Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem egy bűzölgő keleti diktatúra. Ez egy erős és büszke európai ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minimum egy vödör jeges limonádéba mártott jó estét kívánok mindenkinek! Természetesen a limonádé tetszőlegesen behelyettesíthető bármilyen más nedűvel, senkinek a vallási érzékenységébe nem szeretnék beletiporni. Nem is keresgélem tovább az agyam hőségben megolvadt molekuláit, mióta az intellektuális kóma nem akadálya az életben maradásnak. Ma kezdjük kivételesen egy kis nemzetközi posványkapirgálással.

A minap, amikor Donald Trump nevű pojáca azon vicceskedett a radikális populista Fox News radikális populista riporterével, hogy kétségbevonta demokrata kihívója, Joe Biden szellemi képességeit (a legmagasabb világi hely legmagasabb rangú félhülyéje szerint ellenfele nem menne át azon a kognitív teszten, amin ő egyébként fantasztikus eredményt ért el), arra gondoltam, hogy ez vajon már az a szint, amit Tarlós István bácsi alkalmatlanozós, Fidelitas (apa csak egy van, höhö) és megafon és még egy kis extra alkalmatlanozás által megtámogatott kampánya képviselt? Arra jutottam, hogy sacckábé mindkettő ugyanaz a kretén, kontraproduktív prosztóság, viszont sehol nincs annak a K.W. Miller nevű független amerikai politikusnak a Twitter-huszárságához képest, aki egy kongresszusi székre pályázik, és ebbéli igyekezetében odáig fajult, hogy ezzel hozakodott elő a közösségi oldalon:

Beyonce még csak nem is afroamerikai. Csak megjátszotta, de most lelepleződött. Az igazi neve Ann Marie Lastrassi. Olasz. Ez a hazugság része a Soros-tervnek és a Black Lives Matter-mozgalomnak. Beyonce, figyelünk! 

Ahogy a költő mondaná: nabazmeg. Ez ám a leleplezés, szerintem a Rémhírtévé is nyugodtan járhatna konzultációkra Millerhez, bár miután Hadházyék nemzeti manipulációs-álkonzultációs íveket gyűjtő akciójának lejáratási igyekezetében leleplezték, hogy a 24.hu újságírója egy postahivatalban lakik (!?!), nehéz lesz belátható időn belül erősebb tartalommal előállni. Szóval csak vigasztalni szeretnék mindenkit: az agyhalál nem ismerik határokat, ha azt gondoltuk, hogy csak minket ver az Isten és az ő haragja szellemileg alultáplált politikai elittel, akkor ezt felejtsük el. Még ebben sem vagyunk különlegesebbek, mint oly sokan mások.

Viszont a rossz hír az – bármekkora igény is volna rá, nem lehet ezt elviccelni -, hogy úgy tűnik, most már ez következik a pártállami manipulációs és álhírgyártó üzemeknél, ez a legújabb kijelölt közfeladat a szolgák és cselédek számára: odacsődülni független újságírók lakásához egy komplett tévéstábbal, zaklatni őket, hazudni róluk, a lakcímüket beolvasni élő adásban, a magánéletüket érintő szenzitív információkat kiteregetni, és így tovább. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint keleti diktatúrákban támad a kormánysajtó ellenzéki újságírókat. (Szerintem különben a független újságírókat nem célszerű ellenzéki újságíróknak nevezni; a lakáj kiszolgálja az Orbánját, az újságíró végzi a munkáját, a hatalomtól és az ellenzéktől függetlenül.)

Najó, hát persze, hogy ez nem egy bűzölgő keleti diktatúra, ez egy erős és büszke európai ország, csak éppen a független sajtó áll a korlátlan demokratikus hatalom útjában. Valamiért. Nem pontosan értjük, hogy miért van ez így, hiszen velük, a hatalommal minden rendben van, tisztességesek, becsületesek, nem lopnak, nem hazudnak, csak értünk dolgoznak éheznek és fáznak, nincs takargatnivalójuk, akkor mi a faszért uszítják rá a gerincfogyatékos apparátusukat megfélemlítés céljából azokra, akik nem valamely párthoz, hanem a szakmájukhoz hűségesek? Hogy majd hátha elmegy a kedvük a tényfeltárástól? Hátha megijednek, hátha feladják? Hátha elfogy a bátorságuk is, hogy a NER számára kínos, mocskos, gennyes korrupciós ügyeket feszegessék? Akkor majd jobb világ lesz itt? Akkor majd megnyugszik a hatalommánia?

Dehogy nyugszik meg. Párhuzamosan megy a kifárasztás. Miután két ízben is zaklatták az újságírót és családját, szombat délben odapofátlankodik ugyanaz a médiaprostituált az elsősorban és mindenek előtt lejáratni szándékozott parlamenti képviselő házához, és beletenyerel az ebédbe. Igen, ez az a képviselő, akire Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság fideszes bábként funkcionáló elnöke kiváló időzítéssel, éppen az álkonzultációs ívek gyűjtésével egyidőben szabott ki 1 millió forint büntetést, mert szerinte jogsértően kezelte a kapcsolattartási adatokat ama aláírásgyűjtés során, ami azért indított, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Ja, és ez az a Péterfalvi, aki szerint egy újságíró családjáról, férjéről, magánéletéről információkat közölni azért nem jogsértő, mert az újságíró a közélet formálója. Világos.

És még Mancikának áll feljebb, hogy róla ne készítsenek felvételeket. Eszük ágában nem volt behívni Hadházyt a párttévébe, élő adásba, és élőben megérdeklődni tőle, hogy mi az igazság a postahivatalos, alapítványos nagyfene hazug leleplezésükkel.

Mi a tanulság? Hogy itt van a térkép, az összes gyűjtőpont rajta van, ahol a kormány megalázóan hazug, manipulatív nemzeti álkonzultációs íveit le lehet adni. Bármilyen szimbolikus ügy ez, de egyszer vissza kell térni a normalitáshoz, és ez is egy afelé vezető lépés lehet. A normalitás ugyanis nem az, hogy ellenzéki képviselőket évek óta kitiltottak a közmédiának csúfolt üzemből, onnan, ahova a demokratikusan megválasztott kétharmad és az ország miniszterelnöke hazajár és monológok formájában ontja a hazug propagandáját hétről hétre, évről évre, miközben egy évtizede nem áll szóba a független sajtóval, ellenben gyáván menekül az érdemi kérdések elől.

Magyarország erős és büszke európai ország, amely kitart véleménye és érdekei mellettóbégatja a legbátrabb magyar, és milyen igaza van. Kétségtelen. Nincs még egy ilyen ország, amely ilyen ostobán kitartana az elnyomói véleménye és az elnyomói érdekei mellett. Minden ez, csak nem jogállam. Szóljon valaki Varga Juditnak is.

Ez volt ma:

A kis pasas majd eldönti

A gyűlölet mindennapivá tétele nem ma kezdődött

Harmadik generáció

Disztópia (9. rész)

A hét éve létező cég tíz éve folyó kutatása

Ne tegyünk már úgy, mintha minden rendben lenne

Nem megsértődni kell, hanem elutasítani azt, ha Orbán hülyének néz bennünket

Hajnalvárás

Felkerültünk a világtérképre

A doktor úr nem javasolja, hogy ellenőrzés alá vonjuk az ügyészséget meg a bíróságot

Kedvenc kommentjeim:

• Igen, a mindenhez is értő kis pasas elolvassa a jelentést, majd eldönti, mi legyen itt majdnem 10 millió emberrel. Lehet, hogy máskor is ő szokott dönteni? Lehet, hogy például a kórházkiürítések ügyében is ő döntött? Lehet, hogy ennek következtében beteg(ek) halt(ak) meg? Lehet, hogy ezért (ha megtörtént) őt terheli a felelősség? (György)

• Ezek szerint már nem csak Trianon fáj, hanem Afganisztán is. Az Orbán-féle új Magyarország lesz a legnagyobb a világon! (Gyöngyvér)

• Ha a főni mindenható és beszámítható, akkor ennek megfelelően lesz kezelve a bukása után. Amennyiben azonban a környezete használta ki rútul a szegény, zavart elméjű embert, akinek tudata képtelen volt befogni, mire is adja aláírását, mi folyik a nevében, akkor az a miniszterei, tanácsadói felelősségrevonása során kell, hogy súlyosbító tényező legyen. Bekészítem a mikróba a pattogatni való kukoricát, fogok egy sört a frigóból és kényelmesen hátrdőlve élvezem, ahogy majd kétségbeesetten igyekeznek bemószerolni igymást, hogy mentsék a bőrüket… (Lustamacs)

Siriusnak pedig külön pacsi ezért:

Tegnap tudtam meg, hogy afgán gyökér vagyok, és még mindig nem dolgoztam fel ezt. 😀

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.