Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy zavart elme tévképzetei

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Vasárnap lévén nem túl sok izgalmas dolog történt, de szerencsére van nekünk egy Orbán Viktorunk, aki ha kell, tudja hozni a makulátlan formáját. Ezúttal a Kossuth rádióba fáradt be hajnalok hajnalán, hogy több témában is megnyilatkozzon. Ez már csak azért is fontos, mert Orbán valódi interjút soha senkinek nem ad, ezért az ő véleményéről és gondolkodásáról vajmi keveset lehetne tudni, ha nem menne be néha a közrádióba, hogy ott mint egy király, elmondja, hogy milyen döntések születtek és merre halad az ország. Kérdések és opciók nincsenek, minket elfelejtettek megkérdezni, ez a Fidesz poltikája. Ezúttal viszont nem az interjú azon részével szeretnék foglalkozni, ahol Orbán beszámol a sikerekről és arról, hogy mennyire jól kezeljük a járványt, hanem arra a szinte felfoghatatlan részre, ahol is Orbán a politikusi szakma színvonalának romlásáról beszél, de úgy, mintha ő ennek egyáltalán nem lenne része.

A nyilatkozatok hangneme miatt Orbán panaszkodott arra is, hogy hova jutott a politikus szakma. Elmondta, hogy amikor elkezdte ezt a pályát, az egyik legizgalmasabb foglalkozás volt szellemileg, intellektuális szakma volt.

„Ma viszont a nyugati világban a mi szakmánk nincs jó állapotban.” Az amerikai elnökjelöltek vitája se volt piskóta, mondta Orbán, és az Európai Parlament sem olyan színvonalú már, mint régen.

Na és a magyar parlament színvonalával mi van? Ki tette bohózattá a tisztelt házat? Persze tudom a választ, nyilván az ellenzék, de azért magukba nézhetnének néhanapján. Arról nem beszélve, amikor az EP-ben Orbán egy olyannyira nyilvánvalót hazudott a soha nem vetemedésről, hogy az jelenlévők nem tudtak mást tenni, mint hogy simán kinevették. Nem azért mert olyan vicces volt, amit úgy hiszem, nem kell hozzátenni. És vajon ki az, aki már évek óta nem ad interjút szinte senkinek, aki valódi kérdéseket szeretne feltenni neki? Ki az, aki sorozatban háromszor is megtagadta a miniszterelnöki vitát? Miután Gyurcsány Ferenc annak idején felmosta a padlót Orbánnal, a kisember nem mer többé kiállni egyetlen vitára sem.

Politikusnak lenni – pontosabban jó politikusnak – valóban igazi kihívás. Orbán viszont erről nem sokat tudhat, hiszen még ha sikerrel is igázta le az országot saját politikai érdekeiért, az nem igazán állítható, hogy Orbánt annyian tisztelnék világszerte. Igen, megvannak a maga rajongói, de nem biztos hogy Salvini és Kaczynski olyan sokat számít. Egy valódi, jó politikust nem csak a vele egyetértők, de a vele egyet nem értik is ugyanúgy tisztelik. Na most ez Orbánról nem feltétlenül elmondható. Nem hihetetlen intellektuális tudásának köszönheti azt, hogy világszerte egyre töben ismerik. Nem beszédeiről – noha idehaza sokan jókat nevetnének rajtuk, ha nem lennének sírnivalóak – híres, mint ahogy arról sem, hogy lemosná politikai ellenfeleit példának okáért az Európai Parlamentben.

Úgy beszél  Orbán, mintha ő egy zseniális, szellemileg mindenkinél magasabb szinten lévő politikus lenne, mások viszont elbutultak volna. Megnézve Orbán elmúlt éveit és azt a hihetetlen szellemi és fizikai romlást, amin ez idő alatt keresztülment, én úgy gondolom, kissé eltévedt. Az ő kommunikációja, szélsőjobbos ideológiája és hatalomtechnikája az, ami rombolja a közbeszédet és az parlament színvonalát. Pontosabban ő és pártja, hiszen megemlíthetjük Szijjártót, Semjént vagy akár Rétvárit is, akik olyan performanszokat adnak elő egyre sűrűbben, amitől az embernek az élettől is elmegy a kedve.

A Fidesz 10 év alatt akkora rombolást okozott, amelyet talán 20 év alatt sem lehet majd rendbehozni. Akik a migránsozáson, sorosozáson és gyurcsányozáson nőttek fel, azok már lehet, hogy a későbbiekben a hasonló gondolkodást fogják természetesnek venni. A gyűlölet eljutott szinte minden háztartásba, amely gyűlölet nem fog olyan hamar eltávozni, mint sokan szeretnék. A közbeszéd lezüllése sem Brüsszzel, hanem a magyar kormány sara, hiszen ők uralták le a médiát, amely nagymértékben befolyásolja a mindennapi kommunikációnkat. Ha megszokjuk ezt a fajta kommunikációt, akkor lassan az életünk részévé válik és a mások gyűlölete már könyebben, „természetesebben” fog jönni. Ha fel kellene sorolnom a Fidesz legnagyobb bűneit, úgy hiszem, a gyűlölet magjának elvetése az elsők között lenne. Orbánt tehát ismét nem érdekli a valóság, kár hogy ettől a helyzet napról-napra csak tovább romlik.

Mai cikkeink:

Ezt már nem

Bekanalazzuk amit főztünk

Akkor beszéljünk az alkoholofogyasztásról

A pofánkon kívül mi is jár nekünk?

Mielőtt jobb lenne, rosszabb lesz

Soltész Miklós szerint kiemelkedtünk Európából

Diplomáciai köpönyegforgatás

Bevásárlás Covid-járvány idején

Lélegezzünk mélyeket

A harcunkat megharcoltuk

Mai kiemelt kommentjeink:

Lehet, hogy már meséltem, de azért leírom. Sok évvel ezelőtt a Jobbik még csak bontogatta a szárnyait, mikor is a Kossuth Téri metrómegállónál kenyeret, és egyebeket osztogattak a szegényeknek. Pár lépésnyire tömegtől két fiatal srác ült a földön, ruhájuk elárulta, hogy a szélsőjobb eszmék felé húznak. Arra jött egy idős asszony egy láthatóan fogyatékos fiúval. Az egyik ücsörgő azt mondta a másiknak: „Eljön majd az idő, mikor nyugodtan elgázosíthatjuk az ilyen fogyi geciket, meg a kurva anyjukat is, mert nem fojtották meg, mikor világra szarták.

Ez nem tegnap volt, nem is tegnap előtt, hanem sok-sok éve. Ahogy látom, nekik lassan „eljön az idő”. Igaz a békesség híve vagyok, utálom hogy sokszor magamra maradtam, de ezt nem hagyom. Vért akarnak, vagy a bőrömet? Megkaphatják. Drága lesz. (Singing Jungle)

Jól van, az orvosok (nemcsak ők) 12, 24, sőt 36 óráznak, jó sokat is tanulnak, végre európai jövedelmük lesz, már – reméljük – megéri nekik maradni.
Igen, megéri maradni, de ki fog végre törődni a környezettel, a némely, persze némelynél több kórházi állapotokkal, vagyis velünk, ha egészségügyi ellátásra kerülünk? Mikor fognak egy emberi, elfogadható t.b. törvényt alkotni, amely az ellátási minimumot a rászoruló, de szegénynek biztosítja? Ami úgy vélem, az életmentés, de kicsit több is kell, legyen.
Most számomra úgy néz ki a dolog, hogy lepukkant kórházakban, szar eü-i viszonyok között végre jólfizetett orvosok, szakkáderek fognak dolgozni, de aki kórházba kerül érje be a szegénykórház, minimál egészségügyi szolgáltatásokkal. Persze ennek változtatásáért még se a Kamara, se más szervezet nem állt még ki.
A személyi feltételek teljesülnek, a tárgyi meg érdekli is Orbánékat, se másokat nem. (anima)

A mai nap kommentje pedig Ferenctől:

Soros, Gyurcsány, Brüsszel,…, migráncsok elpityerednek, ugyanis itt az új ellenség : egy mesekönyv.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.