Január 28,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden mindegy már

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint az a Magyar Közlönyből nemrégiben kiderült, a kormány igen unrtodox módszerrel kívánja megoldani a szakemberhiányt az oktatásban. Az elképzelés szerint a gyógypedagógusokat ezentúl helyettesíthetik majd óvónői, tanítói, tanári oklevéllel rendelkezők is. Mi lesz a következő lépés, ha kifogynak a pedagógusokból? A takarító is beállhat oktatni? Kissé abszurd egy országban élünk így 2020 derekán.

Elképesztően szakmaiatlan megoldást talált ki a kormány a pedagógushiányra

A Magyar Közlönyben közzétett rendelet szerint a kormány szokatlan eszközzel próbálja megoldani a szakemberhiányt: a gyógypedagógusokat például simán helyettesíthetik óvónői, tanítói, tanári oklevéllel rendelkezők, illetve az óvodákban, ha épp nem fejlesztő-iskola előkészítő foglalkozás folyik, nem feltétlen muszáj, hogy óvodapedagógus legyen a gyerekek mellett.

A Demokratikus Koalíció szerint aggasztó, hogy ilyen fokú szakemberhiány van Magyarországon, az pedig elképesztő, hogy ennyire szakmaiatlan megoldásokat próbál kiagyalni a kormány. Mi, európai magyarok úgy látjuk, hogy hosszútávon jobban megérné, ha  magát a pedagóguspályát próbálnák meg népszerűbbé tenni. Ezen nagyban segítene, ha végre érdemeik szerint megbecsültek lennének a tanárok, óvónők, gyógypedagógusok, és nem utolsó sorban a fizetésük sem maradna el egy nyolc osztályt végzett iskolaőré mellett. A kormány szemmel láthatóan itt sem a megoldásokra törekszik, csupán az egyre sokasodó lyukakat próbálják elrejteni, egyébként csekély eredménnyel.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa
Kiadó: Demokratikus Koalíció (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!