Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán hazugságai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! A kormány olyannyira megmenti a magyar embereket a válság sújtotta időszakban, hogy nem győznek  milliárdokat átcsoportosítani. Eddig arról volt szó, hogy több százezer munkahelyet sikerült megvédeni, de ez a szám a mai napon egésze 1 millióig kúszott fel. Orbán Viktor maga mondta ezt el a Kossuth Rádió reggeli műsorában, ahol az alákérdezős interjú során több más információ mellett ezt is közölte. Hogy ezek a számok mégis hogy jöttek ki, az nem derül ki, de vélhetően soha nem is kell majd bizonyítania, hiszen a hívek bármit elhisznek, amit Orbán a száján kiejt. Ugyanígy elhitték a nemzeti konzultációk visszaküldése körüli számokat is, meg azt is, hogy az ország kétharmada rájuk szavazott. Ha Orbán azt állítja, hogy 1 millió munkahelyet mentettek meg, akkor pontosan ennyit mentettek meg. Hogy eközben szinte mindenki ismer olyat maga körül, aki elveszítette a munkahelyét az elmúlt hónapokban? Minden bizonnyal hazugság.

Na de mégis hogyan sikerült ez a nem mindennapi bravúr Orbánnak? Hát úgy, hogy milliárdokat pumpált a gazdaságba, ezzel is élénkítve azt. Mészáros Lőrinc például egymaga kapott 17,7 milliárd forint hitelt, amivel azt csinál, amit akar, hiszen azt soha nem kell már visszafizetnie. Ez egy igen komoly összeg, gondolhatnánk és nem is járnánk túl távol a valóságtól, hiszen érkezett egy adat, amely kontextusba helyezi ezt az összeget. A Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot 2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére – jelentette be Varga Mihály miniszter. Ez a 2 milliárd forint Pest-megye összes vállalkozója részére elérhető, vagyis vélhetően fel fog aprózódni. A program keretében 60 és 300 millió forint közti támogatások igényelhetőek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség nemrégiben 83 milliárd forintot osztott ki szállodafejlesztésre, amelyből több, mint másfél milliárd forint ment négy, részben milliárdosokhoz tartozó vidéki luxusszálló fejlesztésére. Tehát a kormány kioszt egy kis alamizsnát a valóban bajban lévő cégek között, hogy azért mégse mondhassák, hogy nem tett értük semmit az állam, majd emellett a haveroknak ennek a pénznek a negyvenszeresét osztja ki. Mennyire átlátszó ez az egész, de komolyan? Kitömik a haverokat, miközben emberek életének munkája ment tönkre azért, mert az állam nem volt hajlandó egy kis gazdasági segítséget nyújtani az évtized egyik legsúlyosabb időszakában. Az 1 millió megmentett munkahely tehát mégis hogyan képzelhető el? A NER vállalkozói, akik a mostani támogatások nagy részét kapták ennyi embert foglalkoztatnak országos szinten? Máshogy ugyanis nehéz elképzelni a fenti állítást, hiszen az egyszerű munkásembert és kisvállalkozót szinte semmilyen támogatással sem segítette ki a kormány.

A 24.hu-n egy érdekes elemzés jelent meg arról, hogy az online oktatás mennyire nem mondható sikeresnek a szegények körében. A kormány ugyanis szereti azt sikerként elkönyvelni, csak úgy tűnik, ismét elfeledkeznek azokról a gyermekekről, akiknek nem állt rendelkezésre intertnet, számítógép, vagy olyan családtag, aki segíteni tudott volna  abban, hogy megtanulják kezelni ezeket az eszközöket. Az újságnak nyilatkozó, a problémával napi rendszerességgel találkozók szerint szeptemberben tragédia várható, ugyanis sokan vannak olyanok, akik az elmúlt hónapok anyagait egyszerűen képtelenek voltak vagy elérni, vagy megtanulni különböző okoknál fogva, ami nem mást jelent, mint hogy szeptemberben, amikor már új anyagokkal kellene foglalkozzanak, egyszerűen nem lesznek képben.

A lemaradásuk pedig behozhatatlanná válhat, ha nem nyújt számukra segítséget valaki. A probléma egyértelműen létezik az elmaradottabb településeken, a kérdés már csak az, hogy az állam kíván-e foglalkozni ezzel, vagy inkább arra koncentrál, hogy a többség számára minden rendben legyen. Már csak azért is fontos lenne, hogy ezek a gyermekek segítséget kapjanak, mert pont az ilyen hibák okozhatnak később szociális problémákat, amelynek a manifesztálódása többféleképpen is megjelenhet. Mert könnyű lehülyézni a szegényebb gyereket és azon viccelődni, hogy még a 8 általánost sem végezte el, csak hogy ez a legritkább esetben a gyermek hibája, mint inkább a rendszer hiányossága. A probléma talán még orvosolható, amennyiben a kormány foglalkozni kíván ezzel az üggyel.

Mai cikkeink:

És a többiekkel mi legyen?

Ide süllyedt a nemzetépítés?

Orbán vonzalma az egyenruha iránt

Úgy tűnik Kövér Lászlónak súlyos gondjai vannak az identitásával

Hamarosan minden a régi lesz

A kötél vége

Alternatív módszerek 

A jó barátok verse 

Főúri pancsoló

Ez aljasság

Mai kiemelt kommentjeink:

A kormány gazdálkodása ugyan olyan felelőtlen, mint annak a kezdő fiatalasszonynak, aki nem tanult meg pénzzel bánni, nem ismer fontossági sorrendet, önző módon csak magára gondol, a saját élvezeteire. Van minden, ami szép és jó, vagyis kozmetika, fodrász, műköröm, masszázs, de a gyerek valaga kilóg a nadrágból, a férj szakadt pólóban jár, pedig csak ő termeli a pénzt. Persze igaz ez a nemek felcserélésével is. A lényeg, hogy a kormány összes „szakemberét” egyetlen erő mozgatja Orbán Viktor.
És nekem egyetlen kezét csókolgató vénasszony, vagy bárki fidesz szavazó se mondja, hogy Viktor nem is tud róla, milyen gazemberek veszik körül, mert aki ilyet álít, maga is hasonló felelőtlen ember és cinkos a bűnben.(Sándorné)

Amíg a közvéleménykutatók szerint mindennek dacára 60 %-on áll a Fidesz népszerűsége,addig szerintem nem a kormányban kellene a legnagyobb hibát keresni! Az árvalányhajas,pitykés magyarságnak kellene végre magába szállni,hiszen ők tartják fenn ezt a rendszert.Nem véletlen történet,hogy már egy tengerünk sincs,és legszebb hegyeinket is elvesztettük.Minden nemzet maga írja a történelmét.Most is azt írjuk….(Katalin)

Az a baj, hogy minden a régi lesz, és nem egy megújuló egészségügy fog feltámadni.(Virág)

A végén a Lánchíd fogja magát és beleroskad a Dunába, de ha ez az ára, hát legyen. Ez az a pont, ahol végre nemet kell mondani a kormánynak, nem szabad gyűjtést rendezni, hogy majd mi megoldjuk. Kétségkívül akárhány milliárdot össze lehetne kalapozni, de álljon már meg a menet, a kormány ne tolja át folyton ránk azt, amit neki a kutyakötelessége megoldani a mi pénzünkből.(Melinda)

A nap kommentje pedig Eleké:

Orbán az a típusú ember, aki az elemes bútor köré gyűjti a családját, hogy megmutassa, hogyan kell összeszerelni. Aztán este, amikor rájött, hogy mindent szétbarmolt, az egészet a feleségére keni. Disznóvágáskor hajnalban ott tolong elsőként a pohárkoccintásnál, majd megmutatja, hol van a disznó, -gyertek mindannyian, fogjátok meg és öljétek le, majd perzseljétek meg. Aztán két koccintás között elcseni a legjobb falatokat, majd este pohárköszöntővel dicséri meg önmagát, hogy milyen ügyesen dolgozott, majd a többiektől megköveteli, hogy dicshimnuszokat zengjenek róla.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.