Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kis pasas majd eldönti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Máris itt a szombat, még egy napot kell velem kibírni. Ma jön a hidegfront, úgyhogy 35 fok lesz, pedig én még a tegnapi hőgutát sem hevertem ki. Az oroszok (is) feltalálták a koronavírus elleni hatékony szérumot, úgyhogy ez a hét sem telt el eredménytelenül. Sőt, Kásler doktorprofesszorminiszter úr bejelentette, hogy az Árpád-házi királyok 4500 évvel ezelőtt alakultak ki dinasztiaként (jó, rohadtul nem értem, mit beszél. Általában nehezen találom meg a közös hangot gyakorló elmebetegekkel és politikusokkal) a mai Afganisztán területén. Azt is mondta Kásler, hogy ezzel lehet vitatkozni, de csak tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva. Én életemben többször költöztem, az Árpádházi-dinasztia 4500 évének dokumentációját tartalmazó cipősdoboz elkallódott valahol, úgyhogy eszembe sem jut vitázni, mert a végén elvisz a TEK rémhírterjesztésért. Úgy van, ahogy azt a miniszter úr mondja! Ha holnap azt mondja, hogy a magyarok hatezer évvel ezelőtt potyogtak ide a Halálcsillagról, én azt is készséggel elhiszem.

Régebben – még ifjú és bohó koromban – elég sok Karl May könyvet olvastam. Szerintem az összeset. Onnan tudom, hogy az indiánok nagyon tisztelték a hibbantakat. Ez most nem tudom, miért jutott eszembe, talán a hőség miatt lehet. Azóta is sajnálom, hogy nem vagyok indián. Nadehogy azt írta a Magyaridők Nemzet, hogy Soros György gyerekeket hálóz be. Gondolom, a hozzáértő hívek jól értik az üzenetet, ami véletlenül sem arról szól, hogy a gazdag, öreg zsidó pedofil is, hanem hogy. Hollókőn szervez nyári tábort az Amnesty International, innen már tudni lehet, hogy több dologra biztosan kitanítják ott a fiatalokat: a terrorizmusért elítélt Ahmed H. mosdatása és az őt elítélő magyar bíróság ítéletének minősítgetése, ez az egyik. Ezt nem én mondom, a Magyaridők Nemzet írja. Tiszta szerencse, hogy a Fidesz, a fideszes kormány és a fideszes propagandisták soha nem minősítgetik a magyar bíróság ítéleteit. Csak olyankor legfeljebb, ha az ítélet nem tetszik nekik, de ez teljesen rendben van. A másik célja a tábornak: A transzneműek jogai érdekében szervezett nyomásgyakorlás. Ezt sem én mondom, a portál írja. Meg ezt is: a Soros-párti Európai Unió Bírósága által hozott, Magyarországot elítélő határozat üdvözlése.

Ennyi már bőven elég is lenne ahhoz, hogy az ember távol tartsa a gyerekeit a Soros-finanszírozott nemzetellenes alakulattól, azonban a táborhoz tartozó leírás további célokat is megfogalmaz:

„Középiskolás diák vagy? Izgatnak az emberi jogok és szívesen fellépnél a védelmükben? Gyere az Amnesty nyári táborába…”

Tehát olyan, még könnyen befolyásolható középiskolásokat keresnek, akik szívesen fellépnek az emberi jogok védelme érdekében. 

Igaza van a propagandalapnak! Sokkal jobb, ha inkább lőni tanulnak a gyerekek. Esetleg imaláncot szervezni Orbán Viktorért. Nemzetileg.

Ha már az előbb hőbörögtünk azért, mert micsoda ronda dolog minősítgetni a magyar bíróságok döntését, mindjárt ugorhatunk is a PestiSrácokra, ahol azon háborognak, hogy a magyar bíróság őket ítélte el két perben. Akit érdekel a dolog, az fáradjon el a portál oldalára, biztosan megleli a cikket, én csak a felvezető szövegből emelek ide néhány sort:

Két, hosszú ideje húzódó perben is elmarasztalta a bíróság kiadónkat, méghozzá olyan elképesztő bírói indokolással, amelyek teljesen egyértelmű sajtójogi kérdések, ezért abban még szubjektív mérlegeléssel is érthetetlen a döntés. A két támadott cikkünk egyike Horváth Csaba MSZP-s polgármester sajtótájékoztatójáról, illetve azt követően az ATV operatőre részéről várandós kolléganőnk inzultálásáról számolt be.

Nekem mindössze egyetlen kérdésem van. Érdekel az valakit, hogy a PestiSrácok újságírónője az ATV operatőrétől várt gyereket? Mert szerintem egyáltalán nem.

Izgalmas hétvégének nézünk elébe. Egyrészt Lengyelországban most lesz a választás második fordulója. A magyar kormánypropaganda erősen kampányol Orbán Viktor haverja mellett, Varsó főpolgármestere ellen. Kár, hogy ebbe nem tud beleszólni a Fidesz. A mi szempontunkból érdekesebb hír:

Lakatos Tibor hozzátette: leginkább olyan környező országokból került be a vírus, ahol emelkedett a fertőzések száma. Azt mondta, az operatív törzs csütörtöki ülésén tárgyalták meg a szomszédos országokban kialakult helyzetet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) azt a feladatot kapta, állítsanak össze egy javaslatcsomagot, hogy milyen intézkedésekkel tudják megakadályozni a vírus terjedésének újabb felfutását. Úgy tudja, ezt a javaslatcsomagot Orbán Viktor miniszterelnök a hét végén áttanulmányozza, és a jövő héten várhatók különböző intézkedések. (MTI)

Mindenki éberen figyel? Orbán Viktor a hét végén áttanulmányozza aztán majd eldönti, mi legyen velünk. A jogász végzettségű, de végül a szakmai képzést be sem fejező (ügyvéd sem lehetne), világ életében a mi zsebünkre politizáló, a valóságtól már régebben elszakadó, mindenhez is értő kis pasas majd elolvassa a jelentést és lábáztatás vagy kávézás közben kitalálja, mi legyen itt majdnem 10 millió emberrel. Nem szakértők ülnek össze és érveket ütköztetnek érvekkel, tanulmányokat és számításokat lobogtatva vitáznak, hogy a lehető legjobb döntést hozhassák meg. Nem. Orbán a hétvégén átolvassa a jelentést aztán majd ő tudja. Mint mindent. Megismétlem, amit már sokszor mondtam: ilyen ország márpedig nincsen.

Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.