Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ismét nevetségessé tették saját magukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Elviekben október 23-át tartunk, azonban a kormány nem azzal foglalkozik, hogy valóban megemlékezzen az 56-ban történtekről, hanem, hogy blőd baromságokat ismételgessen el újfent. A parancsot most Gulyás Gergelynek adták ki, aki a Várkert Bazárban tartott „ünnepségen” többek között azt mondta, hogy nem engedhetjük meg, hogy a kommunizmus eszméi újra teret nyerjenek mindennapi életünkben, valamint azt is hozzátette, hogy azt sem engedhetjük meg, hogy Marx és Lenik szobrokat állítsanak. Már csak azt kérdem, hogy mégis ki a búbánatos hétszentség akarja a kommunizmus eszméjét visszahozni Magyarországra? Ki akar Lenin és Marx szobrokat állítani? Gulyás olyan szinten el van tévedve, hogy az nem is mindennapi. Remélem azért arról tud, hogy noha Lenin és Marx szobrokat nem állított senki az utóbbi időben, de Horthy szobrokat már annál inkább.

Gulyás Gergely a Várkert Bazárban tartott ünnepségen hangsúlyozta: 64 évvel ezelőtt a magyarság szolgáltatott bátor bizonyítékot a világnak arra, hogy számára a szabadság fontosabb, mint az élet. A világ legerősebb katonai hatalmával és a szovjetek magyarországi kommunista helytartóival való szembefordulás számítás és mérlegelés nélküli, örökérvényű nemzeti kiállás volt a szabadság mellett – jelentette ki.

Úgy fogalmazott: a mi feladatunk az, hogy többé ne legyünk olyan helyzetben, amelyben a szabadságukat bárki elveheti, nem engedhetjük meg, hogy Magyarország sorsáról a megkérdezésünk nélkül idegen érdekek szerint döntsenek olyanok, akik soha nem kaptak demokratikus felhatalmazást erre. 

„Nem engedhetjük meg, hogy a kommunizmus eszméi újra teret nyerjenek mindennapi életünkben, hogy földrészünkön a jogállam fontosságának gyakori emlegetése közepette Marx és Lenin szobrokat állítsanak. (MTI)

Ez a háborús retorika egyszerűen beteges. 1956-ra emlékezvén komolyan ezt az elmebeteg szónoklást kell meghallgatnunk? Nem állunk háborúban mi senkivel sem, még akkor sem, ha a Fidesz ezt a látszatot kelti és csatát vív mindennel és mindenkivel szemben. Brüsszel, Soros, Gyurcsány és még sorolhatnánk. Az egyetlen valóban háborúban érdekelt fél itt nem más, mint a magyar kormány. Rajtuk kívül senki sem vizionál állandó harcokat, de mivel már olyannyira meghajlították a valóságot, hogy maguk sem tudjak mi igaz és mi nem, ezért akkor is háború van, ha egyébként nincs. Idegen erők próbálják befolyásolni a kétharmaddal megválasztott uralkodót, aki a nép nevében cselekszik. A nemzeti fecnikkel mindig felhatalmazást szerez magának, majd ezt követően lényegében azt tesz, amit az érdeke megkíván.

Nem kellenek nekünk idegen érdekek, hiszen a saját kormányunk árul el mindannyiunkat. Nem kell ide a kommunizmus eszméje, hiszen itt vannak nekünk a nemzeti fasisztáink, akik célja az ország kirablása, a demokrácia teljes lerombolása. A fentieket olvasva még kevésbé tudom megérteni azt, amikor a kormánypropaganda firkászai azon háborodnak fel, hogy az SZFE diákjai meggyalázzák 56 emlékét. Az SZFE diákjai küzdenek az egyetemük autonómiájáért, amely harcukban százezrek támogatják őket. Ehhez képest a Fidesz ismételten bebizonyította, hogy számára március 15, augusztus 20, és október 23 is csak egy ok arra, hogy kampányoljanak, egy ok arra, hogy tönkretegyék a megemlékezést. Szánalmas és borzasztó az, ami ebben az országban folyik.

Mai cikkeink:

Valaki magára vállalhatná, és szólhatna nekik: nem ők vannak elnyomva, ők az elnyomók

Közszolgák vagytok, semmi több

Kiürítik a kasszát 

A dzsinn mégis szorong 

Lehet így is, meg úgy is 

Vagyis izé 

És mi van, ha mégis kelleni fog a B-terv?

Cselédek, szolgák, alattvalók

Minek annyi szántás? 

Olyan nincs, hogy egy gyereknek ne jusson étel 

Mai kiemelt kommentjeink:

A tisztelet pontosan olyan, mint a bűncselekmény. Ezt csak természetes személy tudja elkövetni, azt meg ugyancsak természetes személy kiérdemelni. Hivatalnak, hivatásnak, cégnek nem jár, általuk nem elkövethető. Éppen ezért sohasem tudtam elfogadni a mundér becsületét sem.(György)

Mi, az ellenzék becsületesen ledolgoztuk az életünket, még sem tisztel minket a kormány, csak ott rúg belénk ahol tud, Akkor mi mire fel tiszteljünk olyan embereket, akik csak lopni és ártani tudnak az országnak és az alulfizetett, vagy sehogy sem fizetett embereket nyomorgatják, miközben úgy viselkednek, mint a piaci kofák, elnézést a piaci árusoktól.(Transzporter)

Az abortuszellenesség annak fényében mutat különösen szépen, hogy a rezsim a kiszolgáltatott embertársaink teljes spektrumát hozta lehetetlen helyzetbe, ellehetetlenítve azoknak a civileknek a munkáját, akik megpróbálták enyhíteni az állam és a társadalom érzéketlenségéből és felelőtlenségéből következő károkat. Ma, ha a szülő nem képes gondoskodni fogyatékkal élő gyermekéről, a gyermek sorsa megpecsételődött. Pedig még a természeti népek is közös erővel gondozzák az elesetteket. Ha minden jól megy, a szülő előbb hal meg, mint a gyermek. Mi lesz a gyerekkel? Nyugodtan még meghalni sem lehet.(Isabella)

Ez a kormány, összes tisztségviselőjével együtt, nemhogy tiszteletet, de még megvetést sem érdemel. Ezek valamennyien bírói ítéletet érdemelnek.(Virág)

Ők már nem közszolgák, hanem közurak 10 éve. Mi tettük őket azzá kit királya, kit gróffá, kit báróvá. A magyar nép saját magát hajtotta szolga sorba. Pont ezért nincs mit csodálkozni Kövér kirohanásán. Megteheti? Megteheti. Hogy boszantó e, igen az. Mit érünk el ezzel? Semmit, mert 2 millió ember gondolja azt, hogy Kövér, hűdemilyenjól beszólt Jakabnak. Nem veszik észre azt, hogy ezzel nem csak az ellenzéket, de őket is megalázzák, hogy ők is szolgák, kormányszolgák.(Csabáné)

A mai nap kommentje pedig Szalonnáé:

Kérem, segítsetek megérteni, hogy főméltóságú Kövér házmester úr mit tett Magyarországért azon kívül, hogy módszeresen szűkítette a parlamentben a sajtó és az ellenzék mozgásterét jelentékenyen hozzájárulva ezzel a sajtószabadság és a jogállam leépítéséhez?
És ezt is vajon miért? Meggyőződésből? Vagy már elvei ellen cselekszik, de sajnos köti az abban a bizonyos kollégiumi szobában fogadott örök hűség esküje?
Vajon miért kellene tisztelnünk? Magabiztosságával egyenes arányban növekszik a gátlástalansága, és a tahósága is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.