Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet köpködve gyalázni a diákokat, de ez itt már édeskevés lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos jó estét kívánok ebben az unalmas parlamenti demokráciában, ami jutott nekünk! Ahol Iványi Gábor iskoláinak belengetett kivéreztetése után a szintén az esélyteremtésért és a mélyszegénység felszámolásáért dolgozó Igazgyöngy Alapítvány nevetséges 17 millió forintos állami támogatásának felét is visszanyesték a járványhelyzetre való tekintettel (Mészáros Univerzális Lőrinc csak a Hunguest szállodaláncára több mint 17 milliárdot kapott májusban, szintén a járványhelyzetre való tekintettel!), miközben az Ismerős Arcok nevezetű fideszesvallásos bandához zenekarhoz 20 millió forintot vágnak hozzá (tartsa meg az alufóliasisak Kásler doktort), hogy a nemzeti összetartozás éve alkalmából készülő klipjeiket el tudják készíteni.

Ahol miközben előadóművészek mennek tönkre azért, mert a futballmeccseken nem fertőző vírus a koncerteken és különféle zenés-táncos rendezvényeken állítólag nagyon is fertőz, a rezsim első számú propagandacsinálója dalcsinálója és különösen a női princípium ügyében szakavatott életvezetési tanácsadója egy 40 millió forintos közpénzből kötött reklámszerződés birtokában mocskolhatja, leszólhatja, fikázhatja a kieső bevételeik okán nehéz helyzetbe került, és e nehéz helyzetnek hangot adó zenészeket. Kovács Ákos jó ízlésébe nem illeszthető, hogy miközben az ő bizniszét havi 3, 33 millió forinttal (Kovács Ákos imádóinak kedvéért: 40 millió osztva 12 hónap) finanszírozza az állami Szerencsejáték Zrt., addig a színpadi műfajok képviselői nyavalyognak, amiért ők meg a csőd szélén táncolnak.

Ahol cseh, lengyel és szlovák állampolgárok egy darab, öt napnál nem régebbi negatív koronavírusteszt birtokában szeptember elseje után is röhögve jöhetnek turistáskodni Magyarországra, de ahol a külföldről hazatérő magyar állampolgártól két saját maga által fizetett tesztet követelnek, de nem fogadják el a külföldi tesztet, ellenben szívatják a 14 napos karanténnal, és meg is magyarázzák, hogy miért. Tehát a határokat azért kellett lezárni, mert fennáll a behurcolás veszélye, de miközben a kormány a saját rendeletei lábbal tiprása árán is szívességeket tesz és diszkriminál azért, mert Orbán hasonszőrű pajtásai ezt kérik tőlük, lényegében olyan országokból engednek be embereket, ahol jelen állás szerint rosszabb a vírushelyzet, mint Magyarországon.

Ebben a rohadtul unalmas parlamenti demokráciában, ahol a kormány üvöltve hirdeti, hogy a magyar emberek életét mindenek fölé helyezi, mert ők mindent is a magyar emberek védelmének rendelnek alá, van olyan iskola, ahol úgy kezdődik az új tanév, hogy a tanárok a szülőkkel összekapaszkodva fertőtlenítik az iskolákat. Vagy azért, mert annyira dübörög a gazdaság, hogy nincs ki elvégezze a munkát, vagy azért, mert a fertőtlenítőszerek nem érkeztek meg időben.

A haldokló Európa eme virágba borult felén, ahol annyira unalmas a parlamenti demokrácia, hogy a gonoszság és az aljasság az év minden napján torát üli az emberség hullája fölött, a mától hivatalosan az elfideszesedés útjára lépett Index szerint is sokan záloghitelből indítják iskolába a gyerekeiket. Annyira dübörög a jólét, és annyival nőttek a bérek (via KSH), hogy azt lassan kimondani sem lehet anélkül, hogy a büszkeségbe bele ne pirulnánk. Ettől függetlenül egy háromgyerekes család esetében akár 120 ezer forintot is felemészthet a tanévkezdés, ami különösen jó hír azoknak, akik a koronavírus miatt elveszítették a munkájukat, és mostanra a korábbi megtakarításaikat is felélték. Tetszettek volna ismerős arccal, vagy dalcsináló Kovács Ákos dörgölőzési képességeivel születni. Nem baj, abban bízhatnak az elvtársak, hogy majd ezek a padlót fogott családok beérik Menczer Tamás műsorvezetőből lett külügyminisztériumi államtitkár minapi nyilatkozatával, aki ugyan egyetlen kérdésre nem bírt válaszolni a főnöke korrupciótól bűzös luxusjachtozásával kapcsolatban, ellenben azt nagyon pontosan meg tudta mondani, hogy Lendvai Ildikó egy kommunista cenzor, és hogy mit gondolnak a magyar emberek Szijjártó védhetetlen rongyrázásáról: nem érdekli őket. Az érdekli őket, hogy Szijjártónak hála, van munkájuk. Ha nincs, akkor meg azért nem érdekli őket.

És végül itt, ebben az unalmas parlamenti demokráciában, ahol a NER-féle primitív hatalommánia baltájával, láncfűrészével, ütvefúrójával verik szét a már egyébként is szétvert kultúrát és tudományt, szarosnyelvű, közpénzért csaholó propagandisták védik a rendszert a Színház-és Filmművészeti Egyetem – szerintük neokommunista, bolsevik, farizeus tanáraik által felhergelt – hallgatóival szemben. Akik pontosan tudják, hogy amit a fejük fölött, a megkérdezésük és a beleegyezésük nélkül művelt az arrogáns teljhatalom, az nem egy oktatási intézmény magánügye, hanem az egész ország ügye. A hatalom láncos kutyái, akik viszont csak a nagy segget látják maguk előtt, amelyet szolgálni és fényesre nyalni kell, uszítanak a diákok ellen, akik elfoglalták az SZFE épületét, és nem hajlandóak elviselni, hogy az elvtársak a fejük fölött lövöldöznek, fitogtatják az erejüket és egy valóban unalmas parlamenti demokrácia stílusgyakorlatával ellentétben diktatórikusan döntenek a sorsukról. Azt írja az egyik legvéresszájúbb propagandgödör Deportálással és kisemmizéseel (sic!) fenyegették meg a jobber művészeket, mégis blokád alá vették a Színművészetit a felhergelt hallgatók című, az 50-es éveket megszégyenítő, szerző nélküli firkálmányában:

„Hiába esküdöztek az SZFE farizeus vezetői az egyetem politikai semlegességéről, a felhergelt hallgatók közül többen is blokád alá vették az intézményt – írja az atv.hu. Emlékezetes: a CEU állítólagos üldöztetése miatt is hasonlóképpen kezdődött 2017 tavaszán egy tüntetéssorozat, a demonstrációk pedig szinte mindig kormánybuktatási próbálkozásba csaptak át. A mostani mizéria lehet a CEU2.0, avagy a neokommunista tanárok diákjaik által készülnek újraélni a ’68-as diáklázadás nosztalgiáját. Akárhogy is, egy senki által meg nem választott törpe kisebbség újra totális ellenőrzése alá kívánja vonni mindazt, ahova eddig betette a lábát”.

Gőgös, arrogáns, becsmérlő szavak. Azt nem kérdezem meg, hogy a senki által meg nem választott, sértett politikai komisszárt ki a tök választotta meg azon kívül, hogy a főnökétől végre megkapta a széket, amitől sértettsége, frusztrációja elmúlását reméli. Azt viszont örömmel látom, hogy a hatalom zsoldosai még mindig nem értik: attól, hogy Dörner György a frissen kitaposott Kossuth-díjával Bayer vállára borulva lekommunistázza, lebolsevikozza, értéktelen, tehetségtelen, nemzetietlen, hazafiatlan senkiknek tartja a szakma nagyjait, attól, hogy pártállami propagandalapok értelmes, tanulni akaró fiatalokat köpködnek bérért-fizetésért, attól, hogy alábecsülik, lesajnálják és gyalázzák őket, a helyzet nem lesz jobb. Vidnyánszky nem lesz népszerűbb és tekintélyesebb, és nem lesz automatikusan igaza csak azért, mert a hatalom ánuszából vicsorog és mártírkodik.

Csak így tovább, elvtársak, jó lesz ez! A félkretén, semmilyen orvosszakmai megfontolással nem indokolható határzárral amúgy is már sikerült felkúrni nem csupán Brüsszel, de a rajongótábor agyát is, a fejet lehajtva meghátrálni nem hajlandó, világos követelések birtokában tüntető színművészetis diákokhoz pedig több felajánlás érkezett, étel és ital ellátásuk szervezés alatt. Tisztelet és kalaplengetés nekik és mindenkinek, aki támogatja őket. Csak így tovább, elvtársak! Le lehet nézni őket, meg lehet próbálni rengeteg módon meghurcolni őket, de ez amellett, hogy alávalóan gyáva dolog, most már édeskevés lesz.

A mai műsor:

Ez nem harc. Ez mészárlás

Az ország kifosztása ma már gyerekjáték

A jól idomított vírus majd akkor válik veszélyessé határon belül is, ha a felbőszült emberek tüntetést terveznek

Rizibizivel tarolunk

Minden mindegy már

Csak azt ne

Magyarázat mindig van

Szerelmes vers Boldogasszony napján

Fényes és elérhetetlen. Mi az?

Politikai bunkósbot

Kedvenc kommentjeim:

• Azt hiszem, sokan nem látjuk, hogy egyszerűen kisajátítja a szabadságunkat, mert az piszkálja a csőrét. És mi ezt látszólag oda is adjuk, mert nem tudunk vele mit kezdeni. (Lajos)

• Itt a csöndes lapítós kivárásra játszik a többség – a szocializmus is elmúlt magától. Senki nem bízik a másikban, hogy ha én kiállok kiabálni, nem tűnnek el a hátam mögül. Kipróbáltam, szar érzés, mondjuk utána nem nekem kellett lesütött szemmel, elfordított fejjel járkálnom. A kedves kollégák továbbra is ott dolgoznak, morognak minden újabb szívatáson, de maradnak, majd csak lesz valahogy… (Madárlátta)

• “Azért küzdünk, hogy érvényesíthessük kereszténydemokrata-konzervatív demokráciafelfogásunkat a liberális nézetekkel szemben”. Épül, szépül az ország. Új munkahelyek teremtődnek, pártoljuk a hazai ipart, a vidék gépesít, szánt-vet-arat. Az emberek biztosítottnak látják a jövőt, fedélhez tudnak jutni, születnek a gyerekek. Haladunk, ha lassacskán, az se baj. De haladunk. Megmaradunk. Ezen munkálkodik a mindenkori kormány, hisz ez a dolga. HA EZ ÍGY LENNE, KI A TOSZT ÉRDEKELNE, HOGY KI A KERESZTÉNY ÉS KI AZ ATEISTA, KI A KONZERVATÍV ÉS KI A LIBERÁLIS???? (Katalin)

A nap kiemelt hozzászólása Zsolttól:

A háború úgy kezdődik, hogy a civilizációt visszaütik (Rejtő Jenő: A fehér folt) Másrészt pedig könnyű azt pofozni, aki nem várja a pofont, és nem üt vissza. Amikor a nép elkezd visszaütni, az fájni fog. A tegnapi tüntetésen sokkal egyszerűbb mondanivalónak kellett volna elhangoznia: az egyetem a miénk. Visszavesszük. Nem vehetik el, mert nem lesz mit elvenni. Lehet vezetőséget játszani egy üres tanteremben, egy üres épületben. Az ország is a miénk. Visszavesszük. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.