December 6,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet így is, meg úgy is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 287,293 forint, még hiányzik 2,712,707 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Október 23-án a megszokott, egyszerű MTI hír helyett két közleménnyel szeretném bemutatni, hogy mit is jelent ez a nap a nemzeti kormány számára, és mit a fővárosi ellenzék – és ezzel talán állíthatom, az országos ellenzék – számára. Mindenféle magyarázat és elemzés nélkül ide is tenném előbb a KDNP közleményét, majd pedig Karácsony Gergely mondandóját.

KDNP:

1956 öröksége arra emlékeztet minket kereszténydemokratákat, hogy nemzeti önbecsülésünk, a szabadság iránti vágyunk és igazságérzetünk még a legnehezebb időkben is emberfeletti erőt és elszántságot ad nekünk magyaroknak. Miként a pesti srácok a XX. század derekán a szovjetek és a kommunizmus ellen küzdöttek, hasonlóképpen kell most nekünk megóvnunk hazánk szuverenitását a politikai támadásokkal szemben és polgáraink életét, anyagi biztonságát a koronavírus-járvány időszakában. Ahogy Márai Sándor írta: “… van egyfajta alázat, amely fegyver is, van egyfajta meghajlás, melyre csak meghajlással lehet válaszolni”. Így emlékezzünk most “56 hőseire, akik összefogással és belső hittel képesek voltak megváltoztatni Magyarország történelmét! (MTI-OS)

Karácsony Gergely:

A közösségé válás élménye teszi fontossá október 23-át, az 1956-osat és az 1989-eset is – mondta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten, a fővárosi önkormányzat által az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésén.

Október 23-án már kétszer mutatkozott meg a jobbik énünk, a legszebb képességünk. Az, hogy “ezer és egy különbözőségünk”, a származásunk, a neveltetésünk, a hitünk és a világnézetünk ellenére összeköt bennünket valami sokkal erősebb: a haza és a szabadság szeretete – jelentette ki Karácsony Gergely a Városháza parkban, ahol az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás nyílt. A főpolgármester kiemelte, a méltó megemlékezéshez, a hősök tiszteletéhez és a remények – az ő reményeik – fel nem adásához arra is szükség van, hogy képesek legyünk részleteiben megismerni az örökséget. A fővárosi önkormányzat ezért is szenteli az idei ünnepet a pesti nők emlékének – mondta Karácsony Gergely.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!