Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most az emberek úgy tudják, az aljas polgármester ellopta a kabátot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, fellobogózott jó reggelt! Mármint azok örömére, akik hosszasan vergődnek, amiért nem volt felzászlózva a főváros a nemzeti ünnepen. Ami egyébként nem igaz, de a tények eddig sem tudták összezavarni a propagandistákat, ebben semmi változás nincsen. Gondolom a klasszikus kabátlopás-technikára igyekeznek rájátszani. Az valahogy úgy foglalható össze, hogy ellopják Gyula kabátját, elindul a társaságban az erről szóló hír, de valahol megbicsaklik. Valakitől úgy megy tovább az infó, hogy Gyula kabátot lopott, ez elterjed, és senkit nem érdekel a korrekció, miszerint Gyula nem elkövető, hanem áldozat. Ilyesmi lehet ez a zászlós sztori is, valahol a metróajtóakasztó kocka-Karácsony alkalmatlan-Újhelyi luxusházban forog a kacsalábon-Hadházy luxusrepülőzik-oltásellenes baloldal tengelyen elforog ez is. Mégis jobb, ha erről beszélget a köz, mint a nemzeti ezermester milliárdjairól, vagy a Dubajba szálldosó repülőkről, netán Rogán aktuális (és idejétmúlt) szívszerelmének pénzügyi felvirágzásáról.

Ebbe a sorba illeszkedik remekül a következő történet is: a pestszentlőrinci kerületben nem tudták beadni a háziorvosok az összes kínai vakcinát, mert sokan nem kérték, hiába telefonált rengeteget az orvos, miközben alighanem jobb dolga is lenne. Ehhez nem árt tudni, hogy a háziorvos nem a saját esze szerint hívja be oltásra a pácienseket, listát kap arról, ki, milyen sorrendben és milyen oltóanyagot kaphat. Hiába tudja, hogy mondjuk olyan betege is van, akit be kellene és be lehetne oltani, ha nem szerepel a központból kapott listán, akkor neki nem adhatja be a maradék vakcinát, ahogy az önként jelentkezőknek sem. A megmaradt vakcinákat a kormány visszarendelte – átviszik más körzetekbe -, erre a pártmédia összes mocsárdagasztója ráugrott a témára: a pestszentlőrinci DK-s (!!!) polgármester visszaküldte a vakcinát! Erre a jó kis hazugságra aztán megint rá lehet húzni az oltásellenes baloldal propagandataknyát, miközben a baloldalnak szokás szerint semmi beleszólása semmibe, de a lakájmédia remekül fel tudja használni az esetet – kis csúsztatás itt, apróbb-nagyobb hazugság ott – politikai haszonszerzésre. Mert ugye a habos-nyálas duma megvan, hogy most az emberéleteket kell menteni, senki ne politizáljon, hanem működjön együtt jó kormányunkkal, jó kormányunkra ez nem vonatkozik, ők igenis politizálhatnak, sőt, hozhatják olyan helyzetbe az ellenzéket, hogy az támadható legyen. Most az emberek úgy tudják, az aljas polgármester ellopta a kabátot, azt már nem fogják meghallani, hogy azt a kabátot nem a polgármester – vagy körzeti orvos – lopta el, hanem tőle lopta el a Fidesz. Mert a propaganda így működik.

Közben azzal kell szembesülni, hogy soha nem látott halálozási adatot produkál a járvány. Általában kilenc óra után érkeznek a friss adatok, de pénteken, amikor nemzeti csillagunk a Kossuth Rádióban tart igehirdetést, olyankor már hajnalban sikerül összeszámolni az áldozatokat, így első kézből tudjuk: csütörtökön 213 ember hunyt el, 1174 honfitársunk szorul gépi lélegeztetésre, minden mást, ami az életünket alapjaiban befolyásolja, hamarosan megtudunk. Addig is azt üzeni a miniszterek elnöke az ellenzéknek, hogy hagyják abba az oltásellenes kampányt. Én nem tudom, ki mit gondol erről, de szerintem nem lenne baj, ha a kormányfő képben lenne. Ha képben van esetleg, akkor az lenne jó, ha nem hazudozna, és nem próbálna politikai tőkét kovácsolni egy egész társadalmat – sőt, a bolygó egészét – érintő tragédiából.

Müller Cecília azt mondta, most jön a nehéz két hét. Vagy több. Erről meg eszembe jut a másik elcsépelt történet, ez esetben a kocsmában a falra kalapált táblácskáról: holnap ingyen pia! A betérő proletár reklamál a kocsmárosnál, hogy ő tegnap is itt baszott be, ma visszajött a grátiszért, mire a kocsmáros mutatja a feliratot: HOLNAP. Egy idő után – kinek mennyi gondolkodás szükséges – alkesz barátunk ráébred, hogy a holnap nem ma van, az holnap lesz, de ez holnap is igaz, tehát soha nem fog ingyen kábulni, előbb ragadja torkon a delírium tremens.

Jut is eszembe, gyönyörűt olvastam:

Ha vissza akarjuk nyerni a szabadságunkat, akkor szeretni kell a hazánkat, akkor nem szabad a pártpolitikának elsőbbséget adni a nemzet ügyei elé, és a baloldalnak is meg kell értenie, hogy a haza nem lehet ellenzékben.
Ha baj van, akkor csak haza van, csak függetlenség van és szabadság. És ha összefogunk, akkor a szabadságunkat vissza fogjuk szerezni 2021-ben is.

Kevéssé okos honpolgárok elég nehezen tudják ennek alapján eldönteni, hogy a gagyi szóvirágokkal, téglaporos melldöngetéssel és taknyos-nyálas szóbizsukkal felcsicsázott ünnepi miheztartásban kire utalgat Orbán Viktor. Mármint az újramelegített, újrafelhasznált nagyotmondásokból összetákolt ünnepi beszéd kire vagy mire utal, kit vagy mit kell legyőzni. A vírust? Az az orvosoknak és a kórházak dolgozóinak, a tudósoknak kell, nem kivénhedt hobbifocistáknak és amatőr régészeknek. Az ellenzéket kell legyőzni? Konkrétan a szavazópolgárok felét, akik éppen olyan polgárai ennek az országnak, mint a kormánypártiak? Ócska duma, a meggyalázott nemzeti ünnepre csimpaszkodva.

Véget ért a Fidesz és az Európai Néppárt hosszúra és kínosra sikeredett válása is. Novák Katalin, akinek biztosan ez is benne van a szerteágazó munkaköri leírásában kiposztolta a Twitterre, vagy kitwittelte az izére, hogy ki vannak lépve ők. Rendesebb helyeken ez a szokás, kiposztolják. Gondolom. Önként léptek ki, az csak természetes. Leakasztották magukat a függesztésből, és dacosan távoztak, miután két évig aszalódtak. Eddig is, de ezután főleg lehet köpködni az EPP-t, az nagyon megy a fijúgnak. Az meg majd kiderül, melyik szélsőjobbos pártcsaládba ülnek be fideszék. Ha megvan a megfelelő halmaz, akkor már csak el kell majd dönteni, ki a főnök. Orbán nem jól viseli, ha nem ő az, és ezzel a többi diktátor-hajlamú is így van. Érdekes meccs lesz az is, de nincs mit tenni, az Európai Néppárt elkorcsosult és baloldali lett. A KDNP mind az egy EP képviselője marad továbbra is az EPP-ben, mert ott valamiért azt hiszik, az egy másik párt, és mert ezek szerint a Fidesz koalíciós partnere szintén baloldali lett. Vagy egyszerűen csak kell valaki, aki szállítja a belső információkat.

Végezetül szeretném felhívni a Sándorok, Józsefek és Benedekek figyelmét a kötelezettségükre zsákhordás ügyben. Mert én például reggelre kelve azt láttam, hogy havas a kert. Általában ez szép látvány, de március 19-én valahogy már nem tudok őszintén gyönyörködni benne. Biztosan ez esetben is igaz a mai utolsó szállóige: a név kötelez! Úgyhogy tessék belehúzni!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.