Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi a büdös franc folyik itt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Gergő kolléga fájó hiánya következtében keletkezett űrt igyekszem betölteni ezen a meleg nyári estén (újfideszül: homoszexuális nyári estén). Most nem fogom összelapátolni a napi híreket, mert amiről érdemes volt, arról már beszéltünk és főleg azért, mert találtam egy halom érdekességet. Inkább ezzel foglalkoznék most. Pontosabban ide pakolom szép sorban, hogy legyen min gondolkodni.

Úgy kezdődött a dolog, hogy meglátogattam a miniszterelnöki csemete szektájának közösségi oldalát, hátha megváltódott már a világ. Az nem váltódott meg – még -, de belefutottam ebbe:

Ez azért érdekes, mert a Felház elméletileg saját jogon is igényelhetné az adó 1 százalékát, ha bejegyzett egyház lenne. De nem az. Nem találtam sem a NAV hivatalos listáján, sem sehol máshol. Az ember úgy gondolná, ha valami egyházként (szerintem szektaként) működik, akkor legalább azok a szabályok vonatkoznak rá, ami a többi egyházra, amelyek nem az Orbán Viktor kegyelméből bevett egyházként, csak olyan snasszként működik, mint például Iványi Gáborék. Mert nekik ugye nem jár a + 1%. Akkor sem, ha az uniós bíróság kötelezte Magyarországot a státusz visszaállítására, mert minden – a Fidesz által kifundált – feltételnek megfelelnek.

De most nem erről beszélgetek, hanem ifjabb Orbán működéséről. Tehát nem jegyeztették be a brigádot, hanem összebútoroztak a KUL Alapítvánnyal. Velük:

Nem mondom, hogy egyszerűen megtaláltam a bírósági adatbázisban az alapítványt, mert nem. Főleg azért nem, mert a honlapjukon ez a név szerepel:

Kelet – Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány

A bírósági bejegyzésben pedig ez:

Kelet-európai Utógondozottakért és Lakóotthonban Lakókért Alapítvány

Tehát a saját honlapjukon hibás a név.

De végül sikerült rálelnem. Az első benyújtott adóbevallásuk (ez csak a szöveges kivonat) így festett:

Akkor még volt külföldi adomány és minden egyéb. De tavaly nagyot fordult a világ. Bekerült a tevékenységi körbe egy érdekes új profil:

A bevétel összetétele is nagyot változott.

Se külföldi adomány, se pályázat, se központi forrás. Adószázalékból 360 ezer forint összesen, na de adományokból több mint 30 millió. Hiába, az emberek nagyvonalúak.

Kerestem az Alapítványt a NAV hivatalos listáján, ahol az adószázalékra jogosult szervezetek szerepelnek. Az Alapítvány nincs a listán. Más módon sem találtam őket, például itt sem:

Nincs találat.

A kérdés már csak az, hogyan kaphat a NAV-tól adószázalékot egy olyan alapítvány, amelyik nem szerepel a hivatalos listán (vagy ha szerepel, akkor nem lehet megtalálni), a bírósági bejegyzésben bank és bankszámlaszám nem szerepel, amelyiknek a hivatalosan bejegyzett neve és a honlapon szereplő neve ráadásul nem is egyezik?

Miért nem jegyezteti be Orbán Gáspár a Felház nevű akármicsodát?

Mennyire normális az, hogy egy ilyen nehezen megtalálható alapítványon keresztül gyűjtik az adományokat? Ha a Felház nincs bejegyezve, hogy számolnak el a helyszínen gyűjtött adományokkal és hogyan számolnak el az alapítványon keresztül befutott támogatással?

Mennyire normális dolog az, hogy egy ország teljhatalmú vezetőjének (nevezzük így, bár diktátornak is bátran lehet) a gyereke egy alapítvány mögé bújva építgeti az országos hálózatát?

Mi a büdös franc folyik itt?

Több kérdésem nincs jelenleg.

Ja, de mégis. Egy. Normálisak vagyunk mi?

Végezetül:

Iványi: a Felház egyházzá nyilvánítása a cél?

Mai cikkeink:

El lehet innen menni

Szerintem meg itt senki nem normális. Én sem

Kár, hogy ez az álomvilág számunkra a valóságot jelenti

Lihegő kereszténykedés

Talpas antikva

Zavar az erőben

Hajh, őszi magyarság

A nap kommentje Muradtól:

Nagyon jo lenne, ha ebben az orszagban, ebben a kormanyban legalabb 1 ember tudna mi az a gender, gender studies. Mirol is szol? Mit oktatnak ott. Megsugom, elarulom a nagy titkot: nem “buzikepzes “ folyik ott. A nemek tarsadalmi szereperol neprajzon, antropologian, kulturantropolgian is tanultunk…tudni illik kikerulhetetlen. Nincs ebben semmi boszorkanysag, csak kicsit normalisan kellene gondolkodni. Persze az nehez. Tegnap egy kommentemre Gabriella KiSS-tol a kovetkezo nivos valaszt kaptam: “De szep kereszteny neved van Muradkam. Magyarul irni hol tanultal, Torokorszagban? Vagy a migrans apukad tanitott? Meglatszik.” Nos ezek utan mit varunk?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!