Április 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


El lehet innen menni

Jó reggelt kívánok! Semmi bajom, kínom és keservem nincsen nekem, leszámítva, hogy vasárnap reggel van és hogy rájöttem: a kereszthuzatban alvás hosszú távon nincs túl jó hatással az ember egészségi állapotára. Köszönöm a segítő szándékot, nincs az a pénz, amiért forró teát hajlandó lennék magamba tolni, úgyhogy. Tolom inkább a tartalmat.

Én kivételesen nem fogom megírni Kerényi Imre nekrológját, ugyanis engem nem utasított a főnököm lelkiismeretem arra, hogy hozzam a kötelezőt. Ezért olyan közhelyeket sem fogok leírni, mint halottakról jól, vagy sehogy. Mindössze tudomásul veszem, hogy a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott (pitypangnyílási szakértőbe csomagolt kultúrharcos) életének 75. évében – hosszú, türelemmel viselt betegség után – tegnap elhunyt.

Amit az emberről gondolok, azt meg inkább megtartom magamnak (megpróbálom legalábbis), bár egyrészt azt egyáltalán se értem, hogy aki hosszú ideje beteg, az miért láthat el úgynevezett közfeladatokat. Hazudtam: értem, csak elítélem ezt a végtelenül káros, de annál inkább bevett gyakorlatot. Másrészt szeretném leszögezni: egy ember halála egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindaz, amit hátrahagyott, amit épített, vagy éppen rombolt, azt át kellene, vagy át lehetne értékelni csak azért, mert véget ért a földi pályafutása.

És ez akkor is így van, ha Magyarország Kormánya – a fenti ábra szerint – megrendülten próbálja szentté avatni azt a Kerényi Imrét, aki Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőből, színigazgatóból, egyetemi tanárból, érdemes és kiváló művészből azzá lett, amivé. Politikai prostituálttá, miniszterelnöki cseléddé, megszállott pusztítóvá. Mivel én nem írok nekrológot a főnök lelkiismeretem utasítására, idézek egy már megírt nekrológból:

Indított lapot, szervezett tüntetést, nemzeti könyvtárat, vitatható szerzőket is piedesztálra állítva (remélem Bayer is megrendülten püföli a billentyűzetet – szerk.), legutóbb pedig gyerektábort akart toborozni, olyan nebulóknak, akiknek a szülei közel állnak a hatalomhoz. Megátalkodott kultúrharcosként értékeket rombolt, érték teremtésre hivatkozva.

És akkor az alaptörvény asztalkáját meg a harsány buzizást, a nem kormánypárti sajtó és a liberális kánon iránti mély megvetést még nem is említettük. Nem is szándékozom cifrázni a tényeket, mert a hívek-rajongók két erkölcsi szemforgatás között megütik a gutát, hogy miszerint a büdöslibsik már megint gyalázzák a halottat. Pedig nem. Ja, és még valami: a kormány látványos hüppögését elnézve, úgy eszembe jut, hogy Göncz Árpád halálára egy szaros sort nem bírtak kipréselni magukból ezek a derék emberek. Ettől függetlenül Kerényi Imre nyugodjon békében! Remélhetőleg végre megtalálja a békéjét, és legalább neki már nem kell állandó harcban állnia nem létező démonokkal.

Abban is reménykedtem valahol a lelkem mélyén, hogy nekem már nem kell szóba hozni a társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés kormányzati betiltásának szándékát, sem a humántárca Rétvári Bencével köbreemelt kreténségét, az ELTE első körben kinyilvánított tudomásul vesszük, tiszteletben tartjuk típusú hozzáállásáról nem is beszélve. Számomra a legtragikusabb ebben a kérdésben – talán már utaltam rá két nappal ezelőtt – a selejt, a félműveltség, a butaság, a tájékozatlanság vagdalkozása és hörgése. Erre gondolok például:

Na végre, ez igen, ideje volt már hogy ezt a ratyineveldét végre a kormány helyrerakja, gratulálok.Aki genderkedni akar, annak el lehet mennie az országból mondjuk a németekhez vagy a svédekhez,ott annyit genderkedik amennyit csak akar. Magyarországon a család – egy férfi, egy nő és gyerekek – a természetes modell, minden más nemi identitás degenerált betegség és ki kell iktatni az egészséges társadalom testéből ezt a gender-rákot! (Random kommentelő hangos és érthető véleménye random mocsárlap random cikke alatt)

Az már önmagában is elég borzasztó, amikor a szellemileg alultáplált, tudatlan nép gyermekei teli torokból üvöltik, hogy ők mennyire sötétek. Ennél valószínűleg csak az a borzasztóbb, amikor maguk a közvetlenül érintettek tesznek tanúbizonyságot arról, hogy az elmúlt nyolc évben tényleg egy traktorgumi belsejében éltek, nem pedig a Fidesz által letaposott Magyarországon. Az első rezignált beletörődés után az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja tájékoztatást adott ki a kormányzati tervvel összefüggésben, ami majdnem olyan megindító, mint amikor az MTA megmagyarázta, hogy ők dehogyis a kormánynak akartak üzenni a Rákosi-korszakra utalással, midőn majdhogynem megszüntették az intézményt. Idézek:

Értetlenül állunk az előtt, hogy az EMMI egy alig 2 évvel ezelőtti, saját hatáskörében elfogadott rendeletének egy konkrét mesterszakra vonatkozó alpontját indokolás, illetve a szakot működtető egyetemek felé előzetes kifogás emelése, a képzési és kimeneti követelmények újbóli felülvizsgálatának elrendelése nélkül azért módosítja, hogy – ahogyan az előterjesztésből egyértelműen kiderül – az egyébként érvényes tudományos akkreditációval rendelkező szak megszűnjön. Ezt az eljárást a felsőoktatás és a tudomány Alaptörvényben rögzített autonómiája szempontjából aggályosnak tartjuk.

Szóval miután majdnem szó nélkül tudomásul vették és elfogadták, hogy ez van, most értetlenül állnak és aggályosnak tartják. Mit is? A kilencedik éve nyilvánvalót? Hogy bárkit bármikor indoklás nélkül beletipornak a turulszarba? Tényleg csak most fogják fel, hogy valóban mindenkire sor kerül és még indoklás sem kell hozzá? Hogy pont leszarják, hogy érvényesen működik valami, ha el akarják takarítani, úgyis eltakarítják? Hát jó reggelt!

De legalább olyan jól sikerült ez az újabb betiltási akció-terv, hogy még a kormány és lakájmédiája kedvenc amerikai újjobboldali lapjának, a Breitbartnak is megfeküdte a gyomrát. Ez azért nem kis teljesítmény. Mármint hogy a gendertudományok egyik legnagyobb ellenségének számító lap is túlzásnak tartja, hogy törvényi erővel tiltanak be egyetemi szakokat, és ezzel világszerte precedenst teremtenek hasonló korlátozó intézkedésekre nézve. És ez még mindig nem a legalja.

Már kurvára semmi tétje a dolognak, de azért utólag is simán felfordul az ember gyomra, micsoda ócska, hazug propagandával mérgezte a nyolcvanszázmilliárdos közpénzmédia a választási kampány hajrájában az agyakat. A feladat az volt a szalagmunkások számára, hogy illusztrálják mennyivel rosszabb lett az élet a migránsok miatt a migrációs célországokban, mondjuk Németországban vagy Svédországban. Ez olyan jól sikerült a betanított agymosóknak, hogy az emiatt kesergő, közönséges német polgárok szájába adták a mondanivalót, csak azt felejtették el közölni, hogy ezek a közönséges halandók valójában a szélsőjobboldali, bevándorlásellenes AfD vezetői, tisztségivselői voltak. Szép munka, van még hova süllyedni a pöcegödörben, hajrá!

Ameddig kiderül, hogy Felcsúton átment-e bármi is a kétfarkúak humorából (nem, kurvára nem ment át semmi), és ki lesz a polgármester, még iderakom, hogy a jól értesült Magyar Idők ellelkendezte: hamarabb érkezik a családi pótlék. Vagyis az eredetileg szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat a több mint egymillió érintett már augusztus 27-én megkapja. De legalább annyi szorult az illetékes elvtársba –  a korábbi évekkel ellentétben -, hogy tisztázza:

Az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre.

Tehát jegyezzük meg: nem több lesz, csak hamarabb lesz.

A végére pedig a legnagyobb nemzeti alufóliasisak jogos tulajdonosát vagyok kénytelen idézni, aki tegnap Bugacon a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés nevű rendezvényt köszöntő beszédében tett ki magáért. Nekem mondjuk a torkomon akadt egy pillanatra a kávé, vigyázzanak:

Akit alávetettségbe akarnak taszítani szülőföldjén, akit ki akarnak forgatni anyagi és szellemi javaiból, annak akaratát úgy akarják megtörni, hogy először megtörik és összezavarják a tudatát. Megtámadják a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságát, meg akarják hamisítani a múltját, és el akarják venni a jövőjét, vagyis az áldozatot úgy összezavarják, hogy már szó szerint azt se tudja, fiú-e vagy lány, honnan jön, hová tart és kihez tartozik.   

Ezt én pillanatnyilag képtelen vagyok felfogni, úgyhogy szerintem toljunk egy kis Anthraxot, az talán nem roncsolja az agysejteket olyan mértékben, mint Kövér portás. A körülményekhez képest szép napot mindenkinek, később jelentkezünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS