Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valami nagyot kellett gurítani, valami elképesztőt. És sikerült

Kellemes esti rettegést! Aki még normális maradt, annak simán kellemes szép estét. Másnak is feltűnt, hogy napok óta Lázár Jánosról szól az életünk? Ahogy elnéztem Bálint fejét – a kormányinfón csüngött – holnap se maradunk nélküle, de nekem kezd gyanús lenni ez az egész történet.

Amikor elkezdte a mindenhez is nagyon jól értő miniszter járni a csárdást – ráadásul tök egyedül – arra tippeltem, hogy nagyon kihúzta a gyufát a főnökénél és pedáloznia kell, hogy ki ne essen a pixisből. A hódmezővásárhelyi bukta nem sokat segíthetett a renoméján.

A következő ötletem az volt, hogy már kiesett a pixisből, Hódmezővásárhely csak egy utolsó lökést adott a történetnek. Orbán nem most kezdte kicsinálni őkelmét, legfeljebb most vált láthatóvá a dolog. Egyfajta új G-nap érlelődik a szemünk előtt.

Tovább töprengtem és arra jutottam magammal, hogy Orbán nem ennyire ostoba, még elborult állapotában sem. A választás előtt egy hónappal nem követ el ekkora bakit, az biztos. Ha ki akarja csinálni Lázárt, azt nem most teszi meg. Nem lenne egy túlságosan jó húzás most azt kommunikálni a hívek felé, hogy meggyengült a rendszer és a miniszterelnök a közvetlen munkatársával szkanderozik. Egyszerűen nincs itt az ideje.

Végül oda jutottam, hogy alighanem Lázár lett az új Rogán. Vagy ő a migránsok. Az összes. Valaki, aki eléggé fontos ahhoz, hogy figyeljen rá a sajtó és a közvélemény. Ugyanis ameddig rá figyelünk, addig nem Tiborcz István és apósa zűrös ügyeivel foglalkozunk. Lázár alighanem önként vállalta ezt a hálátlan szerepet. A bécsi videót, aminek semmi értelme nem volt, ha csak annyi nem, hogy mindenki, a világsajtó is felkapta a fejét, erről szól a közbeszéd, erről szól minden. El nem tudom képzelni Lázárról, hogy alapos ok nélkül odaáll a kamera elé bohóckodni és főleg úgy, hogy előre tudható volt: botrány lesz belőle. Nem kicsi, hanem nagy. Emelni kellett a tétet, mert ha mondjuk helikopterre száll és úgy ruccan el Pusztagatyásra Lagzi Lajcsit hallgatni, arra a jól trenírozott magyar polgár már nem kapja fel a fejét sem. Valami nagyot kellett gurítani, valami elképesztőt. És sikerült.

Mégsem hiszem, hogy jó döntés volt ez. Igaz ugyan, hogy Lázár tartja a hátát, de a mocsok a kormányra éppen úgy hullik, mint rá. Azt hiszem túltaktikázták magukat. Nem felesleges beszélni róla, a terelés nem sikerült. Túlságosan a Fidesz arca ehhez. És – mint mindig, most is – elfelejti a kormányon lévő bűnbanda, hogy nem csak a saját hívei élnek ebben az országban, hanem ép lelkű, gondolkodni képesek is. Sokan. Az ilyen akciók megszólalásra késztetik még azokat is, akik egyébként talán hallgattak volna.

Értem én, hogy jó lenne összegereblyézni azokat a szélsőségeseket, akiknek a Jobbik túl puha. Azt is értem, hogy jó lenne a szervezett bűnözés alapos gyanúját elhessenteni a kormány és Orbán Viktor feje fölül, de legalábbis a figyelmet elterelni róla. De nem feltétlenül jó döntés a lopásról rasszizmussal terelni el azt a figyelmet. Valószínűleg időközben már ők is rájöhettek, hogy újfent túltolták.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a bevándorlás következményeire és hatásaira akart rávilágítani kedden Bécsben készült, a bevándorláshelyzettel kapcsolatos Facebook-videójával. A tárcavezető ezt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, miután Gernot Blümel osztrák kancelláriaminiszterrel tárgyalt.

Elmondása szerint osztrák kollégájával egy jó hangulatú beszélgetésben tisztázták, hogy az osztrák fővárosban tett keddi magánlátogatása nem érinti a kétoldalú osztrák-magyar kapcsolatokat, amelyek annyira javulnak, hogy nincs, ami ezt el tudná rontani. A magyar kormány abban érdekelt, hogy a kapcsolatok a következő időszakban is érdemben javuljanak – tette hozzá.
 A Miniszterelnökség vezetője kifejtette: a videóban Bécs egyik városrészében szerzett tapasztalatait akarta bemutatni, nem állt szándékában megbántani a bécsieket, de szeretett volna rávilágítani a bevándorlás következményeire és hatásaira, ami nem Bécs sajátos jelensége, például Brüsszelben és Berlinben is megtapasztalható.
 Magyarországnak szólt a felhívás – mondta a miniszter -, azt szerette volna érzékeltetni, hogy az egy választás lehetősége, milyen lesz Budapest vagy más magyar nagyvárosok. (MTI)

Értem. Nem akarta megbántani a bécsieket, csak a budapestieket akarta hergelni, hogy rájuk szavazzanak. Amúgy baromi jó a kapcsolat. És a közmunkásokat sem akarta megbántani, amikor azt mondta, hogy munka után már nincs energiájuk elmenni lopni. Orbán Viktor se akarta megbántani a romákat, amikor migránsnak nevezte őket. Értem.

Én sem akarom megbántani se a kormányt, se senkit, de ugye a politikai korrektség ideje már lejárt, meg elég megmagyarázni a surmóságot, úgyhogy csak annyi lenne a magánvéleményem, hogy ilyen ótvaros, büdös tahó, suttyó, ostoba, pénzéhes csürhét ritkán fújt össze a szél egy rakásra.

Végül – bár már régen be kellett volna fejeznem – abban maradtunk szerkesztőségileg, hogy a mai Benedikty Béla cikk egy komoly IQ teszttel ért fel. És testületileg fülig ér a szánk és nagyon örülünk, amiért ilyen olvasóink vannak. Köszönjük!

Lopni, migránsozni, alamizsnát osztogatni

Köszöntöm a férfiakat ezen a szép napon. Még Orbán Viktort is

És akkor? Törődjünk bele, hogy ez van?

Tényleg ezt akarjátok? Ennyire nem tudtok józanul gondolkodni?

Lázár János a világsztár

Miért szorítja még mindig megfeszülő farpofákkal azt a zabszemet?

Mondja Lázár úr, nem cigány maga?

Ha valaha ez a gyászos rezsim eltaknyol

A nő

A nap kommentje Judittól:

Jelentem, zalaegerszegi vagyok, es az un. civil ósszefogásban megszerveztük, hogy zalaegerszegen vendégül lássuk Alföldit!!! Kellett hozzá sok embertől civil kurázsi, de sikerült!! Március 24-én lesz. Mottó: azért is!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS