyházi embernek kötelessége (lenne) tiltakozni. Nem az a lényeg, hogy Bayer úgy cserélgeti a hitét, vallását, egyházát, mint a büdös zokniját, hanem az, hogy ennek a rezsimnek a szemében el kell taposni mindenkit, aki nem a Fidesz vallásban-egyházban hisz.

Lehet fröcsögni, Bayer, a hörgés hamis és röhejes. Össze méltóztatott téveszteni a PÁRTOT, úgy értem a Fidesz-szektát az egyházzal. Arról nem beszélve, hogy ha egy pap (legyen az akár gazember is) szavaival nem lehet azonosítani egy egyházat, akkor mi a büdös picsáért kellett lehányni és megtagadni az egész evangélikus egyházat? Hogy logika nincs benne, az egy dolog, de nem ez a legnagyobb probléma.

Aki azért tér ki a hitéből és tagadja meg az egyházát, mert az nem áll be egységesen a kormány mocskos-gennyes-uszító propagandája mögé, hanem az emberbaráti szeretet, a humanizmus, a minden embert egyaránt megillető tisztelet mellett foglal állást, annak tökmindegy milyen egyházba iratkozik, ugyanaz az erkölcsi hulla marad, mint ami mindig is volt. Aki elvitatja egy lelkésztől a jogot, hogy elítélje az embert az ember ellen hergelő, államilag irányított mocskos gyűlöletbeszédet csak azért, mert ha nem Orbán ivócimbora nyeri a választást, akkor vége a világnak, annak még az  Orbán seggéből kilógó magyar katolikus egyházban se igen lenne keresnivalója.

Összegezzük: Bayer nélkül minden bizonnyal jobb hely lett az evangélikus egyház, bár a nyakamat tenném rá, hogy az aranyszájú fröcsögőt még ritkábban látták egyházi intézmény körül ólálkodni, mint engem. Mentségemre szóljon, hogy én legalább nem döngetem a mellemet a kereszténységemmel, és nem rettegek megélhetésileg attól, hogy sötétebb bőrű, más vallású, terrorista, erőszakoló embertársaim el akarnak taposni a nagyfene vallásosságommal együtt.

Aki képes megsértődni és kiakadni azon, hogy a fideszeseken kívül más emberek is léteznek és van nekik emberi méltóságuk, akinek a sötét lelkét porrá tiporja, hogy nem minden egyházi ember a gyűlöletet okádja a szószékről, annak nem maradt már túl sok választása, mint ez. Kétségbeesetten kapálózni, gyűlölködve fröcsögni és bízni abban, hogy az egyetlen egyház, amiben ő hisz, az április 8-a után is, és lehetőleg az ő nyomorúságos élete végéig hatalmon marad. Mondjuk, ezt mélységesen megértem, de azért mielőtt megsajnálnám, elszámolok százig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!