Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Schmidt Máriát a nem létező környezetvédelmi minisztérium élére!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Schmidt Mária interjút adott a Gateway Pundit nevű amerikai álhír oldalnak – kit lep ez már meg a hazai kormánypropaganda után, ugye – amelyben büszkén fejtette ki politikai nézeteit. Ezzel alapvetően nem is lenne semmi baj, de egyrészt Schmidt angolja nem túl választékos, ezért kicsit olyan, mintha egy álatalános iskolás diákkal készült volna az interjú, másrészt eszement nagy marhaságokat bírt nyilatkozni a magazinnak.

Azt elfelejti Angela Merkel és a németek is, hogy Németország nem egy nyugat-európai ország. Az egy közép-európai ország. Európa közepén található. Nem tartozik a Nyugathoz, sem a Kelethez. Ezzel kezdhetne valamit. A Brexitet követően Franciaország egyedül maradt. Kelet-Európa nélkül Németország képtelen arra, hogy jó politikát alakítson ki.

Schmidt Máriának hihetetlen földrajzi tudása van – a történelmi mellett természetesen, erről talán Dózsa László tudna többet mesélni -, amit nem is rejt véka alá, szerencsére. Németország tehát nem tartozik Nyugat-Európához, jó lenne ha szólna valaki Merkelnek, meg a németeknek is, hiszen ők abban a tévhitben élnek, hogy a Nyugathoz tartoznak. Schmidt természetesen ezt is sokkal jobban tudja, hisz történészként és Orbán Viktor egyik fontos embereként mindent jobban tud, mint a környezete. Ebből fakadhat az is, hogy a következő sorokat mindenféle gond nélkül képes volt megosztani a szélsőjobbos álhíroldal olvasóival:

Riporter: Miért gondolja azt, hogy Németország megváltozott? Mi történt?

SM: Mert Angela Merkel nagyon jó a hatalma megtartásában, abban hogy megkerülje ellenfeleit. De nincsenek ötltetei, nincs víziója, nincsen tudása a világtörténelemről. Az elmúlt 14 évben nem hallottam egyetlen olyan mondatot sem tőle, amit érdemes lett volna megjegyezni.

Angela Merkelt és politikáját – noha vannak, akik számára megosztó személyiség – a németek többsége támogatta. Az tény, hogy a válság idején tett kijelentései és az, hogy menekülteket fogadott be Németországba, nem váltotta ki mindenki szimpátiáját, de azt elég nehéz lenne kijelenteni, hogy Merkelnek ne lettek volna ötletei, sem azt, hogy vízió hiányában hozta volna meg azokat a döntéseket, amiket meghozott. Az, hogy Merkelnek van-e tudása a világtörténelemről vagy sem, innen nehéz lenne megítélni, azonban azt már kevésbé, hogy Schmidt Máriának nincs mire büszkének lennie, hiszen történészként hibák tucatjait követte el az elmúlt években úgy, hogy azok többségét a mai napig nem ismerte be.

Az egyébként a riporter „kérdéseiből’ is azonnal látszott, hogy itt semmiféle valós interjú nem fog készülni, hiszen nem történt más, mint amit már idehaza is megszokhattunk a propagandamédiában. Valódi kérdések helyett önfényezésre adnak lehetőséget a különböző kormányzati szereplőknek, akik – élve a lehetőséggel – el is mesélik az általuk és a kormány által elért nagyszerű eredményeket. Schmidt vélhetően élvezte is, hogy ilyen mélységekig kifejthette hihetetlen tudatlanságát. A beszélgetés persze folytatódott, Schmidt elmondta azt is, mennyire mélyen érinti őt a környezetvédelem:

Merkel úgy döntött nem használnak több atomenergiát – mégis miért? Ma a németek 30%-kal többet fizetnek az áramért.

Környezetvédelem? Nem tudom, ez a szó mond-e valamit Schmidtnek, mindenestre kétlem, máskülönben nem írt volna hasonlókat. Ezek után kérdőre lehetne vonni a svédeket, angolokat, vagy akár a norvégokat is, hiszen hogy képzelik, hogy atomenergia helyett megújuló energiaforrások után néznek? Teljes mértékben felháborító, nem hogy ők is milliárdos üzleteket kötnének Putyinnal, hogy oda is épülhessen atomreaktor a szélerőművek és napkollektorok helyett. Egyetlen dolog fontos, az elektromos áram ára, de hogy melyek az előállítás következményei? Schmidt Máriát ez nem érdekli.

Riporter: A baloldali média azt állítja, Magyarországon nem létezik szabad sajtó. Honnan jönnek ezek a híresztelések?

SM.: A liberális baoldalról. Minden az ő kezükben volt. Mostmár csak annak a fele. De csak akkor érzik magukat biztonságban, ha minden az övék.

Meglepő lett volna, ha ez a kérdés nem kerül elő a beszélgetés során, az azonban nem meglepő, hogy Schmidt a kormánypropagandát tökéletesen felmondja. A Népszabadság valahogy fel sem merült az ügy kapcsán, mint ahogy a kormánypárti sajtó egyesítése sem. De nem volt szó arról sem, hogy közpénzekből tartják fenn ezeket az újságokat, rádióadókat és tv csatornákat, miközben azok nem hozzák meg az elvárt eredményeket. Ezen támogatások nélkül szinte mindannyian lehúzhatták volna a rolót már réges régen, hiszen olyan fajta színvonalromlás figyelhető meg a jobboldali újságírásban, ami ma már szinte mindenkinek feltűnik. Szabad sajtóról akkor lehetne beszélni, ha a pártnak nem lenne hatalmra arra, hogy gyakorlatilag bármilyen lapot tönkretegyen, akár egyetlen éjszaka alatt, ha úgy tartja kedve. Márpedig idehaza erről van szó.

Ugyan a beszélgetés során még szó esik más egyéb marhaságokról is, most mégsem veséznénk ki az egészet, aki a teljes interjúra kíváncsi, az úgyis el fogja olvasni. Schmidt Máriáról ismételten csak kiderült, hogy nagy hódolója Orbán Viktornak és politikájának, miközben mindennel egyetért, amit a nagy vezető mond. A pávatáncok sem zavarják túlzottan, hiszen képes egyik pillanatról a másikra váltani, mint ahogy egykori Soros-ösztöndíjasként gond nélkül támadja Sorost és egyetemét. Isten irgalmazzon nekünk, hogy Schmidt Máriát nehogy valamelyik minisztérium élére repítse a nagy vezető iránti szerelem, mert ő még akár arra is képes lehet, hogy az eddig pozícióba került fideszes bábukat is alulmúlja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.