Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha nem lenne véresen abszurd, már megint üvöltve röhöghetnénk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áldás, békesség, jó estét kívánok! Ma egész nap szombat volt, de ez – mint láttuk – nem akadályozta meg az ország szemmel láthatóan elég rosszul kinéző első emberét abban, hogy egy új középiskolai épület átadásával egybekötött hálaadó istentiszteleten arra vetemedjen és arra formáljon jogot, hogy kifejtse, minek kell nevelni a gyerekeket. Szerintem ez annál is nagyságrendekkel súlyosabb és felháborítóbb, mint az, hogy közben azt is megmagyarázta (nem volt túl meggyőző őkelme ebbéli igyekezetében), miért tömi a fideszes állam közpénzzel az egyházakat.

Amely egyházak aztán jól kikérik maguknak, hogy ők nem jótékonysági szervezet(ek), úgyhogy ne szekálják őket, és ne kérjék számon rajtuk, hogy teljesen ellentétesen cselekednek azzal, amiről beszélnek, és amit hirdetnek. Cserébe majd ők jól elmondják, hogy például. Hogy például a lombikprogramot teljesen ki kellene iktatni a gyakorlatból, mert azzal súlyos bűnöket követünk el. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újraválasztott elnöke egyáltalán nem először áll elő ebbéli szívfájdalmával, ezért a lombikprogram lényegébe – vagyis abba a kálváriába, amit ez az egész fájdalmas és embert próbáló orvosi beavatkozás jelent azoknak a pároknak, akiknek nem lehet gyerekük, de nagyon szeretnének – most inkább nem mennék bele. Már írtunk erről és még fogunk.

Abba viszont kénytelen vagyok belemenni, hogy mennyire tele van az összes hócipőm ezzel a bűnös nyomasztással. Amikor az egyház ilyen-olyan-amolyan emberei, akik jellemzően nem szólalnak meg sokakat érintő, emberileg és társadalmilag fontos ügyekben, amelyekben minden hívő kereszténynek kutyakötelessége lenne akkor is, ha nem jótékonysági szervezet (az Iványi Gábor egyháza által támogatott mélyszegény gyerekeken és felnőtteken való kormányzati bosszúállás nem a vége a végtelen sornak), időről időre a fejünkre olvassák a bűneinket. Veres András a lombikprogramot például bűnnek tartja, de nem emlékszem, hogy szót emelt volna akkor, amikor a fideszes állam, amelynek ő saját szabad akaratából a szolgálólányává szegődött, egy pedofil bűnözőt lényegében futni hagyott. Amikor kisgyermekes családokat éheztetett a határon. Amikor büntethetővé tette a hajléktalanságot. Amikor a járvány sújtotta jelenben azoktól vett el, akiknek eddig is kevés volt.

Egy évtizede uszít a kormány embert az ember ellen, a melegek ellen, a cigányok ellen, a bevándorlók ellen, újabban már a liberálisokat is libernyákokká fokozták le, az országvezetés az internetes alvilág nyelvén sértegeti a polgárok bizonyos csoportjait, de az egyháznak ez soha nem volt túl sok, soha nem tűnt annyira nagy bűnnek, hogy felszólaljanak ellene. A lombikprogram bűn. Széles néptömegek kiszolgáltatottságba taszítása, lebutítása, zsarolása és félelemben tartása nem bűn. Az érezze magát bűnösnek, akinek önhibáján kívül nem lehet saját gyereke, de nagyon szeretne, és ezért a tudományban, a lombikprogramban bízik. Aki mások nyomorúságán nyerészkedik, aki a személyes érdeke miatt átver, meglop, megaláz egy országot, az nem bűnös. Az a bűnös, aki a tudomány segítségével szeretne gyermeket hozni a világra.

Már nagyon rég nem értem, hogy ez így hogy áll össze. Hogy fér össze – pláne egy magas rangú egyházi ember fejében – ez az egész. A keresztény orvostanhallgatókat ne kötelezzék az abortuszon való részvételre, de a miniszterelnök kötelezhesse már az egész nemzetet arra, hogy homo christianusoknak nevelje a gyerekeit, nem? Miért? A nem létező buzilobbi, azaz a nem létező homoszexuális propaganda (értsd: vannak olyan emberek is, akik nem a többséghez tartoznak, nem kell őket leköpni, hiszen ők is emberek) vegye le a kezét a gyerekeinkről, majd a miniszterelnök eldönti a szülők helyett, hogy mire kapták a keresztény szabadságot személyesen tőle. A nemzetükért és embertársaikért elkötelezett emberek vetemednének valaha arra, hogy lelkiismeret, világnézet, politikai szimpátia, vallás, bőrszín, nemzetiség és egyéb ismérvek alapján egymás ellen hergeljék a társadalmat? A nemzetükért és embertársaikért elkötelezett emberek a nemzetük és az embertársaik kárára, a tőlük törvényesen ellopott közösből állítják (saját) lábra a dinasztiájukat? Több könyvre elegendő hasonló kérdés van, amire sokan tudjuk a választ. Ezért azt is tudjuk, hogy ha valóban ez a keresztény szabadság – a mindenki más gyűlölete, a morális züllöttség és a hatalom imádata -, akkor inkább nem kérünk belőle. Vagy pedig az van, hogy valójában nem ezt jelenti a keresztény szabadság, egyszerűen arról van szó, hogy egyesek visszaélnek vele, házalnak vele és gátlástalanul elinflálják, mintha soha nem is lett volna.

Akkor nézzünk egy vérbeli homo christianust, aki bűntelen, mint a ma született bárány. A pufidzsekibe öltözött harcos diplomácia netovábbja. Az ezeréves magyar államiság okán állandóan tiszteletért toporzékoló magyar kormány külügyminisztere. Aki nem tűri, ha beleavatkoznak a belügyei(n)kbe, aki attól is sikítófrászt kap, ha valaki nem az elismerés hangján olvadozik az illiberális önkényuralomról és az általa létrehozott államberendezkedésről. Ma Joe Biden amerikai elnökjelölt volt a soros, aki Magyarországot és Lengyelországot a totalitárius rendszerekkel említette egy lapon, és Fehéroroszországhoz hasonlította. Anélkül, hogy akárcsak megkísérelte volna cáfolni Biden állítását – mondjuk nehéz lett volna, miután Orbán Minszkben arról ömlengett június elején, hogy a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk -, Szijjártó majdnem két percen keresztül sorolta Biden FIÁNAK állítólagos ukrajnai korrupciós ügyével kapcsolatos kérdéseit. Mintha Biden fiának bármi köze lenne ahhoz, hogy az Orbán-kormány milyen pályára helyezte az országot. Ha jól értem, a derék felmosó, aki két hónapja nem számolt el a saját luxusjachtos korrupciós ügyével – és a jövőben sem szándékozik, hiszen a magánélete részének tekinti -, az amerikai elnökjelölt (sőtpláne alelnök az Obama-adminisztráció nyolc éve alatt) fiának vélt korrupciós ügyén keresztül vájkál Ukrajna belügyeiben. És közben mimagyarozik, mintha minden magyarnak köze lenne ahhoz, hogy a kormánynak köszönhetően Magyarország államformája a törvényesített korrupció és elnyomás lett. Ha nem lenne véresen abszurd, üvöltve röhöghetnénk.

Búcsúzóul egy közérdekű, mondhatni szolgálati bejelentést kell tennem. Útelágazáshoz érkeztünk. A jövőt, a jövőnket, a lapjaink jövőjét érintő (már ha egyáltalán lesz jövő) fontos és nehéz döntéseket kell meghoznunk, amelyeket már nem halogathatunk arra hivatkozva sem, hogy a tartalomszolgáltatás nem szünetelhet. Ezért a Szalonnán holnap, azaz vasárnap (hétfő reggel 10 óráig) áramszünetet tartunk, a Szalonnázón az előfizetéshez kötött tartalmak a megszokott időben, 18 óra körül olvashatók. A pontos helyzetről, a hogyan továbbról, a meghozott döntéseinkről természetesen mielőbb beszámolunk. Köszönjük mindenkinek a megértést. Elsősorban azoknak köszönjük a türelmét, akik egyre fogyatkozó létszámban ugyan, de támogatják a munkánkat és az életben maradásunkat. Minden jót, hétfőn 10-kor jelentkezünk.

A mai étlap tartalma:

Lehet izomból hörögni, de néha nem jön össze a siker

Nyilván ez is Karácsony hibája

A Marsra vezető utat is már rég leaszfaltozhattuk volna

Disztópia 2038, Magyarország (24. rész)

Sokszorosan meghálált forintok

Élni hagyni

Keresztény agybaj

A tükör

Napok óta

A hatalom sértődött, önmagát sajnáltató komisszárjánál aligha van undorítóbb

Olvasói kommentek:

• NER szótár… csak hogy értsétek:

Független: valóságtól függetlenül
Kiegyensúlyozott: csak a Fidesz
Konzervatív: régi szovjet beidegződések
Jobboldali: náci elvek

De, ha már régi szovjet beidegződések. A kormány, az állam fog „alternatív” oktatási intézményt létrehozni, amire mondhatnánk, hogy az év vicce, de tudjuk, hogy „ellenforradalom” is volt. (Az Állampárt jobban tudja)

• A kaspó brigád helyén van, hozza amit tavasszal, a vírus pedig az akkori olasz számokat kezdi elérni. Gőzük sincs, hogy mit kéne tenni. A repülőteret lezárták, de tudjuk, hogy nem a vírus miatt, csak a megszokott módszer megy, egy cél érdekében. És az sem baj, ha a társadalom átmegy munkanélküli alapúba. Ehhez képes már milyen szar volt Gyurcsány alatt? Loptak, csaltak, hazudtak éjjel, meg nappal. Azok elvették, ezek meg 10 év alatt sem adták vissza, most 2022 előtt elkezdik majd tablettánként adva, mert tudják, hogy a zsákos krumpli népe hányadán áll a valós számokkal. Ideje elrendelni a hadseregnek a harckészültséget, hátha jól megijed a kovid uborka. (Old Sátorhand)

A nap kiemelt hozzászólása Györgytől:

Lófaszt Anyuka! Nem a homo christianus, a hominis subordinata sunt tömegeinek kinevelése a cél.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.