Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A parasztvakítás megvolt, a valóság lesújtó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vadbaromságoktól mentes jó estét kívánok! Van remény az aggodalomra bőven, úgyhogy beszéljünk inkább a csupa jó dolgokról. Például mindenek előtt a koronavírus-járvány legnagyobb nyerteseiről. Akik minden jel szerint nem mi vagyunk. Viszont cserébe vigasztaljuk magunkat ezzel: feltétlenül büszkék lehetünk arra, hogy ilyen példátlanul talán egyetlen ország sem kapaszkodott össze saját kifosztását és eltaposását némán előmozdítandó, mint az ezeréves Magyarország. Ahogy az állampárt csúcsán pöffeszkedők mondanák, és mondják is rendületlenül: Egyetlen magyar sincsen egyedül. Együtt sikerülni fog! 

Lényegében nem hazudtak: vannak, akiknek tényleg sikerült. Csak a tegnapi napon nyilvánosságra került két vonatkozó adat szerint 83 + 6 milliárd forint landolt a NER tőkésosztálya körül. Bárhogy próbáltak félreállni az útjából, a közpénzeső akkor is elverte őket. Az első tétel, a 83 000 000 000 (83 000 x 1 000 000) forint a „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” néven futó közpénzprogram hozadéka, amelyből a legnagyobb szeletet legnagyobb meglepetésre Mészáros Lőrinc hasította ki, de Garancsi, Csányi és Hernádi nevű emberek sem panaszkodhatnak.

A 83 milliárdhoz képest elhanyagolható 6 000 000 000 (6000 x 100 000 000) forintért véletlenül szintén Mészáros Lőrinc hajolt le. Márminthogy az nem lehet véletlen, hogy a Komáromi Ipari Park vízközmű-hálózatának fejlesztésére sincs másik ember a hazában. Aki el tudná végezni a melót anélkül, hogy a miniszterelnök haverja lenne. Ezért van az, hogy ennek az intellektuális alapfelszereltség tekintetében nem túlságosan eleresztett szerencsétlennek kell feláldoznia magát. Újra meg újra. Azt inkább ide se hozom, hogy a Budapest-Belgrád vasúton hány csilliárdos hasznot húz, vagy hogy már a szemétbizniszbe is beette magát, mert ember legyen a talpán, aki képes követni ezeknek a súlyos pénzeknek a listáját.

Ezek után talán nem akkora meglepetés nekünk, akik nem vagyunk egyedül és akiknek együtt sikerülni fog a nemtommi, hogy a Forbes-listás disznószerelő, aki hosszú évek járványmentes békeideje alatt is több százmilliárdos vagyont harácsolt össze azért, mert ő a miniszterelnök haverja, egy világszintű nyomorúság idején is rekordot dönt a nemzeti vérszívás tekintetében. Semmilyen szempontból nem lehet ezeket az Orbán akaratából strómanhaver oligarchákat utolérni: sem a verseny nélkül elnyert közpénzmegbízások számának, sem az elnyert zseton mennyiségének tekintetében. Nem rémhír, az ezeréves büszke magyar nép dicsősége ez is. Hogy a társadalmi szolidaritás jegyében, egy olyan évben, amelynek az eddig eltelt 5 hónapjából 3 a járványügyi maradjotthon kategorikus imperatívuszáról szólt, amikor emberek tízezrei maradtak munka nélkül, és amikor kormányzati propaganda gyanánt azt hányták bele a társadalom pofájába, hogy nincs segély, nincs ingyenebéd, csak megalázó álláskeresési járadék, közmunka és katonaság van, a miniszterelnök haverjai viszik el az összes közbeszerzés több mint egynegyedét, közel egyharmadát. Csak április végéig 253 000 000 000 (253 000 x 1 000 000) forintot. Most már csak azt kell felgönygyölíteni és beleordítani a pofánkba, hogy a fenti megállapításokat tartalmazó friss jelentést összeállító CRCB (Corruption Research Center Budapest) hány szálon kapcsolódik Soros Györgyhöz. Hogy a fideszes rajongótábor is megnyugodjon arra nézvést, hogy miért nincs ezzel semmi baj.

Különben tényleg nincs semmi baj, hiszen van egy igazán hízelgő megállapítása is a CRCB-nek. Mégpedig az, hogy az EU-s pályázatok esetében 2016 óta csökkent a korrupciós kockázat (ekkor indított vizsgálatot az OLAF a Nemzet Vejének uniós pénzből finanszírozott nemzeti közvilágítási gánymunkája ügyében), miközben a magyar adófizetők pénzéből finanszírozott pályázatokon nőtt. Logikusnak találom. Nekik senki nem mondhatja meg, hogy a saját adófizetőik pénzét hogyan lopják szét törvényesen, nem? De.

Úgyhogy végképp ne pofázzon az Európai Unió, Brüsszel kenje a hajára a 750 milliárd eurós csomagját, amelyet a gazdaság helyreállítására szán. Amelynek kétharmada vissza nem térítendő támogatás formájában kerülne az országokhoz, a többi 250 milliárd pedig kölcsönként lenne elérhető. Gondolom, hogy akkor most megint az lesz, hogy ez a pénz nem is létezik. Vagy ha létezik, akkor mi egyedül úgyse kapunk belőle, mert utálnak és irigyek ránk. Vagy ha netán kapunk is, akkor miért annyit, amennyit, miért nem a dupláját. Mármint a francnak kell a mocskos pénzük, mert hatalmasék a mi saját lábunkon taposva úgy kilövik júniusban a gazdaságot, mint a kurvaélet. Elég megnézni a hurráoptimista választási költségvetésüket, amiről egy rakás dolgot el lehet mondani, legfőképpen azt, hogy a járványnak köszönhetően megértették az egészségügy fejlesztésének, és az abban dolgozók megbecsülésének fontosságát. Ennek szellemében közel 30%-kal több pénzt tolnak a honvédelembe, a megalomán állami építkezésekből kihozzák, amit lehet, miközben tovább nyomorgatják az önkormányzatokat. Így is kell.

De legalább így érthető, hogy miért azon sufnijogászkodtak ma éjjelig, hogy Semjén aláírásával és éjszakai sunnyogásával különleges jogokat biztosítsanak maguknak egy (újabb) egészségügyi válsághelyzet esetére. Ami akkor lesz és addig tart, mint a tömeges bevándorlás okozta álsághelyzet. Ameddig akarják, tetszőlegesen meghosszabbítva. Akkor is, ha nem teljesülnek annak a francos válsághelyzetnek a törvényi feltételei. Orbánnak annyira kurvára nem kell a különleges felhatalmazás, hogy lényegében beleíratta a sztárjogászaival abba a jogszabályba, amelyben lemond az időkorlát nélküli rendeleti kormányzóságról, hogy igényt tart majd az újabb és újabb és újabb rendkívüli felhatalmazásra. Amihez a szeretve tisztelt Müller Cecília országos tisztifőorvos lesz a segítségére (vagy bárki más, aki esetleg a helyére lép), akinek a javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el a kormány. Jól van akkor. A parasztvakítás, szemfényvesztés megvolt, a valóság lesújtó: ahogy az elmúlt hónapokban a járványra hivatkozva hoztak a járványhoz semmilyen módon nem kapcsolódó rendeleteket, ugyanezt fogják csinálni ezután is. Ez egy ilyen félkülönleges, felcsúti jogrend lesz, egy úgynevezett készenléti felhatalmazás: ha valami szarul alakul, egészségügyi veszélyhelyzetet lehet vizionálni, és düböröghet a határozatlan ideig tartó rendeleti kormányzás.

A félhülyéknek meg maradnak a neoprimitív propagandamesék: elkészült a kovászos uborka. Lehet hálálkodni, sírva megköszönni, jó étvágyat és jó egészséget kívánni, csodálattal szemlélni, elbűvölten meghatódni, szimbolikusan lábnyomokat csókolgatni, hogy micsoda fantasztikus egy közülünk ember ez. Hátélleg.

Ha nem is váltottuk meg a világot ma sem, ezek voltak terítéken:

A rablótól sem kérünk bocsánatot, mert visszahozza a lábtörlőt

A kormány eddigi talán legsúlyosabb hibája

Igen, ehhez ők is kellenek, de egyedül nem lennének elegendőek a diktatúra kiteljesedéséhez 

Hogyan teremtsünk munkahelyet?

A kártérítés mióta pénzjutalom?

A szavazók jó része képes leélni egy életet úgy, hogy mindig csak a jövőt várja

Zokniban lábat mosni

Tévedtem és tévedve

Gyáva gerinctelenség

Semmiről nem tehet, és semmiért nem hajlandó felelősséget vállalni

Az olvasó igazsága:

• Most ugyan visszavonják a korlátlan idejű felhatalmazást, viszont attól még gyalázatosabb törvényt módosítanak. Állítólag a tiszti főorvos javaslatára. Olyan különleges jogok lesznek, amit bárhol, bármikor, akár lokálisan is elrendelhetnek. Van itt még mindig lejjebb! Sajnos. (István)

• És ha a tolvaj vissza sem adja? Csak, mert még meg sincs a visszaadás napja, de már új javaslatot adtak be, miszerint vissza-visszavennék a vészhelyzeti kormányzást. Csak egy példát mondok: az ágyak esztelen kiürítése pl. elvben azonnal indokolná a vészhelyzeti kormányzást, melynek elejét és végét az orbános tisztiszolga határozza meg. 😉 (Az Állampárt jobban tudja)

• Kollaboráns minden orvos, aki – Kásler levele után – a saját illetékességi területén elrendelte az ágyak kiürítését, és az is, aki ezt végrehajtotta. Van más lehetőség is a megélhetésre, ha tiszta szemmel akarunk a tükörbe nézni. Orvosnak pláne. Persze, gerinc is kellett volna, de azt már Sándor Mária esetében láttuk, hogy nincs nekik. Akinek nem inge, ne vegye magára. (Katalin)

A nap hozzászólása Jánostól:

Nem szabadna istent összehasonlítani Orbánnal! Isten nem végzett tökéletes munkát, hisz megteremtette Orbánt. Orbán viszont nem vét ilyen hibát, magából csinál istent. Na jó, nem mindenki számára, csak az egyharmadnak, amelyik kétharmadnak hazudja magát. Egy hazugsággal több vagy kevesebb, számukra nincs jelentősége.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.