Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fel nem foghatom, hogy ki vevő még erre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Egészen fantasztikus az, ahogy a kormány ismét vissza tudott térni a nem létezőtől való rettegéshez. Ehhez elég volt az, hogy hivatalosan is véget érjen a veszélyhelyzet és máris előbújt Soros a sötétből, nem beszélve az egyéb háttérhatalmakról, amelyek madzagon rángatják az Európai Uniót és vélhetően az egész világot is. E tekintetben mindössze egy kivétel van, Magyarország, amelyet Orbán megvéd a külső erőktől és nemzeti illiberalizmusával létrehoz egy olyan helyzetet, ahol nem kerül veszélybe a múlt, a jelen és a jövő sem. Mondjuk nem tudom, milyen veszély leselkedik a spanyol, francia vagy holland állampolgárokra – el akarják lopni a múltjukat és a kultúrájukat? –, mindenesetre biztosan nagyon rémisztő lehet, ha ettől a teljes magyar kormány tart.

Mi nemzetiek tudtunk maradni a nemzetietlen időkben is, jelentsen ez bármit. A nyugati demokráciákkal szemben nekünk nemzeti diktatúránk van, amit senki sem vehet el tőlünk. Ez a miénk, semmi joga ahhoz Soros Györgynek és csatlósainak, hogy megpróbáljon ezen változtatni. Orbánt a magyar nép választotta meg teljhatalmú urának, ami így is marad, ameddig a vezér máshogyan nem dönt. Már csak ezért is mintha csak külső ellenségei lennének, akitől meg kell védeni a hazát. Ilyenek a gaz migránsok, Brüsszel és Soros György is. Ezek a szereplők kerültek újra előtérbe azzal, hogy a járvány a háttérbe szorult. Most végre van idő, hogy arra koncentrálhassunk, ami igazán fontos ebben az országban. Orbán ma reggel szokásához híven be is fáradt a Kossuth rádió stődiójába és a következőket nyögte bele a mikrofonba:

Van ez a nemzeti kormányok és a nemzetek meggyengítésére, fölszámolására, birodalmi rendbe gyömöszölésére irányuló nemzetközi politika, aminek most már gyakran nem is csak államok, hanem államok feletti, globális nemzetközi szervezetek és az azt fenntartó, abból élő, azt finanszírozó, magukat nemzetek felett állónak érző üzletemberek, pénzemberek működtetnek.

Mondhatott volna csak annyit is, hogy Soros. A mondandó lényege ugyanis ennél nem több, mégis hosszú, keserves másodeprcekig írta körül az egyértelműt. Hű csatlósa, Hollik István nem kerülgette a forró kását, a drága vezér reggeli produkciója után a kamerák kereszttüzében felolvasta a párt által kiadott egyenszöveget, amely nem volt más, mint hogy egy újabb csata előtt állunk. Ki nem találnák ki az ellenfél: Soros György. Óriási meglepetés ez!

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója kijelentette: a Soros-szervezetek lobbijának köszönhetően az Európai Bíróság előző nap kimondta, nem tetszik nekik a 2017-es törvény, amelyet azért alkottak meg, hogy átláthatóvá tegyék Magyarországon a külföldről finanszírozott és itthon működő civil szervezetek pénzügyeit.

…A politikus rámutatott: úgy gondolják, a Soros-szervezetek és a Soros-hálózat átláthatóságára minden korábbinál nagyobb szükség van, és ebben csak megerősítették őket az elmúlt időszak eseményei, Magyarországon, Európában és a tengerentúlon. Azt láthatják, hogy Soros György dollármilliárdokat mozgat meg azért, hogy az általa pénzelt szervezetek segítségével keresztülvigye a Soros-tervet, betelepítse a migránsokat, pénzügyi függőségbe taszítson országokat, és eltávolítsa azokat a nemzeti kormányokat, amelyek tervének útjában állnak – fejtette ki. (MTI)

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ennyire butának nézik a magyarokat. Ami pedig talán még ennél is felfoghatatlanabb az az, ha még ennek ellenére is működni fog. Nem hiszem el, hogy az embereknek nincs még elegük egy láthatatlan ellenségből, akivel Orbán már évek óta riogat. Ami a riasztó ebben az országban, az nem Soros György, Brüsszel vagy a menekültek, hanem az, ami történt a társadalommal. Az, hogy gond nélkül ellopták a manyup pénzeket, hogy szánalmasan nevetséges szintre züllesztették az oktatást, és ha lehet, még jobban tönkretették az egészségügyi és szociális ellátórendszert. A hajléktalanságot illegálissá tették, a nyugdíjasokat hétről-hétre hülyének nézik, a fiatalokat pedig megpróbálják megvásárolni holmi ingyen hitelekkel. Az ország egy mocskos pocsolyává változott, amiben a Fidesz boldogan dagonyázik, mindenki más kárára. Hogy nem vesszük ezt észre? Hogy nem fogjuk fel, hogy az igazi probléma nem a korábban felsorolt tényezőkkel, hanem a saját kormányunkkal van?

A járvány lelassulásával tehát újra itt a teljes agyhalál, élvezzük hát közösen.

Mai cikkeink:

Kétségtelen, hogy a vitrines embert nem volt hülyeség hazarángatni Londonból

Sajnálom, anya

Leuralnak mindent

Az ilyen embernek börtönben a helye 

Kásler előtűnt a ködből

Szómágusok, vagy egyszerű hazugok

Dehogy akartak ők egységet 

Akinek igaza van, az miért üvöltözik állandóan?

Haj, száj, szem

Emberből vagyunk

Mai kiemelt kommentjeink:

Ha nem itt élnék, akkor soványmalac vágtában azonnal „rágugliznék” a neten, hogy hol is van ez az ország? Egyáltalán létezik, vagy csak valamilyen közepes tehetségű író tudatmódosító szerek befolyása alatt született rémálma? (Zsuzsanna)

10 évvel ezelőtt, mikor minden hír arról szólt hogy kötelezővé akarják tenni a hittant az iskolákban, akkor vált egyértelművé számomra milyen útnak is lesz ez az első lépcsője.
Mire 2012-ben eljöttem egy bőrönddel és az addigi életem készpénzre váltott verziójával, már évtizedes barátságok szűntek meg a felütéssel hogy hazaáruló vagyok, illetve a szokásos visszhangokkal hogy „ez a hazád”, vagy „ha nem tetszik változtasd meg”, illetve a kedvencem hogy „az eddigieket is túléltuk, ezt is túl fogjuk, valahogy majd csak lesz”.
Hát lesz, de nélkülem.
Kívülről és egy lépéssel messzebbről nézve egy problémát mindig nyilvánvalóbb a megoldás, de legalábbis a hiba helye. Így tettem én is éveken át, próbálva mondani és jelezni mi merre nem lesz jó, illetve hogy is kellene működjön ez vagy az.
Az eredmény azóta is látszik, én pedig már feladtam.
Vannak akik szemében most is hazaáruló vagyok, igaz ők úgy látják még sokan mások is azok.
Vannak akik igazat adnak és sajnálják hogy nem léptek időben.
Én meg itt állok, szétteszem a kezem és hüledezve kérdem;
Dehát nem erről pofázok 10 éve? (Nicholas)

Ettől az „emberi faj felsőbbrendű” szövegtől mindig elkap a hányinger. Mitől felsőbbrendű? Attól, hogy élvezettel kínoz, szórakozásból öl?! Hogy korrupt és megalkuvó, kapzsi és tehetetlen? (Lustamacs)

A nap kommentje pedig Melindától:

Ez az igazi hungarikum, az ezeréves várakozás, mindig azt választjuk, aki nagyobbat tud ígérni, aztán továbbadjuk a következő generációnak, hogy majd egyszer kolbászból lesz a kerítés. Úgy tűnik, beérjük a reménnyel, jó nekünk itt, az ígéretek földjén – ha nem lenne jó, bizonyára változtatnánk rajta, de félünk, mert a változás bármit hozhat, és ez a bármi nyilván valami szörnyűség. Inkább eldagonyázunk itt a farhátú világunkban mégiscsak biztonság van, és ez azt jelenti, hogy a holnap is pont olyan lesz, mint a ma volt (vagy még egy árnyalatnyival rosszabb), de ezt legalább ismerjük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.