Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gyűlölet mindennapivá tétele nem ma kezdődött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Pesti Srácok weboldal olyat oknyomozott, hogy az nem mindennapi, kérem szépen. Ezúttal nem Jurák Kata rántotta le a leplet a bűnözőkről, hanem egy név nélküli szerző. A cikk nem szól másról, mint hogy a Facebookon egy poszt alatt valaki nem túl vicceset kérdezett. Ennyi, se több, se kevesebb. Ebből mégis egy egész cikk született, amit közel ezren kedveltek is. Nem is tudom tehát, hogy mi a siralmasabb. Az, hogy ennyire nem tud már mit kezdeni magával a kormányzati média, hogy ismeretlenek Facebook posztjait vizslatja óriási hírekért, vagy az, hogy egy ilyen történet teljesen komolyan izgatta a cikk szerzőjének fantáziáját és úgy érezte, neki erről mindenképpen írnia kell. De a történetet ennél jóval messzebbről indítja a szerző, lássuk hát:

A tatai képviselőtestületbe ellenzéki összefogással jutott be dr. Popovics Judit, aki elsősorban azzal hívta fel magára az országos média figyelmét, hogy a múlt hónapban fenyegető levelet küldött a városi képviselő-testület tagjainak. Ebben azt írta a képviselőknek: a felelősség és természetesen a büntetőjogi felelősség is az Öné. Ha nem a város érdekeit képviseli, a felelősségre vonást nem fogja elkerülni. 

Csak kérdem, ebben hol van a fenyegetés? Ha nem követett el semmiféle bűncselekményt az illető, akkor nincs mitől tartani, tehát miről beszél a szerző? A fenyegetés nem itt kezdődik, ez nem több, mint egy sima figyelmeztetés, ami nem büntetőjogi kategória, még akkor sem, ha egy propagandista már ettől megrémül. Megszokhatták már persze a fideszes elvtársak, hogy tegyenek bármit, azért soha nem vonhatja őket felelősségre senki. Nem véletlen, hogy gátlások nélkül tesznek, amit csak akarnak. Haveroknak, rokonoknak osztanak ki önkormányzati lakásokat, visszaélnek az uniós támogatásokkal, a közmunka elvételével fenyegetik meg a szavazókat és még lehetne sorolni. Ezek mind-mind pletykaként kerültek be a köztudatba, miközben pontosan lehet tudni azt, hogy ezek a vidéki és fővárosi valóság képei.

Fideszes politikus a legritkább esetben bukhat csak le, hiszen az ő kezüket a hatalom nem engedi el. Az ugyanis nekik lenne romboló erejű, hiszen egy-egy téma kapcsán a teljes párt felelősségét firtatnák az emberek. Pont ezért tussolnak el minden ügyet, legyen az „egyszerű” adócsalás, vagy akár pedofília. De az itteni ügyben erről még csak szó sincs, egyszerű felelősségre vonásról van szó, a Pesti Srácok propagandistája mégis mindjárt fenyegetésről beszélt. Ennyire félnének? Na de térjünk is vissza a brutális kommenthez, amely ezt az egész cikket ihlette:

Popovics oldalán most egy olyan kommentet írt egyik támogatója, amelyben a polgármester lelövését vizionálja.

Mi kell ahhoz, hogy egy polgármestert leváltsanak? Talán mesterlövész? – áll az említett posztban.

A komment nem vicces, ezzel egyet tudunk érteni, de hogy egy hozzászóláson ennyire felháborodjon bárki is, az nem kicsit nevetséges. Szerintük felháborító, hogy a mai napig olvasható ez a komment a bejegyzés alatt, sőt Rigó Balázs, Tata alpolgármestere szerint felháborító, hogy 2020-ban Magyarországon valaki egyáltalán leírhat egy ilyen mondatot. Kérdem én, mit kellene tenni, kiküldeni a TEK-et, hogy intézze el a dolgot? Esetleg a zseniális magyar nyomozókat kellene ráereszteni a gyűlölködő kommentelőre? Már csak azért kérdezem, mert a PS cikk alatt pont ilyen és ehhez hasonló kommentek olvashatóak most is. De hogy nem csak kitaláltam a dolgot lássunk is egy pár példát a Pesti Srácok cikke alól:

Mig a kormány nem szánja el magát komojabb lépésre addig ezt fogják müvelni régen bekellett volna fogni azt a mocskos pofájukat

Vén proli bolsi pics….! Jól fel kell rugni, mint a büdösbogarat.
Fel kell jelenteni, de előtte meg kell fodrászolni kis kézi sárkánnyal, hogy tobbet fodrászra se legyen gondja. Hanyinger ez a szélsőbal.

Ezek után mégis miről beszélnek? Kretén kommentelők mindig is voltak és mindig is lesznek, az internet már csak ilyen. Persze fennakadhatunk minden ilyen és ehhez hasonló beíráson, de sokra nem megyünk vele, hiszen ha minden esetben feljelentést tennénk,  a rendőrségnek még a trafipaxozás helyett valami valódi feladata is akadna, ami természetesen megengedhetetlen lenne. A kritikát illik eltűrni, még ha néha ilyen trógerek is megnyilatkoznak a cikkek vagy bejegyzések alatt. A fene sem képes 0-24 figyelni, hogy van-e olyan megszólaló a cikk vagy bejegyzése alatt, aki bárkit is fenyeget. De még csak azt sem hiszem, hogy ez a szerző feladata lenne. Mi magunk is kaptunk már temérdek olyan üzenetet, hogy bőven tehettünk volna rendőrségi feljelentést, de mivel tudjuk, hogy ezeknek az embereknek csak az internet adta anonimitás miatt ilyen nagy a szájuk, erre semmi szükség sem volt.

De ha már a gyűlöletről kíván értekezni a kormánypropaganda, inkább nézzék meg az irományaik nyelvezetét, vagy azt a kommunikációt, amit a kormány folytat immár egy évtizede. A változás elég szembetűnő 2010 óta, ami nem a libsibolsevik sorosista zsoldosok hibája, hanem bizony a mostani rezsimé. Ehhez a rezsimhez pedig a Pesti Srácok szorosan kapcsolódik. Akkor mégis mi ellen háborodnak fel?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.