December 5,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Államforma: Orbán vallása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 621,676 forint, még hiányzik 2,378,324 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó! Jó reggelt, talpra, lóra, bilire! Azt nem tudom, Triesztben milyen idő lehet, de alighanem ott is erősen meleg van. Ezt azért gondolom,  mert Szijjártó Péter kivételesen nem toporzékolt, szimplán tulokságokat beszélt a szájával. Ilyeneket:

Az EU szegényebb és kevésbé versenyképes lenne, ha nem vette volna fel a közép-európai országokat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Triesztben, ahol a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) külügyminiszteri találkozóján vett részt.

 Az MTI-hez a tárca által eljuttatott nyilatkozatban a miniszter kifejti, hogy elég megnézni az elmúlt negyedév gazdasági növekedési adatait.  Az öt legnagyobb növekedési ütemből négy közép-európai ország nevéhez fűződik.     Teljesítményük nagy mértékben hozzáad az Európai Unióéhoz, amely gyengébb lenne, ha nem vette volna fel ezeket az országokat – mutatott rá Szijjártó Péter, aki szerint a nyugat-balkáni országok felvétele is erősítené az EU-t.
    “Ha az EU versenyképesebb és sikeresebb akar lenni, akkor nem csökkenteni, hanem növelni kell a tagországok létszámát. Ez egyszer már bejött(…), és ezért be fog jönni akkor is, amikor a nyugat-balkáni országokkal bővül” – húzta alá a miniszter. (MTI)

Megőrülök, de tüstént. Valaki igzán szólhatna ennek a drágajó embernek, hogy azért fejlődnek nagyobb ütemben a volt keleti blokk országai, mert a béka segge alól van hová. Egyébként pont neki nem kellene nagyon lamentálni, mert Magyarország minden tekintetben sereghajtóvá küzdötte le magát. A fejlett gazdaságú országok meg azért nem hasítanak úgy, mert már nem nagyon van hová fejlődni. Akkor sem fognak nagyobb ütemben hasítani, ha a nyakukba vesznek még néhány gazdaságilag de főleg – és a lényeg ez – társadalmilag elmaradott országot. Ha van nyomós érv arra, hogy nagyon meg kell gondolni a bővítést, az éppen Magyarország. Olyan irgalmatlan rombolást sikerült véghezvinnünk az elmúlt kilenc évben, ami már az Unió létét veszélyeztette. Pont hiányzik még néhány félművelt, faragatlan, diktatúrát istenítő idióta az Unióba. Úgy értem, rajtunk kívül.

Akinek nem elég Szijjártó Péter végtelenül nagy bölcsessége, annak ajánlom figyelmébe Novák Katalin szívbemarkoló mondatait:

A tudás kapukat nyit a világra, biztonságot, szabadságot és hatalmat ad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén.

Novák Katalin azt hangoztatta, a tudás egy olyan pont, közös érték, amely összeköti a generációkat.
    A tudás szabadságot ad az embereknek, mert eldönthetik, mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára – fogalmazott az államtitkár.
    Hozzátette, érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amelyet Magyarországon lehet élni.
Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre. (MTI)

Hát izé. Sikerült elüldözni a CEU-t. Éppen most szántják be a Magyar Tudományos Akadémiát. Kinyírták az 56-os Intézetet. A közoktatás soha nem látott gödörben fuldoklik. Menekülnek a tudósok, a diplomások, a szakemberek. Már akkor is tömegével húzták a csíkot el ebből az országból, amikor Novák Katalin még nem noszogatta őket. Azt meg baromira kétlem, hogy azért mennek el, hogy megnézzék messzebbről, milyen kurvajó élni ebben az országban. Ha ehhez Londonig kell menni, akkor valami nagyon nem stimmel.

Mindeközben Orbán Tatjána Viktor levelét megírta. A „bölcsek tanácsa” néven ismert vizsgálóbizottsággal levelezget ő, melynek az a feladata, hogy kivizsgálja a jogállam helyzetét Magyarországon és javaslatot tegyen a néppártnak a Fidesz kizárására vagy ki nem zárására. A levelet a Népszava kapta/szerezte meg.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy miért kampányol a kormány az EU-val és az EPP ellen, azt válaszolta: ők csak nyílt párbeszédet szeretnének a kritikus témákról.

Ódecuki! Nyílt párbeszédet baromira nehéz úgy folytatni, hogy a kormány minden tagja – élen a kormányfővel – visítva elmenekül már a kérdések elől is. Orbán Viktor, aki bizonyára nagyon tehetséges amatőr focista és akár jó ügyvéd is lehetne, ha befejezi a tanulmányait és végzett ügyvédként praktizál, nem vitázni óhajt, hanem saját érdekei mentén plakáttengerbe és reklámcunamiba fullasztja az országot, kérdésekre nem válaszol, vitában nem vesz részt, ha kérdezik, vérig van sértve és mellébeszél. Mint a levél következő részében:

A tanács kérésére írt arról is, mit jelent szerinte az, hogy illiberális demokrácia. Mint kifejtette, ő maga kereszténydemokrata, hisz a család alapvető fontosságában, és abban, hogy a magyar kultúra alapja a kereszténység, egyébként pedig migránsellenes. Arra a kérdésre nem válaszolt egyenesen, hogy milyen más koalíciókat tudna elképzelni az EP-ben a Néppárton kívül.

Tehát az az illiberális demokrácia jelentése lényegében az, hogy ő milyen vallású és miben hisz. Vagy miről hazudja azt, hogy hisz benne. Ez annyira fontos szerinte, hogy egy komplett országot zúz rommá. Magyarul: az ő vallása és hite szerint kell mindennek történni, az itt élő 9-10 millió ember meg úgy van leszarva, hogy csak úgy füstöl. Jajó.

Elég ennyi egy ilyen kánikulai nap reggelén. A többivel jövünk hamarosan. Addig is, jó ébredezést.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!