Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kár, hogy ez az álomvilág számunkra a valóságot jelenti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor még Tusványoson találkozott a Schild & Vrienden nacionalista flamand mozgalom vezetőivel, akik nagyon boldogok voltak attól, hogy a mindig divatos és elegáns Orbán Viktorral személyesen találkozhattak. Természetesen tanácsot kértek Európa keresztény bástyájától, amitől mozgalmuk előrelendítését remélik. Orbán sajtósa nagy hírt kreált a dologból, hisz végre voltak valakik, akiket hihetetlen boldogsággal töltött el az Orbánnal való találkozó. Mielőtt azonban a flamand nacionalisták elhagyták volna az országot, a Mandiner interjút készített a mozgalom vezetőjével.

– Részt vettél a tusványosi szabadegyetemen. Mi motivál arra egy fiatal flamand nacionalistát, hogy Közép-Európába látogasson? 

– Sokat tanulhatunk a közép-európaiak gondolkodásmódjából. Belgiumban bűnnek számít, ha valaki büszke a saját örökségére vagy identitására. A kultúránkat kiirtják és a hagyományainkat „túl keresztény” vagy „rasszista” bélyeggel illetik. Ez azért van, mert nyugaton a könnyű idők gyenge generációkat eredményeztek. A nehezebb sors Közép- és Kelet-Európában erősebb generációkat nevelt ki, akik nem engedik, hogy a marxizmus elpusztítsa társadalmaikat. 

Ott már eleve súlyos gondok vannak, ha Nyugat-Európa a közép-európai gondolkodásmódból szeretne tanulni, pláne Magyarországon. Azon országok egyike vagyunk ugyanis, amely képtelen megérteni a demokráciát. Nemzetünk lakóinak többsége egyszerűen vezetőre vágyik. Legyen az király, pártvezér, kormányzó, vagy épp jelen esetben Orbán Viktor. Úgy tűnik, Magyarországon nincs igény a demokráciára, sem az egyén autonómiájára. Egyszerűen a többségnek szüksége van valakire, aki megmondja neki, mit tegyen.

Tökéletes példa erre Orbán uralkodása. Egy kissé sem fiatal, még kevésbé demokrata politikus jóformán saját hatáskörben dönt egy ország sorsáról, amihez több millió ember bólogatva tapsol. Amennyiben ez egy olyan gondolkodásmód a fiatal flamand nacionalisták számára ami követendő, úgy igen nagy gondok lehetnek a fejekben.

A flamand Schild & Vrienden vezetőjének elég élénk lehet a fantáziája, ugyanis szerinte mi itt Közép-Európában egy erős generáció vagyunk, mivel tűzben edződtünk. A szovjet megszállás valóban mély nyomokat hagyott a magyar népben, azonban az, hogy ez erősebbé tette volna, azt kétlem. Noha a rendszerváltás már majd 30 éve megtörtént, mégsem sikerült a valódi rendszerváltás. A fejekben továbbra sem változott semmi – a fiatal generáció többsége nyilván kivétel, mert ők már más közegben nőttek fel – ugyanis sokak számára egyszerűen az jelenti a normalitást.

A kemény idők nem megedzették a magyar népet, hanem pont ellenkezőleg, egy mély verembe taszították, amelyből a mai napig képtelenek voltunk kimászni. Azok, akik nem értenek egyet a többség gondolkodásmódjával vagy elmenekültek otthonról, vagy épp tervezik. A Nyugat, mely Dries Van Langenhove szerint a könnyű idők hatására gyenge generációkat termelt ki, bizony sokunk számára csak álom. Ott az emberek felemelik a szavukat olyan események hatására, amiért itthon sokan még fel sem háborodnának. A nyugati társadalmak többsége nem néma és nem fél a hatalomtól, ugyanis tisztában van azzal, mi az a demokrácia. Angliában vagy épp Spanyolországban, ha olyat tesz a hatalom ami megbocsáthatatlan, akkor bizony tüntetések kezdődnek, aminek végső soron a kormány bukása lehet az eredménye.

Magyarországon maffiarendszerrel lopják szét az országot, mégis üresek az utcák. Az ingerküszöb olyan magasan van, hogy már abban sem vagyok biztos, hogy van olyan történés, amit már nem tűrne a magyar nép. Na de folytassuk az interjúval:

– Milyen tapasztalatokra tettél szert Erdélyben?

– Minden szempontból nagyszerű volt. Barátságos emberek, nyitott környezet, a politikai korrektségnek nyomát sem találtam, és gondolatrendőrséggel sem találkoztam. Ez nagyon különbözik a belga politikai klímától. A migráció, a demográfia, és a családi értékek témaköreinek az alapos megvitatása tilalom alá esik. Közép és Kelet-Európában jobban érvényesül a szólásszabadság.

Úgy tűnik a flamand fiatalember valamiféle álomvilágba csöppenhetett Tusványoson (nem is tudom, hogy egyáltalán nagy kezdőbetű-e, miután ilyen nevű település nem létezik), ugyanis hasonlóról a kormánysajtón kívül soha, senki nem számolt be. Úgy tűnik igen érdekes világban élhet Dries Van Langenhove, ha azt gondolja, Közép és Kelet-Európában bizony jobban érvényesül a szólásszabadság, mint bárhol nyugaton. Nem tudom Orbán Viktor bemutatta-e neki Mészáros Lőrincet, aki a fél hazai sajtó egyedüli birtokosa? Esetleg Habony Árpádot?

Ezt követően Dries Van Langenhove felvázolja, mit is jelent a brutális belga sajtó:

A nemzeti televízió dokumentumfilmet készít rólunk, rengeteg vitán vettem részt és sok interjúm jelent meg nagy médiumok lapjain …. Igazából nincs demokratikus sajtó, mivel mindegyik a balos propagandát gyártja … Szóval nagy figyelmet kapunk a sajtó részéről, mert az olvasók és nézők között népszerűek vagyunk. A következő hónapban a nemzeti televízió dokumentumfilmet közöl mozgalmunkról. 

Ezeket a sorokat elég nehéz értelmezni, ugyanis kissé ellentmondanak egymásnak. Először nincs szólásszabadság, majd kiderül, hogy nincs demokratikus sajtó sem, de egyébként dokumentumfilm készül a szervezetről, meg úgy általában is nagy figyelmet kapnak a hazai sajtóban.

Ehhez nem sokat lehet hozzátenni. Kitartás, Belgium!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.