Július 5,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kormányhivatal: a baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fővárosi kormányhivatal szerint a baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltáshoz. Állításuk szerint sorra érkeznek hozzájuk a háziorvosi bejelentések arról, hogy az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvosok igényét, vagy megígérték a segítséget, de az sosem érkezett meg.

Ez pont egy olyan „hír”, amit vagy elhisz az ember, vagy nem. Ezt azért írom, mert véleményem szerint nincs az a barom, aki a járvány talán legsúlyosabb hetében ilyenre vetemedne. Bizonyítékot természetesen nem szolgáltatott a Kormányhivatal, vagdalkozni és választási kampányolni viszont lehet vele.

Komolyan nem értem, hogy miért a járványhelyzetből kell politikai kampányt gyártani, miért nem lehet inkább azzal foglalkozni, hogy mindenki megkapja az oltását, és minél előbb vége legyen ennek a rémálomnak? Mert végső soron az egyetlen út a nyájimmunitás elérése, ami ellen bizonyíthatóan egyetlen párt sem kampányol. Kíváncsian várom azért, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala milyen bizonyítékokkal rendelkezik.

A baloldali fővárosi kerületek nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltáshoz – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a kormányhivatalhoz számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól arról, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez. Az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak adminisztrációs segítséget, önkormányzati munkatársakat például az oltandókkal való időpont-egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére – ismertették, hangsúlyozva: ez is nagyban segíti az oltás felgyorsítását.

Hozzátették, a kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően a 4., 3., 11., 13., 7., 14., 19., 2. és a 9. kerületből) arról: az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették. A kormányhivatal álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják a “baloldal oltásellenes politikáját”, és a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját. “Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat” – írta közleményében a kormányhivatal. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!