Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közszolgák vagytok, semmi több

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Talán még emlékeznek arra a hét eleji pillanatra, amikor Jakab Péter, a Jobbik elnöke egy zsák krumplit kívánt átadni Orbán Viktornak a parlamentben, amivel azt akarta szemléltetni, hogy a Fidesz kilóra vette meg a szavazatokat a borsodi időközi választásokon. Állítólag – tegyük hozzá, hiszen ezeket az eseteket kivizsgálni senki sem fogja. Annak ellenére sem, hogy videófelvételek is vannak az esetekről. A Fidesz nyert, Koncz Zsófia apja nyomdokaiba lépett, mindenki fogadja el, és kész. Jakab nem fogadta el, ezért krumplival kívánt üzenni az általa krumplikirálynak nevezett Orbánnak. Ez akkor lenne sértő, ha nem lenne igaz, illetve akkor, ha a háznak még lenne bármiféle méltósága, ám mióta Kövér trónol a házelnöki székben, akinek szájából lényegében csak a gyűlölet folyik, ez a megjegyzés, valamint ez a megmozdulás aligha nevezhető méltatlannak. Ennek ellenére mondta az alábbiakat Kövér László, amit Szabó Tímea Facebook-bejegyzésével egészítenék ki:

„Az ön büdös bunkó frakcióvezetője… odanyomul a miniszterelnök elé…”

Ez a fennkölt mondatrész Kövér László szájából hangzott el a Házbizottság mai ülésén Jakab Péterről, a Jobbik frakcióvezetőjéről. Annak a házelnöknek a szájából hangzott ez el, aki oly gyakran hivatkozik a Ház úgynevezett méltóságára. Kövér, aki ezek után még egy kirohanást is rendezett, amiért az ellenzéki képviselők nem állnak fel neki a parlament üléskezdésekor, úgy érzi, megengedheti ezt a hangnemet egy megválasztott képviselővel szemben.

Na most, ha valaki a hatalmával visszaélve meglehetősen gyakran büdös bunkó módon viselkedik a parlamentben, az maga Kövér házmester, aki folyamatosan lekommunistáz mindenkit, miközben egymaga megtestesíti azt a tempót, amit mások szemére okád. A miniszterelnök nem egy érinthetetlen király, akire ránézni sem szabad, hanem egy közszolga, aki nem a nép fölött hivatott uralkodni. Orbán Viktor egy szolga, akkor is, ha ezt időközben elfelejtette. Attól még így van. Ugyanez igaz egyébként Kövér Lászlóra is, akinek nem jár tisztelet csak azért, mert ő vezetheti a parlamenti üléseket. A tiszteletet – teljesen mindegy, milyen pozícióról van szó – ki kell érdemelni. Azért meg kell dolgozni, és el kell érni, hogy az embereknek legyen miért tisztelniük valakit. Az nem tiszteletre méltó eredmény vagy teljesítmény, hogy valaki házelnök lehet. Kövér elfelejti, hogy már nem a múlt században élünk, pláne nem a középkorban, ahol már önmagában a tisztség és a rang is feljogosította az embert arra, hogy utolsó tahóként viselkedjen másokkal szemben.

Bőven eljött már az ideje annak, hogy ezek az emberek megtanulják végre, hogy ők közszolgák, akkor is, ha elfelejtették, hogy ez annyit tesz: a köz szolgálatában állnak. A köz érdekeit kellene, hogy tiszteletben tartsák, nem a sajátjaikat. Kezdhetnék rögtön ott, hogy legalább a legalapvetőbb, írott és íratlan szabályokat betartják, aztán talán lesz olyan ember ebben az országban, aki tisztelni fogja őket a munkájukért. Én megmondom őszintén, egyetlen kormánytagot vagy úgynevezett közjogi méltóságot sem tisztelek, mert nem érdemelték ki a teljesítményükkel. Sem Orbán, sem Áder, sem pedig Kövér nem érdemel tiszteletet, akármennyire is szeretnék, ha ez így lenne. A zsák krumpli szerintem igenis méltó volt Orbán teljesítményéhez, ezért hozzászokhat a kormánypárt ahhoz, hogy ezentúl ehhez hasonló üzeneteket kapnak majd.

Mint ahogy az is megfelelő reakció volt, amikor Hadházy Orbán elé helyezte azt a bizonyos tolvaj táblát. Nehéz úgy tenni, mintha nem egy csapat tolvajról beszélnénk, akik nevetségessé tették a parlamentet, a magyar demokráciát és ezt az egész országot. Nem csak idehaza, de külföldön is nevetség tárgyává tett minket ez a nemzeti kormány, ezért Kövér tehet egy szívességet. Fogja vissza magát, ugyanis nem a kommunista párt vezetőjeként nyilatkozott. Ez a kormány(párt) már soha nem fogja kiérdemelni az emberek többségének tiszteletét, ebbe jobb, ha beletörődik ő is, és beletörődnek párttársai is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.