Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán ismét hazudott, nincs itt semmi látnivaló

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor hazudott. Nem először és nem is utoljára. Az előszeretettel használt hazudtunk reggel, délben, este kifejezés talán még jobban ráillene a felcsúti focistára, mint ráillik Gyurcsányra. Na nem azért, mert az utóbbi ne követett volna el óriási hibákat kormányzása idején, hanem azért, mert még ezzel együtt sem tudja még csak megközelíteni sem Orbánt. Utóbbinak ez már-már lételeme, anélkül talán létezni sem tudna már, hisz annyira hozzászokott ahhoz, hogy meghajlítsa a valóságot, hogy a gondot az okozná neki leginkább, ha igazat kellene mondania. Ez meg is látszik sokszor, amikor még a legalapvetőbb kérdésekre sem tud valódi választ adni. Vagy valamelyik szolgáját zavarja oda, hogy mondjon már valamit, vagy letudja egy boldog karácsonnyal. A lényeg az, hogy ő ne kerülhessen szorult helyzetbe.

Nos, ezúttal azonban ez nem úszhatta meg, ugyanis a keresztény-konzervatív nemzeti oldal által olyannyira gyűlölt Hadházy Ákos kíváncsi volt arra, hogy a koronavírus-járvány idején kínai csodamasinának kikiáltott gyártósor vajon képes volt-e arra a hihetetlen 2,8 millió maszk/hónapos teljesítményre, amelyet Orbán sikervideójában reklámozott. Noha már akkor is sokan sejtettük persze, hogy ez egy kicsit földtől elrugaszkodottnak látszik, de mivel nem volt bizonyítékunk, ezért az csak akadékoskodásnak látszott volna. Azonban azzal, hogy Hadházy kikérte ezeket a számokat és meglepő módon meg is kapta, most már bizonyíték is van arra, hogy ismét hazugságokkal próbálták meg teljesen hülyére venni a szavazókat Orbánék.

És igen, a videó alapján a börtönparancsnok mondta ezt a számot, de ki hiszi el, hogy pont ő állt volna elő ezzel és nem súgott volna neki valaki? Ki hiszi el, hogy nem egy előre megrendezett jelenetet láthattunk, ahol is az volt a cél, hogy megmutassák a magyar népnek, hogy a nemzet hőse megtesz mindent a védelmükért? Orbán ilyen videókat posztolt hetekig, amelyeken bemutatta, hogy ő a nép egyszerű gyermekeként mindenhol ott van és segédkezik. Meglátogatta a kórházakat – az idősotthonokat nem – ahol is a betegeket díszletként felhasználva beszélgetett az orvosokkal. Egyetlen egy külföldi miniszterelnököt sem láttam, hogy akár csak hasonlót csinált volna. Nem azért, mert őket nem érdekelte volna a dolog, hanem pontosan tudták, hogy etikátlan húzás lenne, amiért a társadalom felháborodna.

Na nem nálunk persze, ahol semminek nincs következménye. Annak sem lesz valószínűleg, hogy a 2,8 milliós számot csak belehazudták a kamerába, hogy a paraszt azt higgye otthon, hogy a drága miniszterelnök úr folyamatosan véd bennünket. Lehet persze hogy érkeztek maszkok és védőfelszerelések, valamint készültek a gyártósoron is – a behazudott 9 millió helyett azonban csak 890 000 készült – de hogy ezek merre vannak az országban, azt a fene sem tudja. Mint ahogy azt sem, hogy mi lesz a sorsa az elképesztően túlárazott lélegeztetőgépeknek is, amelyekre az égvilágon semmi szükség sem lesz. De még ha lenne is, nem tudom mi volt a terv, hiszen nincs is annyi szakképzéssel rendelkező orvos, vagy ápoló, amennyi a gépek üzemeltetéséhez szükséges lenne. Netán nővéreket is rendeltek volna Kínából?

Sokaknak az a gyanúja – nem feltétlenül alaptalanul – hogy ezeken a felszereléseken is nyerészkedett valaki és ahelyett, hogy valóban eljuttatták volna azokhoz, akiknek a pénzéből egyébként vásárolták – az adófizetők – inkább szétosztogatták, vagy túladtak rajtuk saját haszonért. Nyilván nem fogunk erről olvasni a közeljövőben, hiszen ahhoz szükség lenne egy működő főügyészségre, illetve független igazságügyre, amivel mi nem rendelkezünk. Vélhetően meg fogják úszni azt, amit tettek ezen időszakban, hiszen nincs olyan, aki felelősségre vonhatná őket. 9 000 000 maszk helyett csak 890 000 maszk készült el, na és? A lényeg az, hogy Orbán beszerezte a masinát, az emberek pedig meg lettek védve a vírustól. Elég körülnézni és a hülye is láthatja, hogy ameddig külföldön mindenhol tucat számra halnak meg az emberek, idehaza már a terjedés is olyannyira lelassult, hogy alig észrevehető. Hogy persze ez a valóság-e, vagy valami turpisság van a háttérben talán soha nem derül ki. Jelen állás szerint ugyanis Orbán megvédte az országot, akár hazudott, akár nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.