Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a ciki, nem Lévai Anikó otthonkája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem mintha nem lenne abszolút teljesen és tökéletesen mindegy, mert felőlem akár Németh Rezsi is lehetne, de úgy tűnik, nem ő lesz. Ellenben az atv.hu egy magas rangú, ám meg nem nevezett kormányzati szereplőre és forrásra hivatkozva adta hírül:

„Hivatalosan nem, de lényegében eldőlt, hogy Balog Zoltán lehet Áder János utóda az államfői székben”.

A környezetvédő főhorgász és elfordított fejű koala-simogató – akinek úgy rohant el a mandátuma, hogy a nagy nullán és a szilveszteri vérfagyasztó mosolyú koccintások alkalmával összehordott gagyi közhelyeken kívül kvázi semmi érdemi nem jut eszembe róla (de, a síri csend, kussolás, sunnyogás nemzetileg korrupciós ügyekben, néhány erőtlen, államelnöki vétónak álcázott megmozdulással megbolondítva) – úgy tűnik csak egy ciklusra vállalta a köztársasági elnökséget. Ez azt jelenti, hogy miután jövő tavasszal (mivel az idei tavasz elmúlt) lejár a mandátuma, távozni fog a posztjáról. Ám mivel az Orbán nevű embernek még hatalmas ambíciói vannak a miniszterelnöki székben ülve, mindenképpen a megfelelő embert kell megtalálni Áder Azelnökakiottsemvolt János helyére.

Az, hogy Áder lelép és megússza az első és utolsó mandátumát, amelyben azon kívül, hogy tökéletesen méltó utóda lett Schmitt Pálnak (akkor is ha esetleg az államfő szót két darab L betűvel írja), és az, hogy mivé lett az ország az elmúlt négy évben, nagyjából tét nélkülivé silányítja ezt a témát. Erre mondtam azt, hogy felőlem akár Németh Bunkó Szilárd, Tállai Fingomnincsmirőlvanszó András, vagy Kósa Seggbuta Lajos is lehetne a cím várományosa, nem osztana és nem szorozna a dolgon.

Mivel az időközben sárba tiport, felnégyelt és kukába kidobott Népszabadság már korábban megírta, hogy Balog Semmiheznemértő Zoltán lehet Orbán következő cinkosa a magyar jogállam, a magyar demokrácia és az élhető ország utolsó darabjainak szétverésében, remélhetőleg nem ismételve meg, amit a maga idején ezzel összefüggésben leírtunk, lenne pár szavam nekem is ehhez a sztorihoz. Ezt a videót azért teszem ide, mert nem kapcsolódik semmihez látszólag, de azért érdemes beletekerni, Balog Zoltán is feltűnik a fantasztikus képsorokon:

A lePISAlt magyar oktatás és a több napos hullákban fetrengő magyar egészségügy elsőszámú felelőse, Orbán jóbaratja és családi lelkésze, ez a nyálas bárgyú idióta lesz Magyarország köztársasági elnöke. Igaz Schmitt Pállal úgy belőtték az intellektuális fekete lyukat, hogy már az előrelépés, hogy valaki tud írni-olvasni. Meg hát Rezsit csak nem lehet szanaszét küldeni a világba prezentálni, neki meg a késsel-villával evés az, ami nem megy.

Kettő nap telik el lassan, mióta kiderült, hogy a magyar oktatás eddig soha nem tapasztalt zuhanórepülést írt le az elmúlt 3 évben, Balognak pedig – mint elsőszámú felelősnek – annyira nem futotta az egyenes gerincéből és a karakánságából, hogy két orbáni rángatózás között valamit, akármit kinyögjön a szájával ezzel kapcsolatban. Ha csak innen nézem, akkor tulajdonképpen jó hír, hogy az oktatás hullájára nem ő lapátolja majd a hiányzó földet. Nem mintha nem lenne mindegy. Érdemei elismeréseképpen a kormány leghűségesebb, az önálló gondolkodás egyetlen jelét soha nem mutató katonáját leminősítik köztársasági elnökké. A nem létező köztársaság elnökévé.

Nem szorul bizonyításra, hogy mit gondol erről az országról annak megzavarosodott tekintetű miniszterelnöke. Úgy egyébként sem, ez végül is csak az egyik hiányzó pont a tökéletes hülyének nézés i betűjén. Szerintem ízlelgessük: a köztársasági elnök legfőbb feladata, hogy kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Az, hogy ennek a dilettáns szolgaléleknek – aki ettől persze nem szégyellte a pofáját az időközben megfojtott tanártüntetések idején hazudni és megfenyegetni a pedagógusokat sem, aki most eltűnt a balfenéken és nem vállalja a felelősséget azért a pusztításért, amivel egy generáció jövőjét teszi tönkre éppen – a neve egyáltalán felmerülhet, önmagában is szégyen és gyalázat.

Lenne normális helyeken. Ahol bottal kergetnék el (senkit nem bíztatok erre, csak a helyzet páratlan súyos jellegét próbálom szemléltetni) az ilyen senkiházi, ájtatos, szemforgató naplopókat. De nem, itt a lojalitásukat kitüntetik, az elvtelenségüket, gerinctelenségüket díjazzák. Ha ebből a nyáladzó-kérődző emberformájúból miniszter lehetett, akkor államelnök miért ne lehetne? Sőt. Szop-nyal-gombot varr, nem kérdez, nem mond ellent, nem gondolkodik, végrehajt. A nullával egyenlő személyiség, a saját akarat hiánya előny. Ha Schmitt Pálból lehetett Balog lelkészből is lehet. Legyen hülye, mint a tök (egyetlen érdeme, hogy másokkal ellentétben tisztességesen beszél egy idegen nyelvet), abból még sosem volt baj.

Igen, egyelőre az államfői funkciónak leginkább szimbolikus jellege van (majd ha Orbán Viktorov Viktorovicsnak megtelik a töke a miniszterelnökséggel, majd kitejesztik a hatalmi jogosítványokat) ettől még bicskanyitogató ez az egész. Szétverte az oktatást? Meghosszabbítjuk a Sándor-palotáig, mi bajunk lehet? Erkölcsileg, emberileg, szakmailag porlik, mint a szikla? És akkor mi van? Hát nem az a lényeg, hogy csukott szemmel is alá tudjon írni és bólogasson? Akkor meg?

Ha ez a hír igaz, márpedig külöböző források is megerősítették, akkor kijelenthetjük, hogy Schmitt szintjére küzdöttük le magunkat. Valójában most is ott voltunk, de Áder legalább tudott írni. Vagy nem derült ki, hogy nem tud. Balognak viszont minden mozdulata és megnyilvánulása olyan, mintha Orbán seggéből mászott volna elő. Nagyon durva ezt leírni, de a lelketlen, csúszómászóan szervilis Balogot még annyira sem becsülöm, mint Ádert. Ez a ciki, nem Lévai Anikó otthonkája.

adomany