Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem abortuszpárti. Életpárti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mára odáig jutottunk, hogy az ember naponta véli meglelni a gödör alját, de naponta kell szembesülnie azzal, hogy szó sincsen aljáról, folytatódik a szabadesés. Európa másik illiberális nagyéserősnemzetijobboldalikersztény kormánya – természetesen a lengyel testvérekről van szó – Orbánékhoz hasonlóan nem engedi veszni azt az ölébe hullott lehetőséget, amit a koronavírus okozta járványra hivatkozva akár ki is aknázhat. Ahogy a magyar kormány is átpréselt a parlamenten – jó, olyan nagyon nem kellett azért préselni, miután egypárti parlamentünk van, az ellenzéki pártok gyakorlatilag dísznek vannak ott, beleszólásuk semmibe nincsen – egy csomó olyan döntést, melyeknek az égvilágon semmi köze nincsen a járványhoz, a lengyelek is élnek a kínálkozó lehetőséggel.

Jó ideje kerülgetik az abortusztörvény szigorítását. Holott az eddig is Európa legszigorúbb abortusztörvénye volt, még kellett tenni egy gesztust az egyháznak. Ezért kivették az engedélyezett abortusz köréből azt a passzust, mely lehetővé tette a bizonyítottan beteg magzat esetében a terhességmegszakítást. Ez annyit jelent, hogy mostantól még ha tudják is a szülők, hogy a gyermekük súlyos betegséggel, deformitással, fejlődési rendellenességgel fog születni, akár olyannal, ami képtelenné teszi az önálló vagy egyenesen az emberi életre, az anyának akkor is ki kell hordania és meg kell szülnie a magzatot. Mert az élet védelme mindennél fontosabb, ez hozzá a szlogen.

Érdekes, hogy a másik, már megszületett ember életét senkinek nem jut eszébe védeni. Az a nő, akinek a teste felett döntenek, az a férfi, akit arra kárhoztatnak, hogy felneveljen egy olyan gyermeket, akiről előre lehet tudni, hogy csak fájdalom és gyötrelem jut neki egész életében, na, ők semmit nem számítanak. Nem szólhatnak bele a tulajdon életükbe, nem dönthetnek a saját jövőjükről. Nem az ő döntésük, hogy minden nehézséggel szembenéznek, vállalják a babát akkor is, ha betegnek születik és úgy is fog felnőni. Vállalják akkor is, ha tudják, hogy néhány hónapig, legfeljebb néhány évig lesz velük, és ameddig velük lesz, addig is csak műtétek és kezelések várnak rá. Vagy esélye lesz arra, hogy megélje a felnőtt kort, de arra soha nem lesz remény sem, hogy méltó életet élhessen.

Tehát a lengyel kormány most látta elérkezettnek az időt arra, hogy meglépje ezt a szigorítást, ezt a gátlástalan beavatkozást fiatal emberek életébe. A lengyelek pedig megelégelték a dolgot, és utcára vonultak. Óriási tüntetések robbantak ki országszerte. Természetesen a kormány azonnal elkezdett a járványra hivatkozni, naná, nem véletlenül várták ki ezt az alkalmat a szigorítás törvénybe faragására.

Normális ember azt gondolná, ez valami olyasmi, amiben épeszű emberek akár pártoktól függetlenül is képesek egyetérteni. Hogy mindenki látja, micsoda tetű húzás ez, és mindenkit felháborít az emberi jogok ilyen mértékű sárba tiprása. Mert itt pontosan ez történik. Nem csak a magzatnak vannak ugyanis jogai, de az ő szüleinek, testvéreinek, nagyszüleinek is. Pontosabban már nincsenek jogaik, kizárólag a nő méhében fejlődő embriónak, majd magzatnak vannak. Tehát azt hittem – mert javíthatatlanul naiv vagyok -, hogy ebben biztosan nem áll a lengyel kormány mellé még a magyar udvatartás sem. Erre kiderül, hogy de. Oda áll.

Több lengyel városban, köztük Varsóban hétfőn közlekedési csomópontokat torlaszoltak el, és megbénították a forgalmat a beteg magzatok művi vetélését tiltó alkotmánybírósági döntés miatt tüntető abortuszpárti tömegek. A melegjogi és anarchista jelképeket is felvillantó demonstrálók vulgáris jelszavakat skandáltak. 

Ez a trágya a PestiSrácokon bugyogott fel a gödörből. Ugyanebben a szellemben folytatódik a fröcsögő írás. Miután egyetlen propagandaportál egyetlen propagandistája sem irkálhat hirtelen felindulásból, bátran feltételezhetjük, hogy kormányzati álláspontról van szó. Ez már csak azért is valószínű, mert az MTI híreiben (az a néhány, melyben egyáltalán említést tesznek a dologról) is abortuszpárti rendbontókról beszélnek. A kérdés már csak az, Orbánék terveznek-e valami hasonlót. Különösebb akadályát nem látom, az emberek véleménye – pláne jogai – eddig sem érdekelték őket. Az egyház helyeslése annál inkább, hiszen egymás hatalmát támogatják.

Most még ott tartunk, hogy a lengyel kormány meglépte, ez a lengyel embereknél kiverte a biztosítékot. Hogy mennyire verte ki, hová fog fajulni a dolog, az most még nem látható. Az azonban most is tudható és bátran kijelenthető, hogy a lengyel kormány lengyel nők halálos ítéletét írta alá. Fiatal nőket küldenek a halálba. Ugyanis ha egy nő nem akar kihordani egy magzatot, akkor nem fogja kihordani. Bármi áron, de meg fog szabadulni tőle. Ha ezt legálisan nem tudja megtenni, ha nincs lehetősége kórházban, hozzáértő orvosok segítségével megtenni, talál más módot. Jobb esetben külföldre megy és ott végezteti el a beavatkozást – aztán majd otthon bíróság elé áll -, ha van rá pénze. Az igazán nagy baj azoknál a nőknél lesz, akik nem tudják megfizetni a biztonságos megoldást. Ők majd kínok kínját fogják elszenvedni, előkerülnek a kötőtűk, a hanyagul fertőtlenített orvosi eszközök, az ügyes öregasszonyok a praktikáikkal, a retkes konyhaasztalon megindított vetélések. Aki túléli, az túléli. Aki nem, az nem. Mindez a huszonegyedik században, nem a középkorban. És mindez azért, mert néhány gátlástalan vénember ezt találta ki a saját hatalmának megőrzése érdekében. A legszebb az egészben az, hogy életvédőnek kiáltották ki magukat. Pedig nem azok. Aljas gyilkosok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.