Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Bevásárlás Covid-járvány idején

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azok közé az emberek közé tartozom, akik gyűlölnek vásárolni, de ettől függetlenül piszok sok pénzt tudok elherdálni igen rövid idő alatt. Most itt, a járvány idején be kell segíteni idősebb sorstársainknak, akikkel egy ilyen projekt nem is olyan egyszerű a hétköznapokon. Mert magamnak még csak össze is tudom rámolni, amire szükségem van, de hát másoknak bevásárolni?

Így fél év elteltével azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, számomra a Covid egyik tanulsága az, hogy eddig sem tudtam és úgy tűnik, fél év után sem sikerült megtanulnom vásárolni. Ugyanakkor halálosan felidegesít, kikészít, és szinte minden esetben tragédiával végződik.

Lehet, kevés a jó szándék ebben az esetben.

Szóval, menj már ki a piacra, és hozz hat szelet halat, busát, ha nincs, jó lesz a ponty, de ne a farkát, hanem a villás részét! Meg hozz négy szem nektarint a piacról, de ne puhát! Meg két kiló krumplit!

Meg kellene a Rossmannból csigakrém, meg éjszakai, nappali krém, ez a márka, nézz már ide, ne a telefont nyomkodd! Megjegyezted?

Persze, figyelek! Covid19- 1200 újabb megbetegedés! Mind meghalunk! Biztos, hogy kell még ilyen intenzíven tartósítanod magad? Erre a kis időre? Szerintem, te élve fogsz mumifikálódni ennyi krémtől. Csak vicceltem, de ha ilyen marhaságokért kergetsz a boltba – feleslegesen, hiszen ki sem teszed a lábad hónapok óta -, én lehet, nem csak a krémet hozom haza. Mindegy, persze hozok!

Meg hozzál már boltból hagymát, olyan közepeset, de ne túl nagyot, két kilót, meg két csípős paprikát, hegyes végűt! Citromot, négyet, kisebbeket, ilyet nézd, mutatom, meg ropit két csomaggal, a nagy csomagosat! Sósat, de ne a Sticklettit, meg ne legyen nagyon sós! És ne rakd már a szatyor aljára, mint a múltkor, hogy zsemlemorzsa lett belőle! Meg kellene kerek dobozos háromszögletű kockasajt, csípős, meg füstölt. A Président az akciós, hallod? Ne a Mackót hozd!

Igen, hallom, figyelek! Donald Trump Covidos, meg szerelmes! Hála a magasságosnak! Már kezdtem aggódni, mégse halunk meg mind! Ha ő esetleg igen.

Kellene kávé is, Eduscho dupla, két 25 dekás, mert úgy akciós.

De azt hoztam a múlt héten is!

Nem baj, akciós, kell, majd elfogy, hozzál! A fagyasztott pacal is akciós.

Szuper, amúgy azt tudod, hogy, egy biciklim van két kosárral, és még kenyeret és tejet is akarok magamnak venni?

Kellene WC-papír is, háromrétegű, de ne azt a morzsálósat hozd, amit a múltkor, mert az szar!

Akkor milyet hozzak? Hát nem a szarnak gyártották?

Meg akciós mozzarellát, minit! Meg Boci csokit, bubisat, étcsokist! Meg Dárdás füstölt, főtt, tarját!

Ha nem lesz dárdája az baj?

Figyelj, Cilike tanácsolja, hogy az idősek figyeljenek a folyadékbevitelre!  Akkor hozzál még két kétliteres Kőbányait is!

Na és akkor útnak eredek, a piacon vakon vagyok, mert a maszk miatt a szemüveg bepárásodik, ősz van, ha leveszem se látok semmit. Mindegy, tapintás útján tájékozódom, zacskóval a kezemen. Vettem halat, meg nektarint, remélem az, tapintásra nem puha. Meg krumpli nincs, ennél a pultnál, csak buri, az van kiírva. Hát szerintem tökre úgy néz ki, mint a krumpli, de miért azt írta ki, hogy buri? Vagy ez olyan, mint a batáta, valami édeskrumpli, vagy mi franc lehet? Mindegy, veszek két kiló burit, így kérem ki, ha buri, akkor buri. Legalább kipróbáljuk, roppant kíváncsi vagyok mit vettem, de lehet, botrány lesz belőle, hogy burit hoztam krumpli helyett. Biztosan észreveszi rögtön a különbséget, amit én nem látok.

A Rossmannban fél órát bolyongok a csigakrém miatt, fogalmam sincs, hol keressem. Arcra való vagy lábgombára, esetleg valami egészen más? Nem találom meg, és szégyellem megkérdezni, ki tudja, mit vetet velem. Meg ilyenkor tuti feltesznek vagy három kompromitáló kérdést, amiből csak a kérdőjelet fogom érteni. Hagyom a fenébe.

A Penny kikészít, semmit nem találok, totál káosz van, az akciósak megtalálása egy kincskereső játékkal érne fel, ha élvezném, mert el vannak dugva. Legalább egy óráig bent vagyok, az idegeim szétmennek, nem férek el a sorok között, mindenhol raklapok, megy az árufeltöltés, veszek kávét, egy fél kilósat, mert kétszer 25 deka az fél kiló, zöldet, mert az Eduscho dupla zöld csomagolású. Összetapizom az összes paprikát, nem tudom mit jelent a hegyes, ha kiserkent a vér az ujjamból, az vajon jó? Meg egyáltalán, miért fontos egy paprikánál, hogy hegyes legyen? Varrni fog vele? Vagy arra tűzi fel a falatkákat? Veszek két nagy citromot, nem volt kicsi. Ropit négyet, jövő héten biztos nem fogok ropiért szaladni! Mozzarellát, kellett vagy 20 perc mire megtaláltam, szerintem mini. Sacc per kábé készen vagyok, –  idegileg.

Lepakolok. Elbújok a budiba, tudom, hogy másodpercek múlva kitör a harmadik világháború.

Ez a hal tiszta zsír, milyen tápos halat hoztál? Nagyobb citrom nem volt? Jézusom, 1300 forintért Jacobs Krönungot hoztál, hát mondtam, hogy az Eduscho dupla kell! Nem ez volt az akciós! Különben is ez olyan ízű, mint a macska húgy!

Azt meg honnan tudod, milyen ízű? Egyébként a macskaszar kávé a világ legdrágább kávéja. Szerintem ez se rossz. ez is átment akkor a macskán. Neked nincs ízlésed.

Amúgy meg zöld volt a csomagolása, azt hittem az, de tíz percet álltam a sorban, mert egy kiskosztümös eltorlaszolta a kávék előtt a sort. Meg akartam ölni.

Ez nem füstölt, főtt tarja!

Jól van, de legalább Dárdás!

De nyers, így nem lehet megenni!

De te a halat is nyersen eszed, nem értem mi bajod van most!

Csigakrémet nem hoztál?

Elárulnád, mi az a csigakrém? Fogalmam sem volt, hogy mit keressek!

Keményebb nektarin nem volt? Hát ez olyan kemény, mint a beton, nem lehet megenni!

Te mondat, hogy kemény legyen!

Igen, de ne ennyire!

Szerinted nekem, honnan kellene tudnom, hogy neked mit jelent a kemény, de ne ennyire?

Mondtam, hogy mini mozzarellát hozzál!

Miért, nem azt hoztam? Bocs, de tudok belőle minit csinálni!  

Csípős, kerek dobozos, háromszögletű kockasajt nem volt?

Füstöltet hoztam, érd be annyival, azt is a boltos segítséggel tudtam megoldani, úgy eldugták, sose leltem volna meg!

Ennyit hoztál csak, a lapot megfordítottad? Mert volt a másik oldalán is írva!

Hát nem írtad oda, hogy fordíts!

Mondtam, de sosem figyelsz rám!

Figyeltem, csak elfelejtettem, vagy azt hiszem, meg sem jegyeztem. Majd jövő héten elhozom őket a következő adaggal. Akkor biztosan akciós is lesz minden

De legalább a buriért nem akadt, ki, hogy nem krumplit hoztam!

 Tiszi

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.