Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindennek megvan az ára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Eddig az ellenzék inkább csak beszélt arról, hogy megkezdené az elszámoltatást azokkal szemben, akik az utóbbi időben visszaéltek politikai kapcsolataikkal és korrupcióba keveredtek, azonban úgy tűnik, a járvány lecsengésével eljutottunk oda, hogy már nem csak beszélnek az elszámoltatásról, de gyakorlatba is ültetik az ígéreteket. Ezt várja már a rájuk szavazó több százezer ember hónapok óta, azonban vélhetően időre volt szükségük ahhoz, hogy elkészítsék a szükséges papírmunkát és ténylegesen is utánajárnak annak, hogy kivel szemben lehet büntetőpert indítani és kik azok, akik tevékenységét be tudják szüntetni végleg. A járvány idején elég egyértelműen nem ez volt a legfontosabb, hanem a kerületek és települések lakóinak élete és biztonsága. A járvány azonban csillapodik, még ha el nem is tűnt, ami újra lehetőséget adott arra, hogy az ellenzék ezzel is foglalkozhasson.

Momentumos vezetésű fővárosi vizsgálóbizottság alakul az elmúlt évek fővárosi korrupciós ügyeinek kivizsgálására.

A Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforrt a korrupcióval. Nincs ember ma Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök. És aligha van olyan ember, aki azt gondolja, hogy a fideszes vezetésű budapesti Városháza mentes volt a korrupciós ügyektől az elmúlt tíz évben.

A 2019-es kampányban az egyik választási ígéretünk az volt, hogy leszámolunk a korrupcióval. Ez Budapesten két dolgot jelent. Azt, hogy tisztességesen dolgoznak majd a momentumos politikusok, és azt, hogy felderítjük az előző ciklus által elkövetett bűnöket: kivizsgáljuk a 4-es metró ügyét, a Bálnát, a 3-as metró felújítását, a biódom kérdését, a parkolási rendszert és az e-jegyrendszert.

Ezt Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere jelentette be Facebook-oldalán, majd hozzátette: A bizottságnak lesz fideszes külsős és belsős tagja is. Ha ők érdemi munkát szeretnének hozzátenni, ha hajlandók képviselni azokat az embereket, akik rájuk szavaztak a fővárosban, tárt karokkal várjuk őket, bármikor csatlakozhatnak a munkához. Az, hogy Soproni ennyire hangsúlyozza a Momentum szerepét az egész történetben, szerintem kontraproduktív, a szavazók ugyanis egy egységes, erős ellenzéki összefogást szeretnének látni, nem pedig azt, hogy egyes pártok saját politikai hasznukra felhasználjanak ilyen fontos ügyeket, mint a volt fideszes kerületvezetők elszámolása.

Félreértés ne essék: a vizsgálóbizottság megalakulása egy nagyszerű lépés, azonban ideje lenne félretenni ez ennyire nyilvánvaló pártérdekeket, hiszen ezzel nem kerül közelebb az ellenzék Orbán leváltásához, mint inkább távolodik attól. A Fidesz sorozatos választási győzelmét nem feltétlenül az jelentette az elmúlt években, hogy annyival több szavazójuk lenne, mint bárki másnak, hanem az, hogy nem volt egyetlen erős párt vagy pártszövetség sem, amely képes lett volna az összefogásra, hogy ezzel nehéz helyzetbe sodorja Orbánt. Összefogás nélkül semmi esély nincs arra, hogy 2022 után ne Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, ezért ha a független és ellenzéki képviselők valóban a nép érdekeit kívánják képviselni, úgy jobban teszik ha átgondolják a kommunikációjukat.

De a vizsgálóbizottság felállítása mellett történt még egy fontos lépés, méghozzá az első kerületben, ahol V. Naszály Márta megelégelte, hogy egyesek nyerészkednek a Várnegyedben kiadott önkormányzati bérlakásokkal, ezért megszüntette bérleti jogukat. Többen is voltak, akik nevetséges összegeket fizettek havonta a bérleményükért, majd azt Airbnb-n meghirdetve több millió forint haszonra tettek szert. Tették ezt úgy, hogy családok tucatjai várnak bérlakásra, vagy kénytelenek a magas piaci árakat kifizetni és sakkozni a havi bevételekkel úgy, hogy hónap végén még legyen mit enni. Egy sor fideszes prominens szereplő is a várban „húzza” meg magát, azonban vélhetően ők nem követtek el ennyire átlátszó visszaéléseket. Azonban az, hogy Bayer Zsolt-félék szerezhettek bérlakást a várban, érhetően felháborította a közvéleményt, hiszen elég egyértelmű volt az, hogy miért pont ő, és nem egy valóban rászoruló ember kapta azt a lakást. A kerületet korábban 20 éven keresztül fideszes polgármester vezette, ezért is lehetett az ottani értékes lakásokat lényegében haveroknak kiosztani. Ennek viszont az ellenzéki polgármester megválasztásával elviekben véget ért.

A polgármester szerint mostanra a „kerületi önkormányzati lakásszerződések felülvizsgálata megtörtént”, és a jogsértő ügyeket előkészítették arra, hogy bíróság elé vigyék. „Az a cél, hogy a feltárt törvénytelenségnek legyen következménye, hogy védjük a jogbiztonságot és az itt élő tisztességes bérlőket” – jelentette ki.

Persze kérdés, hogy a bíróság mennyire akar majd elítélni olyan embereket, akik a NER tagjai. Előfordulhat, hogy egyik Orbán-haver sem követett el törvénytelenséget, de tekintve, hogy mennyien rendelkeznek lakással a Várban, ez több mint meglepő lenne. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy mire derül még fény a következő hetekben, hiszen jól láthatóan elkezdődött valami.

Mai cikkeink:

Előrajzanak és összemocskolnak mindent, beférkőznek minden résbe, szétrágnak, összeszarnak mindent

Ez a szervilizmus már borzasztóan unalmas

Farfekvéses gipszkarton szerelő

Médiaháború, 2020, Magyarország

Ezt tudják, ezt nyomják. Le a torkunkon

Ennyi idő után sem ért semmiből semmit

Most derül ki, hogy talán nem volt annyira jó ötlet felvásárolni a szállodaláncokat, kempingeket, strandokat

A gavallér zsiráf

Igazságszolgáltatás idehaza már nem létezik

Lóhalálában

Mai kiemelt kommentjeink:

Egy olyan országban, ahol egy rezsiszilád bármilyen felelős pozíciót betölthet, ahol egy műveletlen, suttyóból csinálják meg az ország leggazdagabb és legbefolyásosabb emberét (nem mellesleg a második legnagyobb munkáltatóját is!), ahol velejéig romlott, gonosz és hivalkodó habonyok és rogánok diktálják az emberek fejébe, hogy miről, mit gondoljanak, ott az ilyen csótány-mentalitás talán már nem is számít különlegességnek, hiszen ők csak a lehulló morzsákért ölik egymást (és minket!), mivel nekik már csak ez jut. (Attila)

Ezek az emberek a nemzet csótányai, csak arra nem gondolnak, hogy őket nem védi meg a hatalom, ők a feláldozhatók a fidesz oltárán. Mert nem a nagyokat áldozzák fel, hanem ha valami szar kerül a palacsintába, ők repülnek. A nagyok felfelé buknak, a kicsik lefelé. Példa erre a tankerületi felügyelő vagy mi a fene, aki „felmondott” amikor már a fél ország felháborodott a vasalódeszkás úszásoktatás megtorlásáért. Ezek az emberek, ha a legkisebb hatalmat is érzik a kezükben, akkor azzal visszaélnek, mert azt gondolják, hogy megbecsülésben lesz részük, holott a fidesznél az csak a nagyoknak jár. Még fönt sem mindenkinek. Lásd lézer janit. (Transzporter)

Nincs annál borzalmasabb és károsabb, amikor hülye emberek szorgalmasan dolgoznak. Hatalmas küldetéstudata van, de semmiben sincs tapasztalata. Itt az utánpótlás, nem dolgozik egy percet sem, de majd beül a parlamenti patkóba, osztani az eszet. Szomorú vagyok, mert számtalan diplomás, jóravaló fiatal ismerősöm van, aki munkahely nélkül tengeti életét. (Zebike)

Megnézném én azt az anyát, aki úgy néz az újszülöttjére, hogy a leendő hősi halottat látja benne. (Melinda)

A mai nap kommentje pedig Siriustól:

Azt is mondta az elmeroggyant turulavató, hogy „minden megszülető magyar gyermek újabb őrhely is”. Csak azért teszem hozzá, mert ha esetleg őrtoronnyal együtt születik a gyermek, akkor lehet, hogy nem szóródik szét a csőkulcs meg a betonkeverő szülés közben (feltéve, hogy minden szépen be van rámolva az őrhelyre a gyerek mellé).

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.