Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fogjuk már fel végre, hogy a parlament már csak egy cirkusz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek!

Rendkívüli parlamenti ülést hívott ma össze az ellenzék, azonban a Fidesz ismét inkább úgy döntött, hogy távol marad ettől. Ezzel lényegében azt mondták, hogy nem jelennek meg a munkahelyükön, ott, ahol elviekben feladataik vannak, amiért az adófizetőktől kapják fizetésüket. Persze ezt már nem először és vélhetően nem is utoljára tették meg. A cél nyilván az volt, hogy megmutassák az ellenzéknek, mennyire jelentéktelenek ők, hiszen a kormánypártok részvétele nélkül lényegében mit sem ér a Parlament, és sajnos igazuk is van. Az, amit az ellenzék eljátszott, az nem volt jó az égvilágon semmire. Témát adtak a kormánypropagandának, ahol nyilvánvalóan hülyét csináltak belőlük. Partnerekké váltak ugyanis egy olyan játékban, amelyben ők csak vesztesek lehettek.

Mi volt az elképzelés? Mit akartak elérni? Tudom persze mi volt az ok papíron, de most itt elsősorban a valódi okra gondolok, hiszen pontosan tudhatták azt, hogy a fideszes és kdnp-s politikusok egészen biztosan nem fognak megjelenni az ülésen. Ők büszkék Orbán Viktorra, a vezetőre, aki győztesként érkezett haza Brüsszelből, miután 3 milliárd forinttal többet hozott haza a megbeszélésről, mint ahogy az az előzetes tervekben szerepelt. Ezt az állítást már annyiszor láthattuk a kormánysajtóban, hogy az nem is mindennapi, hivatalos jelentést erről mégsem lehetett olvasni. Hol van arra bizonyíték, hogy egy forinttal is többet kapott a magyar kormány, mint amennyit előzetesen tervbe vettek? Azért mert Viktorunk ezt mondja bele a kamerába diadalittasan? Ehhez azért nem ártana némi bizonyíték is, hiszen mint jól tudjuk, az, hogy Orbán Viktor kijelent valamit, még nem jelent semmit.

A kormány úgy ugráltatja és nézi hülyének az ellenzéki és független képviselőket, ahogy csak akarja. Ez így van évek óta, valahogy mégsem tűnik fel szinte senkinek. Hadházy Ákos volt az egyetlen, aki kimondta, hogy a parlamenti felszólalásoknak semmi értelme nincs, a valódi politikát a parlament épületén kívül lehet és kell is véghezvinni. És vannak is rá egyébként próbálkozások, csak egyelőre sehova sem vezettek. Ha valamit is akar az ellenzék 2022-ben, akkor ideje lenne ha átgondolná, hogy milyen taktikával vág neki a választásoknak, ugyanis azzal, hogy partnerek a saját hülyére vételükben, egészen biztosan nem segítenek a helyzeten. Évekig mondogatták a szavazópolgárok, hogy össze kellene fogni, hiszen anélkül esélyük nincs semmire a hatalommal szemben. Tavaly ősszel aztán végre meghallották az emberek szavát, és valamilyen szintű összefogás jött létre, aminek azonnal meg is lett az eredménye.

Vajon meddig kell arra várni, hogy végre a parlament kérdésében is meghallják az emberek kérését? Sokan mondják azt, hogy ki kellene végre vonulni, hiszen ez már csak egy színjáték, amivel legitimálják Orbán diktatúráját. Azzal ugyanis, hogy bejárnak a parlamentbe, fenntartják azt a látszatot, mintha még rendelkeznénk valódi, működő országgyűléssel. Nem rendelkezünk. Mióta kétharmaddal kormányoz Orbán, az történik a tisztelt házban, amit ő akar. Teljesen mindegy, hogy mit mond az ellenzék, semmiféle beleszólásuk nincs abba, hogy mi történik vagy mi fog történni ebben az országban. A népképviselet sem valódi már, hiszen mindegy is, hogy az ellenzéki pártok képviselői is több millió magyar embert képviselnek, a hatalmat nem érdekli az ő mondanivalójuk. Vagy be sem mennek, hogy meghallgassák azt, vagy Kövér elvtársat megbízzák azzal, hogy hallgattassa el azokat, akik másként gondolkodnak.

Azokat, akik ma ellenzékben vannak ebben az országban – több millió emberről beszélünk – nem képviseli senki. Orbánt és csapatát csak is az érdekli, hogy az ő szavazóinak jó legyen, de legalábbis azt higgyék, hogy nekik jó. Megvédi őket a nemlétező migránsoktól és az egyébként nem túl harcias Brüsszeltől is. Orbánékat nem érdekli több millió magyar véleménye, hiszen ők nem szavaztak rájuk, és mint tudjuk, az ország nem lehet ellenzékben, ezért az sem fontos, hogy meghallgassák az ő mondanivalójukat. Fel kellene ezt már fogni végre és kivonulni abból a cirkusszá vált épületből, hiszen már régen funkcióját veszítette. Talán még nem késő meglépni azt, amit az emberek nagy része évek óta kér.

Mai cikkeink:

Mikor hisszük el, hogy a saját sírunkat ássuk?

Orbán ismét hazudott, nincs itt semmi látnivaló

Csak a változás állandó (4. rész)

EUFÓRIA vs semmittevés, avagy Belarusz – magyar „párhuzam” (2. rész)

Fogas kérdés

Ahol a jóságért leköpik az embert

Az OLAF hirtelen a kormány számára fontos intézmény lett?

Túl a formán

A több millió magyar munkavállalótól jogállami eszközökkel elkobozták a szakszervezeti üdülőket és ma már csak a fenntartásukat finanszírozzák a prolik

Mivel a Facebookot még nem sikerült beszántani

Mai kiemelt kommentjeink:

Azt gondolom, hogy mi az EU-tagságunk miatt úgy érezzük, nem olyan nagy a tét. Ha már nagyon nem tetszik a rendszer, legfeljebb kiköltözünk külföldre, ez mindig ott van a lehetőségek között, ezzel nyugtatjuk magunkat és fogadjuk el az egyre képtelenebb döntéseket.(Andrea)

Akár hogy is nézzük, orbán bele betegedne, ha egyszer igazat kellene mondania. Az igazság fájna a népnek és ő nem akar fájdalmat okozni a rá szavazóknak, inkább hazudik abban a pillanatban, amikor kinyitja a száját, de lehet, hogy még csukott szájjal is.Ebben a felcsúti istencsapásában semmi szégyenérzet nincs, amikor sorra derülnek ki az igazságok. Ez az ember olyan beteg szerintem, hogy mindig elhiszi azt amit mond, Csak saját magának hisz, még akkor is, ha naponta mást mond, és naponta megtudjuk, hogy az előző nap is hazudott, sebaj, holnap is fog.(Transzporter)

A még nem nyugdíjkorú, de már nem fiatal emberekre a munkaerőpiacon nincs szükség. A fiatalok menekülnek, látják, mi vár rájuk és nem kérnek ilyen életből.
A már nyugdíjas korúakat hetven körül, vagy még feljebb várják takarítónak, ugrabugrának, csicskának, akár diplomával is, mert kevés pénzért jól kihasználhatók.
Ilyen egy ország még egy nincs a világon.
Orbán szerint az időseket agyagba kell döngölni, mert felzabálják az ők, és a fiatalok jövőjét. Hát most kérdem: ki zabálta fel a mi jövőnket? Gondolok a hozzájuk vagott ezer és százmilliárdokra, az anyagi szaporodásuk latható jeleire, pl.a felsőőrsi mezőgazdasági területre, lézerjankó vadaszkastélyára.
A történelem legsötétebb idòszakai között lesz ez is, a Bach korszak, Haynau, Rákosi mellett. (Anima)

Lenullázzák a zeneipart, hogy garázskoncertekkel juttassanak majd pénzt az udvari dalnokaiknak, törlik a biztonságosan megtartható eseményeket, ad hoc intézkedésekkel tartanak bizonytalanságban egész iparágakat. És mindeközben vígan zajlanak közönség előtt a sportesemények, a híresen alkoholmentes focimeccsek (garantáltan 500 fő alatt, legalább ennyi stimmel), megtartható a nem zenés-táncos Apostol-koncert és a hun-türk tudatú népek találkozója is. Utóbbi kapcsán kérdem én, hogy a vörös zónás országokból érkezőkkel mi van? Teszt, karantén gondolom rájuk sem vonatkozik… Ha onnan látunk vendégül egy szuperterjesztőt, akkor az behurcolásnak számít?(Madárlátta)

A mai nap kommentje pedig Éváé:

Nincsen gyártósorunk Hadházyra..?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.