December 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szarfoci és a vezérmánia legnagyobb dicsőségére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 302,714 forint, még hiányzik 2,697,286 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó, jó reggelt! Már csak négyet kell aludni, azt mondtam már? Nem, mert még semmit nem mondtam, szóhoz se jutottam. De majd most. Kénytelen vagyok néhány szóban megemlékezni a hadvezér kampányturnéjának tegnapi állomásairól, különös tekintettel arra a börleszkbe illő jelenetről, amikor rászabadul őfényessége répapucoló közmunkásokra és azt mondja, hálás az ország minden közmunkásának, akik fontos és értékes munkát végeznek, majd hozzáteszi:

a jövőben is számítanak a közmunkások munkájára és ők is számíthatnak a kormányra, mert a következő években is folytatni fogják a közmunkaprogramot.

Egyfelől az aljadékság-jellege felháborító ennek a jelenetnek, hogy a közpénzeket a holdudvara kitömésére, néhány ócska erkölcstelen alak és saját dinasztiája zsírosodására fordító, magát plebejusnak álcázó tolvaj a kizsigerelt közmunkásokkal is simán odaáll egy csoportképre, és marhára nem reped ketté a tudata, nem sül le a bőr a képéről. Aztán minimum vicces, hogy a csávó egészen biztos abban, hogy április 9-e után is ő lesz a miniszterelnök. Harmadrészt nevetséges ez a magabiztosság annak fényében, hogy újabban már a migránsozásból is lejjebb vett, ezzel szemben azzal zsibbasztja a híveit, hogy ne higgyenek a fölméréseknek. Hát mondjuk azoknak a fölméréseknek, amelyeket a házi manipulációs gépezetek készítenek akonyhaasztal fölé görnyedve, én se nagyon hinnék, de nem erre gondolt a fényességes telihold. Hanem arra állítólag, hogy a Fideszben attól rettegnek: a párt előrejelzett, magas fölénye még akár el is olvadhat, mert a fideszes szavazók egy része annyira biztos a kormánypárt sikerében, hogy távol marad. Szeretném egy, az interneten terjedő mókás üzenet tolmácsolásával megerősíteni a fideszes szavazó otthonmaradásának szükségességét. Miszerint úgy hírlik, hogy ameddig a fideszes szavazó állampolgári kötelességét teljesíti, az ENSZ (Soros, Brüsszel, stb.) migránsokat telepít a lakásába. Ja, csak fideszes szavazók lakásába. Ez veszélyes, úgyhogy semmiképpen nem kéne kockáztatni, otthon kéne maradni. Persze csak vicceltem, mielőtt bármelyik fideszes szavazó nekem esne. Ám azért bátorkodom megjegyezni, hogy ez az állítás is pont annyira igaz, mint a Fidesz egész kampánya (ami nem február 17-én kezdődött, haem évek óta tart), amely hasonló hazugságokra épül. Büntetlenül és következmények nélkül maradt hazugságokra.

A nyilvánosságtól szigorúan elszigetelt, biztonsági emberekkel körbevett, magabiztosnak tűnő, ám valójában rettegő kisembert, aki Rogán szerint amerikai mintára kampányol (höhö, bárcsak) tehát gondosan óvják az újságíróktól, nem lehet tudni, éppen hova fog menni, ezért kérdezni nem lehet tőle. Tehát újságíró veszély nincs, de egy-egy ellenzéki politikus azért felbukkanhat Havasi Bertalan legnagyobb bánatára, ez történt tegnap is Vajszlón, ahol az Együtt politikusa, Berkecz Balázs próbálta meg szóra bírni a miniszterelnököt. A kellemetlen kérdéseken felbőszült Fidesz szimpatizánsok azonban lökdösték és telefonját is el akarták venni. A miniszterelnök szóvivője a történtekre csak annyit mondott: nem tartja időszerűnek a kérdéseket. Hát nem szép? De. A kampányban nem időszerű szóbaállni újságírókkal, kampányban nem időszerű válaszolni érdemi kérdésekre, kampányban nem időszerű kommunikálni azokkal is, akik kívül esnek a szektán, két szó szoros értelmében vett kampány között pedig azért nem, mert nincs kampány. És ez az ember újra miniszterelnök lesz úgy, hogy dugdosni kell a saját népe elől. Ez szép teljesítmény, azért lássuk be, nem sokan voltak képesek erre a bravúrra. Hogy már regnálásuk ideje alatt is fossanak a néptől.

Amúgy dícsérjük meg a legdörzsöltebb politikai pedofilt. Hosszas előkészületek után leszedette jogsértőnek ítélt, óvodásokkal cukiskodó videóját a Facebookról. Nem tudom, a 345 ezres büntetéssel mi lesz, de remélem Anikó asszony összespórolja valahogy a kosztpénzen.

És azt hallották már, hogy lemondták egy pécsi énekesnő koncertjét, miután a közösségi oldalán posztolt egy videót, amelyen Karácsony Gergellyel látható? Egyébiránt a videó nem kampányanyag, az énekesnő, Fülöp Eper Flóra apja vette fel a beszélgetést Székesfehérváron, egy utcafórumon. Lehet, hogy nem kellett volna? Mindenesetre a koncerthelyszín tulajdonosa arra hivatkozott a lemondáskor, hogy a hely politikamentes. Aha. Pécs. Jól van. Amúgy a tulajdonos hangvétele szerintem egyértelművé teszi ezt a dolgot:

ha politikai agitátornak állsz, és a demokráciáért aggódsz, akkor fogadd el, hogy nem mindenki akar ebben részt venni melletted.

Ez pontosan olyan, mint a fideszes propaganda. Csak éppen nincs benne, hogy aki a demokráciáért aggódik az sorosista, hazaáruló buzilibsigenderfasiszta csürhetag.

De ha már Karácsony Gergely. Volt itt tegnap egy újabb kötelező kör baszakodás az LMP és az MSZP-Párbeszéd között, hogy ki lép vissza, ki nem lép vissza, kacsa volt az egész, vagy nem volt kacsa, és így tovább. Nyugi van, a pártok nem akarnak a sajtón keresztül üzengetni, az LMP pláne nem akar, úgyhogy Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Facebook-oldalán üzente meg, hogy kurvára nem lesz semmilyen megegyezés a visszaléptetésekről, mert az MSZP-Párbeszéd nem is akart megegyezni velük. Bohózat lezárva. Jól van, akkor sínen vagyunk. És igen, egyre nehezebb eldönteni, hogy valójában mely pártok azok, amelyek konkrétan csak a túlélésre játszanak. Majd nem kell elfelejteni ezt sem, ha esetleg úgy alakul, hogy Orbán hátradőlve kéri a pálinkáját vasárnap este.

Tudják mire jött rá Táncsics a börtönben? Hogy nem ő van bezárva, hanem az ajtó. Nem tudom, ehhez képest egy fideszes aktivista mit érezhet, akit ugyanúgy listáznak és megfigyelnek, mint a nemzet ellenségeit. A Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint csak a legmegbízhatóbb aktivistákat küldené mozgósítani a Fidesz a választás napján. (Nem, ez még nem az atombomba.) A lap úgy tudja, a pártközpontban 1-től 10 pontig értékelték az aktivisták teljesítményét, és a maximális számot elérőkre egy-egy iPadet fognak bízni; ez tartalmazza az adott település kormányszimpatizánsainak nevét és címét. Az információk szerint az érintett aktivisták már megkaphatták az ehhez szükséges képzést is. Miután az iPadekben navigáció is van, az arra illetékesek ellenőrizni tudják, hogy az aktivista valóban kiment-e a megadott címekre. Mekkora menőség nyomkövetővel ellátott szolgának lenni. Hát hiába, szar ügy, amikor oda jutsz, hogy már a saját gatyádban sem bízhatsz. Igen, ezek a rendszerek kivétel nélkül össze szoktak dőlni, ennek is már a hanyatlását látjuk, csak az összeomlás pillanata nem ismert még.

Ebben a rendszerben a világ legtermészetesebb dolga, hogy EU-s pénzből építenek a népnek egy lovasközpontot (lószolárium, bazmeg), de azt csak az államtitkár veje használja. Pontosan így. Iskolások, lovas szakemberek képzésére építették állami és uniós támogatásból a tápiószentmártoni lovas központot, azonban kizárólag Czerván György fideszes képviselő-államtitkár veje használja. Személyesen apósa adta át ünnepélyesen Fazekas Sándor miniszterrel, a hvg.hu váratlanul beállító riporterét viszont nem engedték be, mikor ellenőrizni akarták a több mint 45 millió forintból megvalósított beruházást. A kőgeciség csúcsa, hogy az érintett azt üzeni a disznósággal kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium sajtóosztályán keresztül:

Czerván György államtitkár úr megkér minden újságírót arra, hogy amennyiben törvénytelenség jut a tudomásukra, azzal kapcsolatban tegyék meg a szükséges jogi lépéseket!

És van bőr a pofán, változatlanul. Sőt, olyannyira van, hogy a szarfoci és a vezérmánia legnagyobb dicsőségére a kampány utolsó napjaiban sem maradunk stadionépítési hírek nélkül. Najó, ez egy 15 ezer fő befogadására alkalmas atlétikai stadion lesz, bocsánat. Nagy eseményeknél 55 ezresre is bővíthetnék. Helyszín: Ferencváros, a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre lévő telek. Csak a tervek elkészítése nettó 4 milliárd 723 millió forintba fog kerülni; a területet korábban 16,5 milliárdért vette meg az állam.

Remélem, semmit nem kell már mondanom. Kérdésem sincs. Jó étvágyat, szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!