Július 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dübörögve száguldunk a jogállamiság és az európaiság sztrádáján

Halihó! Most az a kivételes helyzet állt elő, hogy a jóéjt is az én reszortom és holnap a reggeli köszöntő is. Ez természetesen azzal jár, hogy saját magamat fogom piszkosul utálni reggel, mert este minden említésre méltó témát elvittem. Ha esetleg végletesen össze találok veszni magammal, akkor ennek ez lesz az oka.

Dübörögve száguldunk a jogállamiság és az európaiság sztrádáján. Alighanem mi vagyunk az élen, bár a sok hülye pont szembe jön. Semjén Zsolt fővallásos, fővadász és főrajongó (a középső titulus az énekesmadarak lelövöldözésének vágya, az utolsót pedig Orbán Viktorra vetett rajongó tekintete indokolja), nem csak a pornóhoz és a reklámokhoz ért. Az oktatáshoz is. Minimum. Miután már régebben államosították az iskolákat és központosítottak mindent, az egyentankönyvektől kezdve az iskolaigazgatók kinevezéséig, még maradt egy apró szálka a körmük alatt. Jelesül, hogy a tantestület és a szülők véleményezhették a kinevezést. Az semmi, de időnként véleményezték is! Ez hamarosan el fog múlni nekik, amint már véleményezési joguk sem lesz. Nem is értem, minek bohóckodik a Fidesz ezzel a demokrácia-látszattal. Sokkal egyszerűbb és tisztább lenne, ha kijelentenék, hogy kuss van mindenkinek, itt csak az történhet, amit őfőbunkósága kitalál szarás közben.

Hamár. Letette a katonai esküt Orbán Gáspár. Bevallom, amikor megláttam a hírt a 444-en, egyből arra gondoltam, hogy elromlott a szerkesztőségben a légkondi és megbuggyantak az újságírók. A második gondolatom meg az volt, hogy én buggyantam meg. Bár itt nem romlott el a légkondi, mert nincs is. De nem, tényleg hadi ösvényre lépett az ifjú Orbán. Kiásta a csatakeresztet. Hogy ez hogy egyeztethető össze az eddig Jézus személyes tolmácsaként ténykedő Gáspár gondolatmenetével, azt komolyabb összeg ellenében sem tudnám megmondani. Mi lesz így a szektával? Nem ment a bolt, vagy mi van? Namindegy. Befejezem, hogy maradjon nekem reggelre is téma. Átadom a szót nektek:

Ezt a példát szoktam felhozni a gazdasági fejlődésre: Adva van egy 20 emeletes ház, mindenki szeretne feljutni a tetőteraszra, lehetőleg egyszerre. Az egyik indul a 16. emeletről, ugyanakkor a másik az első emeletről, akkor bizony csipkednie kell magát, ha egyszerre szeretne felérni a másikkal. Ha meg közben még az alagsort is megjárja, sosem fog feljutni a tetőre. Ez utóbbiak vagyunk mi. (Virág)

Katalin asszony szerint, a tudás kaput nyit a világra, biztonságot ad. Ez mondjuk igaz is, éppen ezért nyírja ki gyorsuló ütemben ártunk és ormányunk a tudás megszerzésének lehetőségét. Ők nem ezt hirdtik, hanem Hemann Gőring szép szavait: A tudás veszélyes. Minden tanult ember potenciális ellenség. És tesznek róla, hogy az ellenség eliminálva legyen.
Fénylő csillagunk meg annyit hazudozott levelében, hogy beszakadt alatta az asztal. Illiberális demokrácián nincs mit magyarázni, ami iliberál, az nem demokrácia. Olyan képtelenség, mint az egyenes bumeráng. Sajnálatos, hogy a néppártnak és a bölcseknek is valami négy év kellett, hogy egyáltalán kérdezősködni kezdjenek. (agador)

Ebben az országban nem ment végbe a polgárosodás folyamata kevés az államtól független egzisztenciával rendelkező úgynevezett Polgár még mindig zsellérek milliói vegetálnak ebben az országban akiknek állandóan egy vezér kell akire majd lehet mutogatni ha nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretnék (László)

No de kérem! Hol marad az egy szál virág, amit Szeretett Vezérünk saját kezűleg teljesen spontán és természetesen nyújt át XY védőnőnek tisztelete jeléül? Színházat akarok! (Kata)

Mai cikkeink:

Államforma: Orbán vallása

Schmidt Máriát a nem létező környezetvédelmi minisztérium élére!

Egyre nagyobb nehézséget okoz felmenteni az istenadta népet

AZELMÚLTKILENCÉV

Akkor Brüsszel a Mészáros Lőrinc nevű földspekuláns érdekeit védi?

Becsüljük meg a védőnőket, na nem fizetésemeléssel

Először 1989-ben „szerettem bele” Orbánba

Egy amerikai íróról

Az élet szekerén

Készül a nagy átverés

A nap kommentje Ágotától:

Az is meggondolatlan aki bedől ennek. A gyereket a szülő nevelje, ne a nagyszülő! Az anyuka a saját kis családjának szüljön gyereket, ne a nagyszülőnek! Az egész nagyszülői gyed egy szemfényvesztés, hangzatos nesze semmi, fogd meg jól!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.