Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már csak erőlködés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Vidnyánszky Attila megpróbálta megmagyarázni, hogy miért nem egy elbaltázott taktikai lépésről lehet beszélni az SZFE kapcsán, hanem arról, hogy egy nagyszerű döntést az egyetem diákjai és tanárai egyszerűen nem hajlandóak elfogadni. Vidnyánszky és csapata csak segíteni akarnak, de sajnos az SZFE-t blokád alá vevő diákok ezt nem engedik. Úgy sajnálom, de tényleg. Sajnálom, hogy még mindig ott tart ez az ember, hogy azt hiszi, ennyire hülyének nézheti nem csak a diákokat és a tanárokat, de úgy általánosságban a magyar állampolgárokat. Baloldalazik meg arról beszél, hogy ez nem több politikánál, ezzel is megpróbálva elvenni a történet élét. Elmondok azonban valamit Vidnyánszkynak: ez nem fog sikerülni. Nem fog sikerülni, mert ezt a csatát már nagyon régen elveszítették, a hatalom támadását legfeljebb az igen szerény intellektusú hívei támogatják már csak, a többség a fiatalokkal van.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint a múlt pénteki tüntetés, ahol úgy hiszem, igen egyértelmű választ kapott a hatalom arra, hogy kivel is értenek egyet az emberek. Toporzékolhat amennyire csak akar a hatalom, ezt a csatát már nagyon régen elveszítették. Lehet, hogy valamilyen módon sikerül majd kiüríteniük az egyetemet, azonban valami elkezdődött. Ez egy újabb szög a Fidesz koporsójában, ami 2022 előtt nem sejtet túl sok jót Orbán számára. Az Indexet bedarálták, de csúnyán pofára estek, mint ahogy ez megtörtént az SZFE esetében, és ki tudja 2022-ig még mi fog történni. Az ellenzéki összefogás szinte már biztos, ami azt is jelenti, hogy a szétszabdalt politikai pártok nem egymás elől fogják elvenni a szavazatokat, ezzel újabb győzelemhez segítve a Fideszt. Szinte minden úgy áll, hogy Orbán utolsó éveit láthatjuk a hatalomban, ami ki tudja, milyen reakciókat fog kiváltani belőle.

Mert lehet, hogy a rendőrség mellette van és bevásárolt fegyverekből is bőségesen, Magyarországnak nincs egy komoly, bármikor mozgósítható hadserege, ezért a keleti diktatúrák ezen taktikáját nem másolhatja le. Küldhet provokátorokat tüntetésekre – mint ahogy ezt vélhetően 2006-ban is megtették –, azonban egyszerűen nem rendelkeznek elég emberrel ahhoz, hogy ez a terv sikeres legyen. Egészen biztos dolgozik már valamiféle terven Habony és csapata, de ha csak nem lesz mégegy menekült krízis, ami korábban megmentette Orbán hatalmát, akkor ennek a történetnek hamarosan vége lesz. Az SZFE diákjai megmutatták, hogy nem fél mindenki a hatalomtól és azt is megmutatták, hogy a békés ellenállással szemben semmiféle fegyvere sincs a hatalomnak.

Lengyelország már lázadozik, mint ahogy ez idehaza sem kizárható, ahogy közelednek a választások. Az embereknek elege van és már nem félnek ezt ki is mondani. Az illiberális, populista vezetők ideje lejárt. A sort talán Trump kezdheti meg, akit Orbán és Kaczynski követhet a sorban. Amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan fognak távozni a történelem szemétdombjára.

Mai cikkeink:

Kihízta Magyarországot

Ellenünk cselekszenek

Vagy visszavesznek, vagy kénytelenek lesznek elfogadni, hogy csökken a nyáj mérete

Gendermesék

Csepp a tengerben

Valakinek megint nem sikerült igazat mondania

Ennek a diplomáciai gödörnek már évekkel ezelőtt sem látszott az alja

Én nem tudom mikor szakad a fejünkre a plafon

Valaki

Nem abortuszpárti. Életpárti

Mai kiemelt kommentjeink:

Szerintem csak diszkriminálva érzik magukat. A valláskárosultság is fogyaték. Erre irányuló érzékenyítés van? Ugye hogy ugye? (László)

Törvényellenes cselekedetről akkor lehetne beszélni, ha lennének törvények. Mármint olyanok amik mindenkire vonatkoznak. (Helmut)

Ezek borzasztóan komolyan veszik azt a közmondást, hogy „amit szabad Jupiternek….” Igaz, hogy Jupiter nem keresztény isten, de ilyen apróságokra nem szoktak odafigyelni. Lényeg, hogy neki mindent szabad – meg a leghűségesebb híveinek is! Végre egy magyar nagykövetet is bekérettek; visszanyalt a fagyi! (Mariann)

Az ukránok helyében én mást csináltam volna. A magyarországi választás előtt szépen csönben lezárnám a határokat, hogy ne tudjanak átjönni a szavazók. Megtehetik, hisz nem Uniós tagállam, de orbánék még így is lezárták, hogy mi az Unióhoz tartozunk. Azt meg hogy a magán stadionjából, akadémiájából kit rúg ki a sánta kutyát sem érdekli. Legalább az összes kirúgott nem rá fog szavazni. Mostanában úgyis emelkedik az innen-onnan kirúgottak száma. Belülről fog szétrohadni a fidesz. (Transzporter)

Az ukránok helyében én mást csináltam volna. A magyarországi választás előtt szépen csönben lezárnám a határokat, hogy ne tudjanak átjönni a szavazók. Megtehetik, hisz nem Uniós tagállam, de orbánék még így is lezárták, hogy mi az Unióhoz tartozunk. Azt meg hogy a magán stadionjából, akadémiájából kit rúg ki a sánta kutyát sem érdekli. Legalább az összes kirúgott nem rá fog szavazni. Mostanában úgyis emelkedik az innen-onnan kirúgottak száma. Belülről fog szétrohadni a fidesz. (Marcsi)

Sajnos a Dunaújvárosi kórházigazgató is egy fideszcsicska, és így próbál megfelelni a NER-elvárásainak! Vérlázító, és felháborító amit művelt, de én ebben az országban már nem csodálkozom semmin! Én úgy írtam volna le, hogy kirugták a Felcsút FC igazgatóját!Én soha nem hívom Puskás Akadémiának, éspedig azért, mert öcsi bácsinak sosem volt köze ehhez a porfészekhez(soha nem is járt ott) és akadémiának nevezni ezt a tíz év alatt 65-milliárd(!!!!!) közpénzt elnyelő trágyadombot blaszfémia! Még egyetlen normálisan focizni tudó játékos sem kerűlt ki onnan! Ami a szomszédainkban élő Magyarokat illeti egyetértettem avval, hogy kettős állampolgárok legyenek, de avval nem, hogy szavazati joguk legyen! Nem itt élnek, nem itt adóznak, ne ők döntsék már el, hogy kik legyenek a vezetőink! Orbán a kisgömböc pedig nemsokára kipukkad! Az elhízott megvénűlt(aki sosem volt demokrata, keresztény meg pláne nem) tolvaj diktátor ideje lassan lejár, a visszaszámlálás elkezdödőtt! Biztos vagyok benne, hogy 2022-.ben elküldjük a fideszmaffiát, és Orbánt oda ahová valók, a történelem szemétdombjára! O1G olyan súlyos bűnöket követett el Magyarország, és a nemzet ellen, hogy neki nincs bocsánat! SOHA!(István)

A mai nap kommentje pedig Virágtól:

Ebben a járványterhes időben a miniszterelnök helyettesének Semjén Zsoltnak mindössze annyira telik, hogy elmebetegnek nevezze az ellenzék vezetőit. Milyen országban kell élnem? Ország ez még egyáltalán?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.