Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet izomból hörögni, de néha nem jön össze a siker

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt! Ahol nem fog a jókívánságom, érdemes időpontot kérni kerékcserére lassan. Aki busszal jár, annak nem kötelező. A Színművészeti Egyetem diákja és tanárai olyan parádésan hülyét csinálnak a kormányból, hogy öröm nézni. Különösebb gond nélkül bedarálták a komplett felsőoktatást (meg a nem felsőt, az óvodáktól kezdve), az élsportot, mindent a világon, egészen a nagyon okos akadémikusokig, de most megakadt a bicska. Nem mintha hiányozna, de Vidnyánszky Attila úgy eltűnt, mint Kásler szokott jobb napjain – előtte meg Palkovics tűnt el, miután átpasszolta az egyetemet Vidnyánszkynak -, pedig azt nehéz felülmúlni. Már nem is kéri a Színművészetit? Pedig nagyon lelkes volt nemrégen. Amúgy az jutott eszembe, hogy nem az lenne a normális – már amennyiben Vidnyánszky annyira nagyon szeretné ezt (is), akkor gatyát húzna, elballagna az épülethez, és leülne beszélgetni? Jó, nem pont most, valószínűleg már lekésett erről, de eddig esetleg? Persze, lehet izomból hörögni, de néha nem jön össze. Most biztosan. Az külön vicces, hogy a frissen kinevezett Szarka Gábor frászt kapott a fiataloktól, mert maszk volt rajtuk. Senki nem szólt ennek a bátor katonának, hogy járvány van? Olyankor szoktak maszkot hordani. Nem ijesztgetésből, hanem egészségügyi megfontolásból.

Szarka Gábor kancellár (ő a félős katona vagy volt katona, fogalmam sincs, leszerelt-e. Ha igen, hirtelen csinálta, mert 2010-ben nevezték ki Hende Csaba kabinetfőnökévé, 2012-ben pedig miniszteri biztosként feladata volt a tisztképzés rendszerének korszerűsítésével összefüggő feladatok koordinálása, a honvédelmi ágazat humánstratégiájával összefüggő programok, az új életpályamodell kidolgozásának és végrehajtásának irányítása, a honvédelmi nevelés programjának irányítása, a honvédelmi miniszter fenntartói jogkörének a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületében történő képviselete) csütörtökön bezáratta a termet, ahol a diákok a fórumokat tartották, de még a zárat is lecseréltette. Előtte az internetet kapcsoltatta ki, majd pedig felszólította a blokád résztvevőit, hogy pénteken este hatig hagyják el az épületet – mindenki, a kollégisták is -, mert sürgősen takarítani és fertőtleníteni kell a járvány miatt, ezért a kancellár úr saját ötlet alapján megváltoztatta az őszi szünet időpontját, jóval előbbre hozta és az volt a célja neki, hogy a diákok otthon beszélgessenek apuval és anyuval, attól majd lenyugszanak.

A diákok – akik egyébiránt nagykorú, felnőtt emberek – úgy döntöttek, maradnak és továbbra sem engedik, hogy a hatalom csak úgy átgyalogoljon rajtuk, ahogy tette ezt a többi – sokkal nagyobb, sokkal erősebb – egyetemmel. Tehát ők maradtak az épületben, közben megtelt az utca is. A propagandalapokban sajnálatos módon a kommentekből az derül ki, hogy egyes honfitársaink feje viszont fájdalmasan üres. Van, aki csak simán kiéheztetné a diákokat – persze az áramot, a fűtést és a vizet is kikapcsolná az épületben -, más ki is rúgná őket, hiszen a rendszer ellen lázadnak. A vérmesebbje vízágyúval és gumilövedékekkel támadna, mint Gyurcsány a békésen utcaköveket felszedő, autókat felborogató és felgyújtó tüntetők ellen. Ja, és természetesen a Soros-szál is felderengett a háttérben.

Ha már Soros! Habony Árpád nemzetközi, egyszersmind világhírű londoni hírügynöksége kiderítette, hogy Soros György áll a Twitter mögött is. Biza. Én nem tudom, de a V4NA nevű micsoda (nemzetközi hírügynökség) nem egy Reuters, de a pártmédia igen lelkesen használja hivatkozási alapnak. Az Impresszumból nem derül ki, mik az előfizetés feltételei és pláne árai – kell nekik írni emailt, és majd abban elmondják -, de a bemutatkozás eléggé erősre sikerült:

Szóval független, kiegyensúlyozott, jobboldali és konzervatív. Így, egyben. Ez olyan igazán magyaros, habonyos, neres.

Most nem sikoltok fel, hogy irány a dolgozó, mert szombat van. Aki teheti, lustálkodjon, pihenjen. Aki nem teheti, azzal együttérzek. Mi mindenesetre hamarosan hozzuk az első beszólást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!