Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A járványkommunikációs hadviselés közveszélyes abszurduma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodával határos téltavaszi jó reggelt! Ha jól értettem a tegnap reggeli közrádiós vízállás jelentést királyi porhintést, akkor az van, hogy ugyan hamarosan nyithatnánk, de most nem nyitunk, mert zárunk, illetve nem zárunk, mert már be vagyunk zárva, viszont fenntartjuk a jelenlegi korlátozásokat, igaz, ennél szigorúbb korlátozásokra nincs szükség, mert nemsokára nyithatunk, ugye, mondhatni a nyitás már karnyújtásnyira van, igaz, hogy pontosan nem tudjuk, hogy hol van, mert a vírustól, illetve a beoltottak számától függ, de most akkor még egy kicsit zárva tartunk, úgyis most már tényleg csak pár hetet kell kibírni, amit most már lábujjhegyen és dalolva is, annál is inkább, mert jövőre már biztosan ki leszünk nyitva, bár addig még lehet, hogy be kell zárnunk. De arra mindenképpen jó esély van, hogy ha nem alakul másképp, akkor szabad legyen a nyarunk.

Nagy a kísértés, de ennél jobban nem akarom elmarháskodni sem a tavaly március óta tartó általában vett állampárti járványkommunikációs hadviselés közveszélyes abszurdumát, sem konkrétan azt, ami azután hangzott el, hogy Gulyás Gergely csütörtökön bejelentette, hogy Orbán Viktor pénteken majd bejelent valamit. Nyugodtan idevehetjük Kásler doktor beismerő vallomását is arról, hogy naná, hogy előrelátták a harmadik hullám berobbanását de szartak időben tenni ellene, úgyhogy tényleg már csak alig néhány hetet kell kibírni, ameddig az átoltottak részaránya meghaladja a kívánatos értéket (ami nem tudjuk, mennyi, Orbán 2,5 millióról lamentált), mert akkor számíthatunk arra, hogy a járvány lecsengőben lesz, és izé. És bármilyen lesújtó, ide tartozik az is, hogy Merkely Béla decemberben még 1000 lélegeztetett beteg körül határozta meg a magyar egészségügy teherbíróképességét, ma már azt állítja, hogy mivel azt békeidőre értette, és most háború van, ezért még lehet növelni a kapacitást, akár 25, 50, vagy ha kell, 100 százalékkal is. Most, hogy 5000 embert elüldöztek az egészségügyi rendszerből. Értjük.

Sok egetverő, pofátlan állítás elhangzott tegnap reggel a Kossuth rádióban, de ez az egyik legütősebb rész, különös tekintettel a háziorvosok szívatására és csicskáztatására, illetve arra, amit az ellenzéki vezetésű XVIII. kerületben műveltek és hazudtak össze a visszahívott kínai vakcinák ügyében, ami után kormányhivatalilag közölték, hogy a baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz.

Mikrofon: Ugye ellenzéki polgármesterek itt a fővárosban is, meg vidéken is fölajánlották a kormánynak, hogy ők kialakítják az oltópontokat, hogy ezzel segítsék az oltást, és nekik az rosszul esik, sőt nagyképűségnek tartják azt, hogy a kormány nem veszi igénybe ezt a segítséget. 

O. Viktor: Ha az ember kinyitja az internetet, vagy rácsatlakozik, meg egyáltalán belehallgat a járványról szóló közbeszédbe, akkor egy fölbolydult méhkas kellős közepén érezheti magát. Ilyen zavaros, egymásnak ellentmondó ezernyi hírt még semmilyen ügyben nem tapasztaltam korábban. Még a migráció se érte el ezt a szintet, pedig ott is volt aztán minden. Ezért én mindenkit arra kérek, hogy ne üljön föl féknyúznak, álhírnek, mindenfajta világmegváltó vagy világösszeesküvést magyarázó elméleteknek. Pesze mindenki arra hallgat, és annak hisz, akinek akar, szabadság van, demokrácia van, ennek így kell lennie. De arra kérem őket, még ha unnak is személyesen engem vagy a kormányt valamelyest, hogy próbáljanak ránk hallgatni. Tehát látja, én próbálom, amennyire csak lehet, szabadatosan, pontosan elmondani, hogy mikor mi fog történni, mi várható, mi az, ami biztos, mi nem biztos. És nem árulok zsákbamacskát, nem azért jövök el, elfogadva az ön meghívását minden héten (jót kacagtunk, de mégsem – szerk.), hogy derűs jó híreket osszak meg a VÁLASZTÓpolgárokkal, hanem hogy elmondjam, hogy mi a valóságos helyzet.

Tehát a valóságos helyzet ma az, hogy Magyarországon sokezer oltóponton adunk be oltásokat. Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. Ha majd sok vakcinánk lesz, akkor előállhat olyan helyzet, hogy kevesebb az oltópontunk, de erre van tervünk, hogyan fogunk majd többezer új oltópontot megnyitni. De ma ez nem kínoz bennünket. Hozzám is jutott el ilyen háziorvosi észrevétel. Ma háziorvosoknál oltunk alapvetően. Ezért azt kértem a kormányhivataltól, hogy amelyik háziorvos úgy gondolja, hogy az ő körülményei, a rendelője nem alkalmas arra, hogy oltson, oda menjenek ki, és kérdezzék meg, hogy miben tudnak segíteni, hogy a háziorvos el tudja látni a feladatát. Nem arra van szükség, hogy az oltópontokat kivigyük a háziorvosi rendelőkből, hanem hogy a háziorvosi rendelőket, ha nem olyanok, alkalmassá tegyük arra, hogy be tudják adni az oltásokat. Vannak persze kórházi oltópontjaink, azok is rendben vannak. Ha túlfut a vakcinák száma, tehát sok vakcina érkezik majd egyszerre, a kórházi oltópontok számát is meg fogjuk növelni. És ha az sem lesz elég, arra is van tervünk. Tehát minden segítséget köszönök (mármint az ellenzék hagyjon fel az oltásellenességgel – szerk.), hálás vagyok minden fölajánlásért, AZ OPERATÍV TÖRZS MINDENRE VÁLASZOL, és mindenkinek megmondja, hogyan, mikor tud hozzájárulni a közös védekezéshez.

Hát ezek után egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy már a dubajozó Mészáros Lőrincei fölött is elveszítette a kontrollt, ezért azok telibehányják az utasításait és szarnak bele, hogy éppen járvány van (erre sajnos nem kérdezett rá a hasbeszélő mikrofonállvány, pedig lett volna mit megmagyarázni), ha úgy tudja, hogy az operatív törzs mindenre válaszol. Ezzel szemben a valóságos helyzet az, hogy operatív törzs egy éve kizárólag arra válaszol, amire szabad neki, a miniszterelnök pedig teljes szereptévesztésben fetrengve azt hiszi, hogy amit ő csinál, az  transzparens, korrekt, egy ilyen helyzetben elvárható tájékoztatás. Ez egyenesen következik abból, hogy egyrészt meggyőződése, hogy mindenhez ért, másrészt kényszeresen győznie kell. Neki a járványpusztulat csak a dobbantó az újabb választási győzelemhez, titkolni sem tudja, hogy ő VÁLASZTÓPOLGÁROKNAK hirdeti az igét, nem a civil lakosságnak, amelyik most rohadtul nem választópolgári, hanem a terjedő kór által fenyegetett közönséges emberi minőségében néz szembe egy nehéz helyzettel. Ezért a járvány leghalálosabb hetében, amikor szemmel láthatóan teljes káoszba fulladt az egyébként sem nyilvános oltási terv, amikor a dilettáns központi vezérlés, vagyis a fideszes kormányhivatalok ahelyett, hogy segítenék a háziorvosi praxisokat, megnyomorítják őket az adminisztrációval, és azzal, hogy nem láthatják át a rendszert, őfényessége most is a valóság és a politikai ellenfelei ellen kampányol, és toppantgat is mellé, hogy nahát, micsoda egymásnak ellentmondásos hírek terjednek a nyilvánosságban, ilyen még a migránsozó dzsihádjuk idején sem volt.

Nos, ez annak az eredménye, hogy miközben sokak tapasztalata szerint, a túlhajtott egészségügyi dolgozók, orvosok, szakdolgozók tapasztalatai szerint a helyzet sok helyen drámai, amikor egymás után jönnek a hírek arról, hogy már több a beteg, mint amennyit el tudnak látni, a kormányzat tagadja, hogy bármi probléma lenne. Illetve egyetlen probléma van: az ellenzék, mert azok annyira hülyék és kretének, hogy kibaszott oltásellenességükben teljesen felesleges oltópontokat hoztak létre, és segíteni akarják az oltási folyamatot. Amit a nagyokosok teljesen életszerűtlenül és minden józan ésszel ellenkező, fasz tudja milyen megfontolásból bezsúfoltak az arra sok esetben alkalmatlan háziorvosi rendelőkre, ahol a nagyfene oltakozás konkrétan a megfertőződés veszélyével jár. És minden járványügyi szakemberek sufnijogásza erre beül a mikrofon elé, és elmagyarázza, hogy nem a minden normális országban felállított oltópontok jelentik a megoldást az őskáoszra, hanem az, hogy a kormányhivatal végrehajtói kimennek, és megkérdezik a megnyomorított házirovostól, hogy miben segíthetnek. És gondolom, ha egy falat kéne kiütni, vagy felhúzni, vagy hőre tágítani a rendelőt, akkor megoldják.

Fogalmam nincs, hogy az Orvosi Kamara közleménye – amelyben arra kérik a politikusokat, hogy fejezzék be a hamis illúziók keltését, a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását, és amelyben arról írnak, hogy a járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd – kinek szól tulajdonképpen, de szerintem nem lenne baj világosan fogalmazni. Ki kellene mondani, hogy az őszinte, a tényeket tisztelő beszéd felelőssége azé a teljhatalommal uralkodó kormányé, amelyik a járvány valós terjedésére vonatkozó elemi információkat nem hajlandó megosztani, amelyik titkolózik azok előtt is, akik közvetlenül érintettek a védekezésben. Minden más csak ócska szépségtapasz a lakosság átverésén.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.